Analize și opinii

Sorin Faur: “Înregistrările lui Pătraru”

S-o luăm nițel metodic. Un colaborator extern se întoarce în TVR după ce a plecat cu scandal din TVR reclamînd și prima oară, și acum cam aceleași lucruri.



După criteriile mele ceva mai realiste, acuzațiile lui Pătraru au fost și au rămas cam la fel: subțirele. Întors în TVR după ce a mușcat din aceeași instituție cu mare poftă, Pătraru înregistrează pe șest șefi care înjură, bîrfesc și jignesc bîrfind, spun prostii mai mari, mai mărunte etc. Și pac la războiu. În numele interesului public, desigur. Sînt foarte emoționat. Dar și suficient de hîrșit prin presă ca să mai mușc din buchete de-astea de gigantice bune intenții.

Apropo, mitocania de a spune despre o subalternă că are față de porc este dublată cu steroizi de mitocănia de a pune în circulație mitocania. O fi chiar de interes public să botezi definitiv pe cineva “cap de porc” (așa se întîmplă, sper că nu avem dubii) prin marea dezvăluire? Un boier, nu un mitocan cu agendă personală, dacă avea apăsări despre stilistica jignitoare dintre două femei, căuta și găsea o formulă prin care Gradea să-și ceară scuze între cît mai puține perechi de ochi. Oricum, din înregistrarea capporcească, bineînțeles editată, înregistratorul nu se aude deloc protestînd la jignirea unei atît de prețuite și dragi colege.

Se deduce că înregistratorul tăcea chitic, cu butonul “on” în buzunar și caracterul sacrificat pe altarul interesului public. Mdaaa! N-o cunosc personal, dar se știe că Gradea este un produs clasic și premium de management marca Adrian Sîrbu. Sint convins că mogulul dar și proangajații mai vechi sînt uluiți de eleganța lui Gradea, așa cum reiese ea după ce Pătraru a pus stop la rec, a editat și a postat capul de porc. Păcat că mogulul nu mai operează plenar. Aș fi fost curios să trăiesc acest episod în Pro pe vremea lui Sîrbu, cu același Pătraru publicînd înregistrări făcute pe șest prin birourile șefilor din Pache. Nu-i acelasi lucru? Desigur, nu e. Dar nu pentru că TVR e instituție publică blabla. Ci pentru că Sîrbu îl jupuia de bani pe înregistrator.

Care înregistrator cred eu că vrea să ajungă PDG la TVR. Prea se foiește pe-acolo în jurul cozii mîrîind. Personal, îi doresc sincer să ajungă PDG. În locul lui Dragnea, l-aș propune azi, după ce aș demite-o pe Gradea. Să demonstreze băiatu ce poate. Că zice că poate. Simplu.

Autor: Sorin Faur

Sursa: Sorin Faur

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • TVR fix ca la BNR. ESTE TVR, TELEVIZIUNE NATIONALA, asa cum ii sta bine unui neam respectabil? De bun simt? Cu STAREA NATIEI, cum stam? Cum le zice Patraru! A fi sau a nu fi POST TV NATIONAL. Pai, sa fie!
    Stiri adevarate vs. stiri false

  • Buna dimi

    Pamflet traim, pamflet ingurgitam, respiram, vaccinam, dezinfectam, hidratam, politizam, democratizam, cu pamflet ne culcam, cu pamflet ne TREZIM, instrumnetam, spargem in figuri, de stil. Curat pamflet, coane Fanica.
    Pamflet vizionam. Lumea in care ne ducem viata de pe-o zi pe alta, caci nu stim de unde loveste pamfletu’, este prin excelenta un pamflet, radiografia, CT, RMN-ul situatiei planetare, a contextul geostrategic, fix GEOPLAMFETUL, deliciul, divertismentul aliatilor, vecinilor, partenerilor strategici, plictisiti de aleleasi tactici, tehnici, scenarite, teatre de operatiuni militare, programe speciale, secrete, experimente de laborator. Un experiment cu gust usor amarui. Veeeeezi, auuuuzi, priceeeepi, cine are ochi pt. vazut, urechi pt. auzit si minte pt. priceput. Vedem, auzim, pricepem, simtim, vizionam la … ce-am fost si unde am ajuns, fix in direct, pe viu, prinsi in propria colivie. In experimentul lui Avicena mielul asezat strategic in cusca alaturata uneia in care se afla un leu-para-leu, a murit de fricaaaaa, desi coliviile erau inchise. De spaima, de raget, scrasnirea dintilor. Frici peste frici, TEROARE, teama de moarte. Un paradox: moartea nu doare. Tristetea, suferinta, neputinta…ei, astea cam provoaca letargie, depresie, deznadejde….DAR cu putin pamflet, o aspirina, un pahar de apa pura, cristalina, de izvor, rece ca GHEATAAAAAAAAAAA, ne revigoram, reanimam, reINVIEM, reNASTEM din propria cenusa, sfanta si binecuvantata cenusa pe care, ce sa vezi, ne-am produs-o fix cu ignoranta noastra. Pacatul capital = Ignoranta. Din aceste considerente si din muuuulte alte motive, s-ar cuveni sa beneficiem asa cum ii sta bine unui stat de drept, suveran, de un post TV drept, suveran, national in sensul bun al cuvantului, ca sa avem posibilitatea sa invatam din pamflet, identificam cauza care-a inventat pamfletul, vindecam, inovam, gasim solutii potivite, durabile, sustenabile, viabile, armonioase, placute, in beneficiul nostru, al tuturor, indiferent de locatie, Cer si Pamant. Si fara exces de publicitate fix la momentul expunerii lucrurilor pe nume, cu subiect si predicat, adevarate, cu toata dragostea si cu tot respectul din lume, asta si cealalta, expresia limbajului multiuniversal, maria Sa, Cuvantul. Zi frumoasa, binecuvantata, cu zambetul pe buze, in suflet, cuget si simtiri. Uniti in acelasi gand bun, curat, proaspat. Din “bube, mucegaiuri si noroi, iscat-am frumuseti si preturi noi”, Arghezi, “Testament”. Cum ar veni, din fonduri publice, FONDUL PUBLIC, SUVERAN, NATIONAL, se cuvine sa se sustina TELEVIZIUNEA PUBLICA, SUVERANA, NATIONALA, STATIE DE STATIE, numai potrivita pentru transmisiunea in direct a EVENIMENTULUI PLANETAR pe care il asteptam cu sufletul la gura. Eiiii, acu’: Publicitate!

    p.s.: nu mai revad, corectez, adaug nimicutza la ce-am scris, caci am asternut cu sufletu’.