Analize și opinii

Șase ani de insolvență Realitatea TV. Datoriile la stat: aproape 24 de milioane de euro

În urmă cu exact 6 ani, pe 7 septembrie 2011, judecătorul sindic Mariana Moncea de la Tribunalul Bucureşti a admis cererea debitoarei şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva Realitatea Media, deţinătoarea licenţelor audiovizuale pentru Realitatea TV şi Realitatea FM, notează site-ul Supervizor.ro.



Despre insolvența Realitatea Media, conform Supervizor.ro:

– Conform ultimului tabel definitiv rectificat/completat al creanţelor, publicat pe data de 2 noiembrie 2015, datoriile societăţii la data deschiderii insolvenţei erau de aproximativ 26 de milioane de euro (117,3 milioane de lei). La această masă credală s-a ajuns după mai multe contestaţii în instanţă, suma totală revendicată de creditori şi inclusă în primele tabele preliminare fiind de peste trei ori mai mare.

– ANAF figura cu două creanţe, una teoretic garantată de 4,2 milioane de euro (19 milioane de lei) și una bugetară, de aproape patru milioane de euro (17 milioane de lei).

În prezent, datoriile la bugetele de stat sunt de trei ori mai mari faţă de cele înscrise în tabelul creditorilor. În ultimul an, au crescut cu două milioane de euro.

Situația la zi a datoriilor la stat Realitatea Media:

Conform site-ului ANAF, deţinătoarea lRealitatea TV și Realitatea FM înregistra la data de 30 iunie 2017 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de aproape 24 milioane de euro (109,4 milioane de lei), sumă defalcată astfel:

• Bugetul de stat = 9,4 milioane de euro (43,4 milioane de lei)
• Bugetul asigurărilor sociale de stat = 10,1 milioane de euro (46,6 milioane lei)
• Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 430.000 de euro (două milioane de lei)
• Bugetul asigurărilor de sănătate = 3,8 milioane euro (17,3 milioane lei)

Conform bilanţurilor depuse de firmă, mai scrie Supervizor, pierderile din 2015 şi 2016 s-au stabilizat în jurul sumei de 1,8 milioane de euro (8,5 milioane de lei), la aproape 220 de angajați.

Acționarul majoritar al Realitatea Media este Strategies Research Investments (86,5%), companie deținută în mod egal de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru.

Materialul integral, pe Supervizor.ro

Autor: Petrișor Obae

Sursa: Pagina de media

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu