Analize și opinii

România și Soroș: ceea ce era de demonstrat

1. George Soros a fost și este un personaj controversat. Open Society a urmat același statut. A pus în aplicare proiectul său de implementare a democrației concepută de el sau de cel (cei) pe care îi reprezintă. Romania, Ungaria, Muntenegru și multe alte țări au devenit laboratoare politice de elaborare a democrației de tip Soros.

2. Niciodată Open Society și George Soros nu au susținut că urmăresc un proiect global conectat și dependent de un proiect global și coordonat de democrații americani.

3. În Romania, toate acuzațiile la adresa rețelei Soros au fost respinse cu dispreț pornind de la argumentul că este vorba de un sprijin acordat societății românești și nu reprezintă un proiect extern. Românii sunt mediocri că nu înțeleg altruismul lui George Soros, iar cei care au bănuieli sunt inculți sau de rea credință! George Soros, Open Society și Universitatea Central Europeană instruiesc tineri pentru a sprijini democrația autohtonă și insituțiile statului roman, susțin apărătorii fundației și ai miliardarului.

4. Niciodată George Soroș nu a făcut o delimitare netă între proiectele fundației sale și interesele economice ale miliardarului. Abia mai tîrziu am putut vedea că granița între părerile miliardarului, poziția fundației și acțiunile și proiectele Partidului Democrat există o asemănare. Cînd mai mare, cînd mai mică. Pe alocuri, chiar o identitate.

5. La Forumul de la Davos, George Soros avea să declare:

”A venit vremea ca Fundația pentru o Societate Deschisă să treacă la un plan ambițios de a construi pe baza acestei fundații o nouă și inovatoare rețea educațională de care lumea are cu adevărat nevoie. Se va numi Open Society University Network. Va fi deosebită. În primă fază, va conecta mai bine o platformă internațională pentru educație și cercetare la rețeaua existentă. În a doua fază, se va deschide către alte instituții care vor să se alăture și se califică pentru asta. Am implementat deja prima fază. Avem, cursuri comune pentru studenți din diferite părți ale lumii, avem proiecte comune de cercetare”.(George Soros, Davos, 2020)

6. ”În primă fază, va conecta mai bine o platformă internațională pentru educație și cercetare la rețeaua existentă. În a doua fază, se va deschide către alte instituții care vor să se alăture și se califică pentru asta”. Adică fundația si rețeaua își vor extinde ”producția” de politicieni și activiști croiți după gîndirea și viziunea democrată a miliadarului. Pe banii fundației sau pe banii unor guverne naive din diverse țări se va pune la punct o formare de proporții mondiale a politicienilor pregătiți în același tip de universitate și cam după același proces instructiv.

7. ”Consider că OSUN este cel mai important și mai trainic proiect din viața mea și mi-ar plăcea să fie aplicat cât mai sunt în viață. Sper că cei care îmi împărtășesc viziunea să mi se alăture și să transformăm asta în realitate”, a spus George Soros cu același prilej la Davos.

8. Adevărul publică știrea conform căreia SNSPA ar putea deveni parte a rețelei internaționale: “George Soros a afirmat că noua reţea de universităţi va primi fonduri în valoare de un miliard de dolari. OSUN va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA”, precizează SNSPA, conform Edupedu. Din Consorţiul Civica fac parte, pe lângă SNSPA, Universitatea Central-Europeană, fondată de Soros, London School of Economics sau Stockholm School of Economics”.

Fostul Stefan Gheorghiu al Romaniei, devenit SNSPA, organizatorul dezbaterii finale pentru alegerile prezidențiale, devine astfel un laborator de pregătit politicieni după criteriile OSUN. Adică ale Universității Central Europene de la Budapesta. În curînd în politica românească vor fi mai mulți sorosiști cu diploma și mai puțini sorosiști agățați sau pregătiți ”la locul de muncă”.

9. George Soroş este un personaj controversat, cunoscut pentru mai multe atacuri speculative asupra lirei sterline sau economiilor din Asia de Sud-Est. Că studenții se vor pregăti pe banii economiilor din țările afectate de atacurile lui George Soros nu înseamnă nimic. Cel puțin pînă la instalarea în guvernele acestora a unor tineri prelucrați și pregătiți de OSUN.

10. Cum se poate obține o creșetere a influenței rețelei Sors în diverse țări? Tot la Davos, în zilele trecute, George Soros avea să declare:

”Cei oprimați se revoltă. Vedem asta în toată lumea. Cea mai de succes revoltă a fost in Hong Kong, însă a venit cu un preț mare: ar putea să distrugă prosperitatea orașului. Nu are lideri vizibili, dar totuși atrage majoritatea copleșitoare a populației. De la această observație am plecat când am auzit despre mișcarea spontană a tinerilor împotriva lui Matteo Salvini, fostul dictator închipuit al Italiei. Au decupat cartoane în formă de sardine și au spus ”sardinele împotriva lui Salvini” și au mai spus că sunt mai multe sardine decât rechini ca Salvini, deci sardinele vor învinge. Sardinele sunt versiunea italiană a unui trend condus de tineri. Asta mă face să cred că tinerii de azi ar putea găsi o cale de a înfrunta dictaturile naționaliste”, a spus Soros tot la Davos.

11. Valul de proteste #Rezist din Romania are o legătură cu viziunea lui George Soros? Ieșirea lui Klaus Iohannis în geacă roșie împotriva guvernului Ponta reprezintă o rețetă germană, una de tip PNL, SRI sau de tip Soros și Open Society? Dar isteriile grupului Dide, Ceausescu, Mălin Bot, Angi Serban au aceeași origine ca și susținerile acestora? Un lucru este cert: La protestele din Piața Victoriei au fost prezenți aproape toți sorosiștii de vază și cei de ultimă generație.

12. Trebuie să observați asemănarea șocantă a discursului lui George Soros despre Donald Trump cu cel al lui Klaus Iohannis pe seama PSD și a lui Liviu Dragnea:

”Președintele Trump este un escroc și un narcisist notoriu care vrea ca lumea să se învârtă în jurul lui. Când fantezia de a deveni președinte i s-a îndeplinit, narcisimul său a ajuns la o dimensiune patologică, a trecut de limitele impuse președintelui prin Constituție și a fost supus impeachmentului. A reușit să-și facă mulți adepți, care au fost seduși de lumea lui paralelă. Asta i-a transformat narcisismul intr-o boală malignă. A ajuns să creadă că poate impune această realitate paralela nu numai adepților lui, ci realității însăși”.

Dacă George Soros poate să vorbească așa despre Donald Trump, de ce n-ar vorbi și Klaus Iohannis la fel despre liderii PSD și despre distrugerea acestui partid?

13. Rememorînd rolul jucat de oamenii lui George Soros în diverse momente ale evoluției politicii din Romania suntem obligați să ne întrebăm un lucru. A fost Romania un poligon politic pentru un experiment al Fundației Soros și al Partidului Democrat?

14. Proiectul global al Fundației Soros îi aparține numai lui George Soros, aflat acum la vîrsta senectuții avansate?

Importanța atribuită protestelor de pretutindeni în filosofia politică a unui nonagenar ne obligă să ne întrebăm dacă nu în spatele său operează un grup politic american ? Nu cumva George Soros a rămas doar un simbol, o marcă și o sursă financiară?

15. Confruntările isterice și neobosite din Romania sunt rezultatul aplicării unui proiect poltic sorosist? Toate ideile agresive ale grupării Iohannis-#Rezist -PNL- USR par mai degrabă o aplicare a viziunii sorosiste despre democrație, alegeri, stat de drept și combatere a oricărei forme de patriotism, catalogat rapid ca premisă pentru o ”dictatură naționalistă”.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu