Analize și opinii

Sabin Gherman, vârful de lance al secesioniștilor ardeleni

Sabin Gherman face propagandă antiromânească şi secesionistă  la posturile de televiziune „Look TV” şi „Look Plus”, ambele patronate de „puiul de dac” Arpad Paszkany, singurul cetăţean ale cărui scrisori adresate Cotroceniului erau citite, personal, de Traian Băsescu pe vremea când era președinte. 

gherman

Conform teoriilor ghermaniste, oltenii, moldovenii, dobrogenii şi bucureştenii (numiţi zeflemitor „mitici”) sunt nişte români inferiori celor din Ardeal şi Banat, fiindcă nu au avut cinstea să se „civilizeze” sub cizma austro-ungară şi nici onoarea să slugărească ungurilor care-i umileau şi persecutau pe românii transilvăneni.

Dacă străbunii tăi nu au fost umiliţi sau de-a dreptul omorâţi  de jandarmii unguri cu pană de cocoş la pălărie, înseamnă că nu exişti sau nu eşti suficient de civilizat, adică îndobitocit, mai pe şleau! Aşa că nu ţi-ai câştigat dreptul să stai în genunchi lângă masa urmaşilor grofilor şi să le mănânci firimiturile din palmă, aşa cum face sabinul cel sfătos!

Ciudat este că acest Sabin Gherman a făcut facultatea taman la Craiova, în capitala Olteniei, ceea ce denotă că ori nu a fost în totalitatea facultăţilor mintale,  conform teoriilor lui despre înapoiaţii de acolo sau nu a fost suficient de isteţ ca să-şi facă studiile superioare în Ardealul pe care-l ridică acum ostentativ în slăvi! Ei, care-i cauza, măi Sabine, fost-ai bolând sau doar ghibol? Asta aşa, ca să vorbesc pe limba lui, de la televizor şi de pe Facebook, fiindcă omuleţul se screme să vorbească „ardeleneşte”, adică un soi de limbă regional-arhaică, forţată şi resuscitată de Sabinuţ, pe care nu o mai vorbesc nici bătrânii din cele mai izolate cătune transilvănene! Este exact ca olteanul proaspăt sosit de la Craiova, care salută lumea pe străzile din Cluj cu „servus”, ca să pară localnic! O mică mostră din exprimarea g(h)ermanului: „De-aia c-or zâs ăştia că suntem musai stat unitar şi tre’ să rabdăm tăţ’”.

gherman-propaganda-daian-1-231x300

Sabin Gherman aparţine unei categorii morale speciale: lichele! Lichea şi atât, dar vedetă pe un site unde nu comentează mai mult de 30-40 de persoane. În Cluj se ştie că prezenţa ghermanului pe televiziunea „Look”, fostă „Transilvania”, este sponsorizată şi dirijată de la Budapesta via Arpad Paszkany. Cine are răbdare să privească emisiunile ăstuia – eu am rezista să mă uit la două! –  riscă să se plictisească repede, fiindcă se repetă aceleaşi bazaconii şi pseudo-teorii şchioape şi incorect argumentate. Dar ghermanul nostru este consecvent în politica lui, aşa ca boul, cum a spus Iuliu Maniu, un ardelean mult mai cunoscut şi fără studii în Oltenia.

ardelenii-anului-20131

Ideile ghermaniste sunt puţine, dar fixe şi fudule! Argumentele istorice, economice şi culturale pe care le flutură „arhanghelul independenţei” sunt false, iar majoritate au fost promovate, anterior apariţiei pe lume a micuţului honved oltenizat, de alogeni ca evreul Mihail Roller, ajuns academician şi istoric fără a avea studii de specialitate. Acum a preluat ştafeta demitizării istoriei naţionale un alt istoric, Lucian Boia, care susţine că Ardealul nu aparţine României, dar fără să aducă argumente istorice viabile! Aşa şi micuţul propagandist, de pe televiziunile lui Paszkany, se pricepe la toate, el fiind istoric, economist şi om de cultură. Adică, totul se reduce la câteva fixaţii, repetate la infinit: banii din Ardeal se duc la „miticii” de la Bucureşti, care-i redistribuie puturoşilor asistaţi social din Moldova şi Oltenia, corupţii sunt doar dincolo de Carpaţi, ardelenii sunt cei mai cinstiţi din lume, aceiaşi necivilizaţi de valahi au buda în fundul grădinii, electoratul ălora este tâmpit şi poate să fie cumpărat cu găleţi de plastic şi tot aşa, improvizaţii pe aceleaşi teme…

Dar, cea mai tare dintre teoriile ghermaniste este cea privitoare la pacea şi bunăstarea care domneau între toate naţionalităţile conlocuitoare din Transilvania, până la marea Unire din 1918, când au venit valahii cei cotropitori ca să strice fericirea românilor ardeleni, care vâsleau pe râurile de lapte şi miere, atunci când nu erau la hore sau cules de flori cu fraţii lor unguri, secui şi saşi, cei care au creat acel „Unio Trium Nationum” în care se prevedeau privilegii doar pentru ei, românii fiind excluşi şi consideraţi o etnie inferioară fără drepturi politice şi sociale. Drept pentru care neica Gherman le cântă acum „Batalioane române treceţi Carpaţii înapoi”, la solz de peşte, aşa cum a învăţat el în Bănie. Aşa de bine se înţelegeau românii ardeleni cu cei din „Unio Trium Nationum” (ungurii, saşii şi secuii), conform „tezelor” ghermaniste, încât e mai mult ca sigur că Horea, Cloşca şi Crişan au fost valahi infiltraţi în imperiu ca să strice armonia dintre grofii unguri şi iobagii români. La fel,  Avram Iancu probabil că era un „mitic” pripăşit prin Apuseni, care s-a revoltat, sătul de prea mult bine şi prea multă egalitate în drepturi cu ungurii.

ne-luam-tara-inapoi1-300x211

Prin toamna anului 2013, Sabin Gherman anunţa cu surle şi tobe – nu „cu surle şi trâmbiţe” cum spun papagalii din temebeleziuni, fiindcă surla este tot o trâmbiţă! –  că o să candideze ca independent pentru alegerile europarlamentare. S-a potolit repede, deoarece nu avea de unde să strângă zecile de mii de semnături! Când a candidat pentru Primăria Cluj, în anul 2004, din partea Partidului Creştin Democrat, nea Gherman a obţinut ridicolul număr de 652 de voturi!

Sabin Gherman şi alţi mercenari încearcă să convingă poporul că nu există România şi nici românii, ci doar ardeleni, bănăţeni, olteni, moldoveni, etc. Cu asta se ocupă individul acesta, cât este ziua de lungă: blamează Romania, aruncă cu noroi în istorie, ne batjocoreşte morţii căzuţi la datorie pentru unificarea tuturor românilor şi manipulează omul simplu din Transilvania, inducându-i ideea că ardeleanul este harnic, bun şi drept, iar ceilalţi români sunt leneşi, răi şi corupţi!

Toţi ticăloşii fac politică la Bucureşti în detrimentul Transilvaniei, aşa zbiară g(h)ermanul din toţi bojocii! Până şi de aici se vede reaua-intenţie, deoarece în Parlament sunt şi o grămadă de ardeleni, care nu s-au dovedit cu nimic mai buni decât ceilalţi politicieni, unii dintre ei fiind condamnaţi definitiv la închisoare sau cercetaţi pentru acte de corupţie! Însă solidaritatea poporului român, în întregul său, nu este observată de coada de topor! Gherman, de exemplu, nu spune că în apărarea Roşiei Montane din Transilvania cele mai mari proteste au avut loc chiar la Bucureşti, în capitala hulită de el, „miticii” sărind în sprijinul fraţilor ardeleni! Iniţial, Sabin Gherman milita intens pentru autonomie, dar acum a dat-o la întors şi cică susţine o „independenţă financiară”… Aiurea, praf în ochii naivilor!

Ca să nu mai fie dubii privind populaţia majoritară din Transilvania şi Banat, iată o harta cu structura etnică a populaţiei din imperiul austro-ungar, la recensământul din 1890: http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:MittelEuropa1914.JPG  După cum se observă, românii erau şi atunci într-o majoritate covârşitoare, structura etnica fiind similara cu ultimul recensământ, cel din anul 2011.

„Prostul până nu-i fudul, parcă nu-i prost destul”, spune un proverb românesc. Aşa şi cu Gherman care, vrând să arăte preţurile nesimţite de la pompele de benzină, fotografiază preţul afişat la o astfel de pompă şi-l afişează ţanţoş pe pagina sa de Facebook, fără să ţină cont că în geam se reflectă şi însemnele benzinăriei ungureşti „Mol”, pe lângă chelia sa.

Bravo, loază! După câte că alimentezi de la stăpânii tăi – probabil că-i dau ăia bonuri de combustibil ca primă – mai şi divulgi că au preţuri exorbitante! Ăsta-i trădează chiar pe toţi! O fi ceva genetic…

Autor: Marius Albin MARINESCU (Fragment din articolul Saşi corciţi şi români trădători militează pentru dezmembrarea României)

Sursa: Justitiarul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • O analiza sumara ne arata ca reformele profunde din Romania dupa 1989 si starea jalnica in care a ajuns Tara sunt legate de mitici absolventi ai UBB Cluj Napoca (Ciorbea (Prim ministru), Ioan Mircea Pascu (aparare), Ioan Rus (interne), Boc (Prim ministru) etc). Pentru a da bine, dezastrul produs de reformele democratice este pus in carca Miticilor, absolventi si ei ai altor universitati din Romania. Astazi, Romania are Presedinte, Prim Ministru, sefi la SRI, procuratura si DNA etc, nascuti si crescuti in Transilvania Romaniei, toti absolventi ai UBB Cluj Napoca. Sub conducerea lor se promoveaza secesiunea Transilvaniei. Oare, sunt intamplari?

  • Dom’le recunosc ca nu e frumos ce zic , ca e incorrect politic, ca nu asa mpau invata parintii … insa in scop stiintifiv at trebui ca acesr .. abtropid sa fie studita dpb genetic. Ca daca ma uit la poza ( sa imi fie rusine!) mi se pare ca avem de a face cu o noua specie : Homo Anciens Transilvanicus cu certe inrudiri cu specia Pan troglodytes. Are chiar are numa 46 de cromozomi ca Homo sau 48 ca Pan?!