Analize și opinii

Revoltă la Yazaki Ploiești! Angajații, obligați să iasă în stradă să protesteze împotriva Guvernului

Informatie absolut halucinanta ne-a parvenit la redactie din partea unui grup de angajati ai fabricii Yazaki din Ploiesti. Batjocoriti si tratati ca niste sclavi, muncitorii din fabrica trec, din nou, prin umilinte de nedescris.

yazaki_ploiesti_45678_34032500

Mai multi angajati care lucreaza in compania Yazaki din Ploiesti ne-au semnalat faptul ca sunt obligati de sefi sa iasa in strada sa protesteze, in caz contrar vor fi penalizati la salarii. Cei care stau in spatele acestui plan diabolic sunt chiar directorii si managerii fabricii, deranjati de masurile propuse de guvernul Grindeanu.

Mai exact, din cauza noilor modificari fiscale, patronii sunt obligati sa achite mai multi bani la bugetul statului, motiv pentru care si-au trimis angajatii sa protesteze pentru daramarea Guvernului. Chiar daca miza manifestatiilor din aceste zile este Ordonanta de Urgenta, asta nu i-a impiedicat pe sefii multinationalelor si ai fabricilor cu multi angajati sa profite de conjunctura creata si sa-si trimita “sclavii” in strada.

In mesajul trimis la redactie, muncitorii de la Yazaki povestesc prin ce trec zilele acestea si care sunt riscurile la care se expun daca nu se conformeaza ordinelor:

“Dupa cum stiti, suntem tratati ca sclavii si muncim ore suplimentare fara sa avem liberele legale, fara sa primim bonificatiile care ni se cuvin, pe motive inventate. Ba ca am intarziat la munca, ba ca nu ne-am atins norma… Ganditi-va ca acum e mult mai rau. Suntem amenintati ca daca nu iesim sa strigam impotriva lui Dragnea si impotriva guvernului vom fi penalizati si mai rau si unii dintre noi vor fi dati afara. Sefii sunt nemultumiti ca trebuie sa plateasca taxe mai mari la stat si se gandesc sa reduca din personal ca sa isi protejeze ei profiturile. Va spun ca nu numai la noi se intampla asta. Am prieteni care lucreaza in firme mari care mi-au spus ca si la ei se fac presiuni. Chiar asa am ajuns bataia de joc a unora care si-au umplut buzunarele de bani si acum nu vor sa contribuie la buget? Noi la Yazaki ne pregatim de greva si conducerea a aflat acest lucru si probabil incearca sa ne potoleasca prin amenintari de genul acesta. Va iesi urat, vom iesi in strada si vom spune tot ce stim. Va rugam sa ne ajutati sa ne facem auziti”, este mesajul semnat de un grup de angajati ai fabricii din Ploiesti.

Sursa: PhOnline.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • organizati-va, faceti-va sindicat, alegeti cativa oameni de nadejde dintre voi si nu va lasati intimidati .cautati pe f/book ,,varianta cojocaru.ro/constitutia cetateanului,, ,…veti vedea ca exista solutii,

  • Eu cred ca nu trebuie sa cedati faceti tot posibililul sa va faceti auziti si de desfacerea contractului de munca nu poate fi vorba pentru ca va apara codul muncii !

  • Salut. Va sprijin și sunt alături de voi. Sunt plecat din țară de aproape 20 de ani, am plecat pentru ca mă simteam sclav în tara mea și va garantez ca de furate multe ori m-am gândit să mă întorc dar nu.

    Dacă aici un patron ar avea tupeu sa trimită un muncitor la o manifestație fără voia lui, ajunge în pușcărie pentru abuz. Singura diferența este ca aici se denunță orice abuz venit din parețea patronului sau a șefului, sau al oricărei părți. DENUNȚĂ TE ROG

  • asa va trebuie,doar aveti statut de prizonir,care munceste in lagar de munca.
    astea sunt drepturile voastre in colonia multinationala numita Romania condusa de ……comandanten.

  • Dupa cum se contureaza scenariul protestelor, ajungem la concluzia ca, ordonanta de urgenta, in realitate, a constituit pretextul folosit de investitorii straini, nemultumiti de reglementarile fiscale, constienti fiind de faptul ca, guvernul anterior a emis in regim de urgenta zeci de ordonante, insasi DNA fiind infiintat printr-o astfel de ordonanta data la ceas de seara. Este bine, este rau?! Se dovedeste faptul ca lupta anticoruptie, MCV-ul, nu au reprezentat decat perdele de fum, in spatele carora, ne-am pus la dispozitia intereselor straine, resursele materiale, umane, activele, bogatiile, companiile de interes strategic. Incoerenta cadrului legislativ, neconstitutionalitatea multor prevederi legale din cuprinsul Codurilor, cu precadere din continutul Codurilor penal si de procedura penala, au generat conflictul actual institutional, de care iata, profita elemente straine de neam si tara. Pe fondul contextului geopolitic, luand in calcul epuizarea resurselor planetare, intelept ar fi, sa fim intelesi, sprijiniti in a ne permite reasezarea la niv. national, zonal, partenerial, si da, planetar, in scopul asigurarii hranei, resurselor, painea cea de toate zilele, in conditii pasnice, reciproc avantajoase, in beneficiul tuturor partilor implicate, interne si internationale. A alimenta in continuare un conflict creat artificial, hibrid, nu foloseste nimanui, nici celor morti, nici celor vii. Incelepciune!

  • Statutul de ocnas. Cumplit experiment!
    O pasare captiva-n colivie isi frange zborul! Daca exista vreo pasare care a renascut din propria cenusa…pasarea Phoenix. Deci, se poate!

  • Kovesiiiii…tradatoareo…nu te sesizezi ? Nu ti se pare ca este un abuz in seviciu ?
    EU CRED CA SINGURA SOLUTIE ESTE IESIREA IN STRADA A VREO 10 MILIOANE DE ROMANI ! DAR NU CU MANA GOALA ! TRADATORII ROMANI: PRESEDINTELE , DNA, PROCURATURA IN GENERAL, SERVICIILE SECRETE AU DAT ROMANIA PE MANA STRAINILOR !

  • Nu aveti ce face … indiferent care au fost la putere locuri de munca nu au creat , nu sunt , decat la astia , asa ca daca nu vreti sa va cautati …pe afara…SLUGA LA DARLUGA…. asa se zice….