Analize și opinii

Rețeaua 2.0

Globalizarea este cuvântul de ordine al vremurilor în care trăim. Tehnologia a schimbat totul, de la relațiile interumane la noi moduri de protest, de la media la spionaj și de la conflicte la forme de guvernământ. Statul nu mai reprezintă autoritatea ultimă, acum există organizații suprastatale și corporații globale, care în multe circumstanțe eludează legile statelor naționale fără a suporta consecințele, din simplul motiv că sunt mult prea mari să poată fi controlate.



În această lume globalizată, un singur lucru a rămas intact în schema de putere: rețeaua. Evident, totul este la alt nivel, dar vechile rețele de putere sunt acum infiltrate în organismele supranaționale, în corporații și la vârful statelor, totul pentru perpetuarea unei elite.

Soroș și diviziunea rețelei

Este deja evident pentru toată lumea că, după căderea Cortinei de Fier, George Soroș s-a implicat activ în dezvoltarea unei rețele în toată Europa de Est. Această rețea a fost realizată în mai bine de 20 de ani și ea a fost folosită în scopuri diverse. De la creșterea apropierii statelor din Europa de Est de valorile euroatlantice la creșterea gradului de profesionalizare a ONG-urilor, la schimbarea elitei politice și la organizarea de manifestații și proteste, până la prozelitism pentru comunitatea LGBTQ.

În timp, această rețea s-a dezvoltat, iar în fiecare stat fost comunist au apărut lideri care și-au dezvoltat propria rețea, ajutați fiind de deschiderea internațională oferită de rețeaua-mamă.

Unele state au fost mai puțin permisive la penetrarea încercată de rețea, altele au abandonat cu totul controlul, iar la conducerea țării au apărut ”oamenii noi” formați și controlați de rețea.

Rețeaua românească

În România, prima serie generată de rețea a dat greș în anii ’90, a fost învinsă indiscutabil forța generată de PDSR și fosta securitate, care încă controla toate punctele-cheie ale statului. În timp însă lucrurile s-au schimbat, rețeaua a evoluat și ușor–ușor și-a pus oamenii în funcții-cheie din sistem.

Monica Macovei a devenit exponentul acestei rețele în România. În momentul în care a ajuns la Ministerul Justiției, a reușit să schimbe radical paradigma de gândire în România pentru mulți ani. Astăzi, spasmele pe care le are sistemul de Justiție sunt din cauza măsurilor luate de Macovei. Marele succes al rețelei este Dacian Cioloș, ajuns premier al României, parașutat direct de la Bruxelles, fără voturi, fără notorietate, fără susținere politică reală.

Cel mai recent caz în care se poate vedea forța rețelei este cazul Koveși. Probleme de imagine imense în România, doctorat plagiat, audiată în mai multe dosare de trafic de influență și abuz în serviciu este totuși promovată intens la Bruxelles și se bate cu șanse pentru funcția de procuror european.

Acestea sunt reușitele rețelei care au fost recompensate cu funcții înalte, despre cei care au trădat rețeaua sunt destul de puține consemnări. Da, trebuie spus că rețeaua nu uită și nu iartă iar pentru rețea, patriotismul sau interesul național sunt sacrilegii, există doar interesul Rețelei.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ce e aia valoare atlantica la care am aderat? Sa te asculte orgaili cum sforai in dormitorul conjugal? Ca parca nu la asa ceva am aderat…..

  • Da, asa este, doar ca vine puternic din urma, curentul nationalist-suveranist prin toata Europa, deci si prin Romania(doar ca mai anevoios), care va matura pe jos, nu doar cu toata reteaua lui Soros, ci cu insasi feuda acestuia, neo-marxista UE, administrata de birocratii lui vanduti de la Bruxelles!
    Asa ca, pt a se pregati pt socul extrem pe care-l va suferi, tinand cont si de varsta sa inaintata, i-as recomanda batranului evreu indracit, o terapie cu namol, ca sa se acomodeze un pic cu pamantul pe care-l va avea deasupra!