Analize și opinii

Sorina Matei: ”Da, Lazăr Augustin, trebuie să demisionezi! Urgent!”

#HoustonYouHaveAHugeProblem Da, “Miron” din Aiud- şi nu numai el- a dat note informative la Securitate pe Iulius Filip.


Da, sunt multe note informative – a lui Miron una am găsit, dar sunt multe altele- prin care se arăta că Iulius Filip nu se “îndrepta”, boscorodeşte PCR şi Securitatea, stă cu spatele la televizor, e critic, spune că presa din ’86 minte şi că în România e dictatură, şi multe alte realităţi.

Da, toate se duceau la securistul penitenciarului Aiud din comisia prezidată de Augustin Lazăr şi în urma ăstora se lua decizia ca Filip să nu fie eliberat. Augustin Lazăr era un executant disciplinat al Securității.

Ba mai mult, în altă notă informativă, nu a lui “Miron”, se arată Filip a intenţionat să-i ceară direct lui Augustin Lazăr să-i recunoască statutul de deţinut politic.

Da, sunt si alte note informative date pe Filip către alti Securisti șefi ai inchisorilor pe unde l-au târât pe Iulius Filip

Da, “Miron” din Aiud este identificat în 2010 ca fiind avocatul Gheorghe Muşat atunci când presa vremii a scris mult de speţa din instanţă pe care Gheorghe Muşat a avut-o cu CNSAS la CAB.

Da, iniţial Gheorghe Muşat a pierdut la CAB iar toată decizia a fost dată peste cap la Curtea Supremă. Presa vremii a scris pe tema acestui proces. A relatat mult. (de citit decizia cu atenţie, Muşat nu neagă că e “M” (Miron din Aiud))

Da, Gheorghe Muşat a fost avocatul preşedintelui Iohannis şi al lui Ludovic Orban.

“Ancheteonline.ro relatează că Gheorghe Muşat a fost timp de 13 ani ofiţer de Securitate (1970-1983), după care este trecut în rezervă şi devine avocat. În 1984, a fost arestat şi condamnat la închisoare pentru că le-a dezvăluit unor cunoştinţe că fusese securist.

Face 4 ani de detenţie la închisoarea Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, primind numele conspirativ de Miron. Acolo el întocmeşte 100 de note informative despre colegii săi de celulă, majoritatea condamnaţi politic, fiind eliberat condiţionat în 1988. Imediat după căderea regimului comunist înfiinţează una dintre cele mai importante case de avocatură din România.

Muşat a avut gradele de locotenent (1973) şi locotenent major (1975) în cadrul Securităţii Municipiului Bucureşti.
Potrivit publicaţiei citate, casa de avocatură a fost fondată de Gheorghe Muşat, un fost ofiţer de Securitate şi turnător, a cărui soţie, Carmen Muşat, conduce revista Observator Cultural implicată în scrierea cărţilor lui Iohannis. ”

Da, Iulius Filip a fost terorizat de un halucinant mecanism al Securităţii. Cred că cel puţin 9 Structuri judeţene de Securitate l-au urmărit pe Iulius Filip. Cel puţin un sfert din Românie. Securitatea Cluj, Securitatea Alba, Securitatea Maramureş, Securitatea Bistriţa, Securitatea Hunedoara, Securitatea Turda, Securitatea Dâmboviţa, Securitatea Bucureşti, Securitatea Iaşi, Securitatea Penitenciar Aiud şi alte zeci de structuri ale Securităţii. Plus Contrainformaţiile Armatei/ Comandamentul Armatei a IV-a Transilvania. Proporţiile acestui caz sunt huge.

Da, Securitatea Alba cu Securitatea Cluj au făcut şi un plan de cooperare pe Iulius Filip! Poate vă sună cunoscut.

Da, Dosarele- sunt mai multe- de urmărire informativă pe Iulius Filip sunt uriaşe.

Da, Iulius Filip era urmărit şi terorizat peste tot. Înainte de penitenciare, în penitenciare, după penitenciare. Plus soţie, plus oamenii pe care îi întâlnea sau urma să îi întâlnească, colegi, absolut tot. Şi după ce părăsise România forţat încă se mai gândea Securitatea dacă să închidă sau nu dosarele de urmărire informativă. Ceva de proporţii gigantice se află în acest caz.

Da, Lazăr Augustin trebuie să demisionezi. Urgent.

P.S. Domnul Gheorghe Muşat a fost contactat de 2 ori azi să intervină, să vorbească, să-şi spună părerea pe subiectul “Iulius Filip” având în vedere acest subiect şi toate aceste documente, secretara casei mari de avocatură a dânsului mi-a transmis că-mi va da un răspuns da sau ba măcar până în ora 19.00. Acel răspuns- da sau ba- nu a venit nici până acum, când scriu toate acestea. Şi suntem în creierii nopţii. E după 3.30.
#AiuduleAiudule

Dovezi.(pentru că trăim într-o ţară de nebuni, am pus documentele exact aşa cum sunt ca să poată fi identificată uşor sursa de oricine, inclusiv pentru colegii din presă). În meseria noastră contează: facts, documente, documentarea.

Link nota informativă Miron pe Iulius Filip
http://www.ziaristionline.ro/…/Iulius-Filip-George-Musat-Mi…

Link Miron – Gheorghe Muşat

http://epochtimes-romania.com/…/iohannis-a-participat-la-an…

http://www.ancheteonline.ro/…/gheorghe-musat-fondatorul-ca…/

https://romanialibera.ro/…/ancheteonline-ro-avocatul-gheorg…

https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-7824660-ancheteo…

Link Decizia CAB pe Muşat
https://www.luju.ro/…/sentinta_avocat_musat_motivare_dosar_…

Link Decizia ÎCCJ pe Muşat
http://juri.ro/…/octom…/02/decizie_ICCJ_CNSAS_v_Gh_Musat.pdf

Linkuri Muşat Iohannis şi Orban
https://www.musat.ro/the-criminal-law-team-of-musat-asocia…/

http://epochtimes-romania.com/…/iohannis-a-participat-la-an…

Link mecanismul halucinant al Securităţii pe Iulius Filip, 27 de cadre ale Securităţii, un sfert de Românie- ca structuri judeţene de Securitate- implicate în cazul Iulius Filip şi….bineinteles planul de Cooperare- Securitatea Alba cu Securitatea Cluj

http://paulgoma.free.fr/…/FRP_LISTA_SECURISTILOR_1949-1989.…

Autor: Sorina Ruxandra Matei

Sursa: Sorina Ruxandra Matei Facebook

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu