Analize și opinii

SĂ REVOCĂM INTELIGENT, CU TURCAN ȘI VIJULIE

MOTTO 1 : „Demersul nostru a fost procedurat în spiritul Reglamentului şi Constituţiei. Niciun pas făcut azi nu a fost făcut încălcând Regulamentul şi Constituţia. (…) Azi s-a făcut dreptate şi am reuşit să redăm odată cu democraţia şi o hotărâre de revocare din funcţie a lui Dragnea şi a lui Iordache. În felul acesta mai un singur pas de făcut: votul final ca aceşti doi foşti conducători ai Camerei să intre în istoria urâtă“ (Raluca Turcan, lider liberal, Camera Deputaților, 5 decembrie 2018)



MOTTO 2 : „ Am reusit! Liviu Dragnea nu mai este președintele Camerei Deputatilor! Vom reusi și cu Dăncilă! ”( Violeta Vijulie, PNL, 5 decembrie 2018. pe pagina de FACEBOOK)
……………………………………………………………………………

Adică… ce-a spus Turcan și ce-a înțeles Vijulie.

Prostia, așa seacă, adică fără condimente, e destul de rea, în general… ne dăm seama de acest lucru. Dar, când peste prostie se așază, moț, ca un turn de frișcă, și autosuficiența semeață, asta , într-adevăr, cred că ar trebui să poarte un nume ceva mai exotic, adică să i se spună, de pildă, Raluca Turcan, sau cam așa ceva… cam așa ceva însemnând, în cazul de față, Violeta Vijulie… Căci, dacă este cineva calificat în România să vorbească despre PROSTIE, ei bine, eu cred că doamna Violeta Vijulie de la PNL este aceasta.

Doamna este SPECIALISTĂ ÎN COMUNICARE ( pe bune, nu săriți, scrie în CV!) așadar i s-a dat rolul de comunicatoare de elită a partidului… este inflexibilă, dar în același timp flască… nu știe nimic, dar are opinii despre orice… e plictisitoare ca o râșniță veche, dar poți s-o asculți râșnind ca să vezi până unde merge… căci dânsa e girafa din banc despre care ardeleanul, ajuns la ZOO , în Viena, a zis: „…așa ceva nu există !”

Dacă nu știți, „specialitatea” Violetei sună cam în acest fel:

„…Nu uitaţi, ţinta noastră trebuie să fie electoratul de dreapta. Dacă-l nimerim cu săgeata liberală în ficat, e numai bine, îi tăiem greaţa de înghiţit gogoşi (oooo!! n.n.)” ( 20 octombrie 2018 , Forumul Administraţiei Publice Locale, Iaşi )

„…Moldova este mai săracă, iar copiii ei stau în frig, din cauze obiective. Dacă Transilvania ar fi fost peste munți, în est (oooo!! n.n.), acum ea ar fi fost în situația Moldovei” ( 6 decembrie 2018)

„La capătul a 4 ani de proiecte cu subiect istoric, aş avea câte ceva de spus la celebrarea României unite, dar aş prefera să tac…” ( 30 noiembrie 2018)

„…Ei ( pesediștii, n.n.) nu se gândesc la ce e bine pt. oameni. (…) ci acționează prin tot felul de artificii aberante de ți se îmbârligă mintea. Și din îmbârligarea asta ies aceste idei tâmpite!” ( 27 noiembrie 2018)

Ce oare vă poate mâna în luptă, fetelor, când partidulețul vostru, altădată atât de falnic, a ajuns să fie , prin efortul nemăsurat al unor blonde și nu numai, un slăbănog ce trebuie să circule pe stradă cu „o cărămidă în chiloți / ca să nu-l sufle vântul”, ce vă poate determina, spun, să promovați o acțiune de ridiculizare liberală colectivă, prin încercarea de a-i demite pe Dragnea Liviu și pe Iordache Florin din funcțiile deținute în Parlamentul României ?

Și cu cine să facă asta Raluca Turcan, ființa oscilând între 28 și 32 de ani, ca un pendul , și în interiorul căreia scâncește liberalismul de inspirație pedelistă dacă nu împreună cu doamna Vijulie, care este , cred că ați observat – SPECIALIST ÎN COMUNICARE?

Eu n-aș spune nimic despre doamna Vijulie… căci prestația intelectuală submediocră a domniei sale n-ar merita nici măcar un rând. Dar ascult cum dânsa îmi vorbește cu fiecare prilej despre incompetența agramată a guvernării PSD, despre lipsa de cultură și de educație a celorlalți cu aroganța senină a…ăăă… „înțeleptului” care nu e… „înțelept destul /dacă nu e și fudul”.

Or, a vorbi în acest fel despre funie când stai picior peste picior în penthouse-ul spânzuratului, asta e sfidător de prostesc, din punctul meu de vedere.

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cred , totusi , ca ati citat incorect din acel cv : poate nu era vorba despre co-mu-ni-ca-re , ci de co-mu-ni-ca-ca-re . Suna cumva mai apropiat de … personaj …