Analize și opinii

”Slujirea” se termină prost

Pentru câteva minute, România a înghețat. Laura Codruța Koveși, fostul procuror general al DNA a anunțat într-un interviu la radio că a fost citată la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General.



În interviul dat la Europa FM, Koveși se apără susținând că se încearcă blocarea ei pentru funcția de Procuror European.

“Dacă stăm să ne gândim bine, această investigaţie este despre faptul că un condamnat definitiv a fost extrădat şi adus în România să îşi execute pedeapsa, şi după 10 ani facem această anchetă.”

“Să investighezi după zece ani o faptă, nu văd care era urgenţa ca eu să fiu chemată înainte să mă prezint la această procedură. Acest lucru poate să îmi afecteze în mod serios candidatura.”

La prima vedere, doamna fost procuror are dreptate numai că lucrurile nu stau tocmai cum le prezintă ea. Sebastian Ghiță a făcut denuntul împotriva lui Kovesi pe 9 Decembrie, anul trecut, iar doamna Kovesi și-a anuntat candidatura pentru pozitia de procuror șef european pe 21 Ianuarie 2019. Deci nu are cum să fie surprinsă acum că este chemată la Parchet, mai ales că audierea pentru funcția de procuror sef este pe 26 februarie, nu vineri 15.02.2019 când este ea citată la Parchetul General.

Povestea procurorului european

Toți suporterii lui Koveși vorbesc despre marea onoare pe care o aduce fostul procuror general al DNA României, prin faptul că a fost selectată pentru postul de procuror european. Pe cale de consecință, toți cei care se opun sunt lipsiți de patriotism și anti-naționali. În acest context este interesant că Germania și Franța nu-și susțin propriul candidat, ci o susțin și ei tot pe Koveși, asta o face pe românca noastră verde să fie candidatul nostru sau candidatul lor?

Că tot vorbim de patrioți, suporterii de azi ai lui Koveși uită că românii din grupul PPE au votat sancțiunțiuni împotriva României și că Monica Macovei critică sistematic România de la tribuna Parlamentului European? Patriotismul este doar atunci când ne folosește nouă nu când folosește țării?

Revoluția care-și devorează copiii

În interviul acordat, Codruța Koveși avea vocea tremurândă. Acest lucru înseamnă că ea știe exact cum funcționează Justiția în România și că odată intrat pe ”culoarele Justiției” greu mai ieși de acolo. Ea știe foarte bine că la pușcărie merg și oameni nevinovați și că în fața unui procuror abil dreptatea este ultima care contează.

Ea a fost parte din acest sistem care acum se aruncă cu toată puterea asupra ei.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Observam cum functioneaza efectul de bumerang ca sa pricepem odata pentru totdeauna. Bine faci, bine primesti si viceversa, culegem ce am semanat, fix ce s-a “presat”, “decapat”, “paradit”, instrumentat, incatusat, mediatizat, etc.