Analize și opinii

Restituiri – Pleșu & Liiceanu, siamezii serviciilor secrete…

Cand domnul Andrei Plesu a „defectat” exprimandu-si unele critici la adresa lui Traian Basescu, acesta a ripostat in stilul cunoscut. L-a amenintat pe Plesu ca va spune el ceea ce stie…

Plesu-si-Liiceanu

Evident, ne-am gandit ca dezvaluirile lui Traian Basescu s-ar fi putut referi la unele momente necunoscute opiniei publice, legate de prestatia lui Andrei Plesu la Revolutie,ori la Cotroceni, in calitate de consilier prezidential. Dar nu s-a intamplat asa. S-a intamplat altfel. Andrei Plesu a ripostat la randul lui, e adevarat o singura data, dupa care a pus batista pe tambal. Lumea vorbea de un… „sex oral”– surprins in flagrant dupa usa….Cancelariei – care, chiar sa nu fi fost, tot era credibil

Infuriat la culme, Traian Basescu a reactionat, razbunandu-se nu pe Plesu, ci pe sotia acestuia Pe doamna Catrinel Plesu. In calitate de presedinte CSAT, el a cerut, din motive de ranchiuna personala, desecretizarea dosarului Grupului Plesu, de la Serviciul de Informatii Externe. Si astfel a iesit la iveala ca doamna Catrinel Plesu, de la 19 ani, lucreaza pentru Securitate...

Problema este ca ea a fost convinsa ca niciodata dosarul sotilor Plesu si a grupului din care faceau parte nu va fi desecretizat. De aceea, a semnat in fals ca nu a colaborat cu Securitatea, atunci cand a primit functia la ICR. La fel cum si Andrei Plesu semnase, tot in fals, ca nu a fost membru al Partidului Comunist, cand el, in realitate, condusese ca secretar… pana si o organizatie PCR. Desecretizandu-se dosarul de la SIE, este iminenta si devoalarea rolului jucat de Andrei Plesu, in strainatate, alaturi de sotia lui si de altii, inca de la 19 ani, in angrenajul… vechiului Serviciului de Informatii Externe.

Pana cand, probabil,  presh. „Base” ne va lumina asupra rolului jucat de Andrei Plesu, va prezentam fragmente dintr-o lucrare extrem de importanta, intitulata “Fereastra serviciilor secrete – Romania in jocul strategiilor globale”, lansata de Editura Compania si semnata de Aurel I. Rogojan.
Inainte, insa, de a intra in detalii, iata o istorie care pare halucinanta dar nu e. Ea a debutat in momentul in care filozoful Noica a inceput sa-si puna in aplicare proiectul de a crea un fel de scoala informala la Paltinis inconjurandu-se de mai multi tineri intelectuali. Asa cum se va vedea, Noica era de mult timp agent al serviciului secret britanic.

In anii de destindere, in anii in care Nicolae Ceausescu incerca sa-si construiasca imaginea unui disident al lagarului socialist, Securitatea romana a montat un scenariu indraznet in colaborare cu serviciul secret britanic. El viza „legendarea” unor tineri intelectuali drept independenti sau chiar disidenti si plantarea acestora in cercuri influente din Occident, unde urmau sa devina un fel de avocati ai noii Romanii. De fapt, acestia au fost pregatiti si instruiti pentru a deveni agenti de influenta cat se poate de credibili in favoarea puterii comuniste de la Bucuresti. Fragmentele pe care le publicam din lucrarea lui Aurel I. Rogojan ofera unele detalii legate de aceasta operatiune extrem de complexa.

Cine este Aurel I. Rogojan?
Aurel I. Rogojan
Reproducem scurta sa biografie prezentata in lucrarea “Fereastra serviciilor secrete”. Se va vedea ca acesta a fost un inalt ofiter al Securitatii romane, aflat mult timp in epicentrul celor mai importante operatii. Si asta s-a intamplat pana in anul 2006… Experienta sa acopera, asadar, o perioada de 36 de ani de munca, iar informatiile  furnizate trebuie sa se bucure de credibilitate. Pana in prezent Andrei Plesu nu a dezmintit niciodata detaliile atat de stanjenitoare legate de persoana sa. Postam biografia si apoi un scurt fragment din cartea sa.

Evenimentele din decembrie 1989 l-au gasit pe Aurel I. Rogojan la comanda Serviciului Independent Secretariat-Juridic al D.S.S. iar intre 1990 si 2006, in cadrul Serviciului Roman de Informatii, s-a ocupat de reglementarea si planificarea activitatii de informatii, a predat in institutii de profil si a asigurat, din posturi de mare raspundere, managementul resurselor informationale. S-a aflat neintrerupt in activitate intre 1970 si 2006.

Scoala de la Paltinis, intrase in legenda
“Se ajunsese la un pelerinaj al discipolilor, cateva zeci. O lista aproximativa ar cuprinde intre 30 si 50 de nume. Constanta, importanta si, cel mai adesea, fara martori a fost prezenta in preajma lui Noica a doi dintre acestia : Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu. La Paltinis se organizau periodic si seminarii. Acestea au fost frecventate, mai mult sau mai putin constant, de (in ordine alfabetica) : Paul Anghel, Constantin Barbu, Francisca Baltaceanu, Aurel Brumaru, Andrei Cornea, Alexandru Dragomir, Marta Gutu, Andrei Justin Hossu, Dan Iacob, Thomas Kleininger, Serban Nicolau, Octavian Nistor, Ion Papuc, Monica Pillat, George Purdea, Victor Stoichita, Alexandru Surdu, Mihai Sora, Marin Tarangul, Sorin Vieru, Vasile Dem. Zamfirescu. Noica credea sincer ca, va reusi sa creeze o elita, ce se va impune in structurile de conducere a societatii si va «schimba la fata Romania».

Cam asa lucra spionajul politic strategic in epoca Razboiului Rece...Pleşu A. & LIICEANU t
Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu – mi-a relatat coordonatorul contraspionajului britanic din acea perioada – si-au sporit frecventa vizitelor la «Vila 23» atunci cand Noica le-a pus in evidenta posibilitatile de a-i sprijini sa obtina burse de studii in Occident. Lunar, la sfarsit de saptamana, ii duceau alimente, presa, vesti. In mansarda rezervata filosofului sau in plimbarile prin imprejurimi, ascultau expozeurile lui Noica pe teme aparent intamplatoare si se legau dialoguri. Noica le punea probleme filosofice si le evalua opiniile. Andrei Plesu era discipolul ascultator si silitor. Gabriel Liiceanu era mai indraznet, uneori chiar usor impertinent,
ceea ce isca si contradictii.
Desigur, se pune intrebarea : «Prin cine si cum a lucrat Noica pentru obtinerea si nominalizarea celor doi discipoli?» Foarte ingenios, Noica le-a dat un semnal unor fundatii germane din zona de ocupatie britanica a R.F. Germania. Acestea, in numele interesului reciproc al dezvoltarii bunelor relatii romano-germane, au facut toata treaba. Cum reusea insa Noica, izolat la Paltinis, putea comunica in exterior. Legatura lui Noica cu oamenii serviciilor speciale ale Maiestatii Sale Elisabeta a II-a a fost obiectul constatarii flagrante. Atasatul aero al Marii Britanii la Bucuresti obisnuia – asemenea altor membri ai  ambasadei – sa se deplaseze in zona Sibiului, unde aveau «supraveghere discreta de protectie», fie erau filati ostentativ, dupa caz, sau «pe baza de reciprocitate», in raport cu tratamentul la care erau supusi diplomatii romani in Marea Britanie. Astfel a fost identificat interesul atasatului aero de a ajunge la Paltinis ca explorator singuratic, cu harta si busola, pe versantul opus celui pe care se afla drumul de acces. Intuindu-i-se directia, s-a instituit un «post de filaj montan», care a documentat intalnirea atasatului militar britanic cu Noica la o stana. Pentru neavizati, in conditii absolut in afara oricaror banuieli. Baciul stanei i-a primit si i-a omenit, le-a cantat din fluier si i-a vestit cu tulnicul atunci cand au dat sa plece, ca sa stie ajutoarele de pe coclauri sa-i apere de caini si de lupi…
Legatura lui Noica cu serviciile speciale britanice data de dinaintea celui de-al doilea razboi mondial. Prima sa sotie, Wendy Muston (fosta miss Sinaia), s-a aflat la post in Romania ca trimisa a Intelligence Service…Pana si Take Ionescu impreuna cu prima sa sotie,  britanica Bessie Richards. infiintau societati turistice, sportive, cultural-stiintifice ,in buna si generoasa traditie a spionajului britanic. Astfel Noica a fost inclus intr-un celebru « lot al spionilor britanici in Romania », cunoscut ca « reteaua Tomaziu », important agent al spionajului englez , care a primit gradul de colonel si o renta viagera drept recunoastere a serviciilor aduse Coroanei Imperiului Britanic.
Tomaziu a fost extras din Romania dupa ce s-a intervenit pe canale oficiale (Julian Amery-Emil Bodnaras) pentru a i se aproba plecarea din tara…CIORAN & MIRCEA ELIADE

In raporturile cu autoritatile, Noica era, cel putin aparent, de un conformism exemplar, intotdeauna foarte receptiv si staruitor daca putea sa contribuie la imbunatatirea perceptiei Occidentului asupra tarii sale. Il vizita frecvent la Sibiu pe Aurel Cioran, care il invita duminica la biserica, apoi il retinea la masa. « Relu » Cioran mentinea legaturile firesti cu fratele sau aflat la Paris, caruia i-a relatat despre prietenia legata cu Noica. Emil Cioran comunica, la randul sau, cu Mircea Eliade, George Palade si cu alti mari romani de peste Ocean. Asa a aparut contextul favorabil unei « operatiuni de „recuperare… acasa‘” a filosofului Emil Cioran si a celui mai mare istoric al religiilor, profesorul Mircea Eliade. Acesta din urma chiar dorea sa revina in tara, unde traia mama sa, inaintata in varsta si aflata in intretinerea profesorului.

Si Cioran, si Eliade aveau retineri si temeri. Noica, cu exemplul Scolii de la Paltinis si contactele sale «nestingherite » in lumea occidentala, i-a imboldit sa dea curs demersurilor regimului pentru intoarcerea lor in tara. Exista si precedentul savantului Henri Coanda. […] Revenind la mentorul Scolii de la Paltinis, trebuie spus ca in inalta ierarhie a Partidului Comunist Roman au existat persoane de o  factura intelectuala, care puteau avea dialog cu Noica. Filosoful era sensibil la acestia. In ultimii ani ai vietii lui Noica, pelerinajul discipolilor la « Vila 23 » devenise oarecum deranjant si se dorea o limitare a vizitelor si a frecventei acestora, dar nu s-au luat masuri efective de interzicere. Nici starea de sanatate nu-i mai ingaduia sa gazduiasca ori sa participe la seminarii.

Sursa: InfoBrasov.net

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Tabloul colaboratorilor MI 6 cuprinde,in mod indubitabil,dupa cercetarile facute relativ recent,pe Maniu.Vezi Operatia Autonomous si memorialistica recenta..

  • Scoala de la Paltinis, Statia de la Peris, Plesu & Liiceanu, siamezii serviciilor secrete…
    “Viata asta-i bun pierdut
    Cand n-o traiesti cum ai fi vrut!

    Din zei de-am fi scoboratori,
    C-o moarte tot suntem datori!
    Totuna e dac-ai murit
    Flacau ori mos ingarbovit;
    Dar nu-i totuna leu sa mori
    Ori caine-nlantuit…” Cosbuc, “Decebal catre popor”
    “…Cei ce se ocupasera de ascunderea adevaratului Decebal, taiasera la randul lor capul marelui rege si il dusera in pestera sfanta spre a fi pastrat. Acolo se afla ascuns si astazi, locatie care va fi descoperita de doi barbati, cei care candva au dus capul (capul nepotului) la Roma. Tot ei se vor lupta pt a-i reda locul cuvenit in istorie, cu mentiunea ca in prezent prin manualul de istorie Decebal este descris pasager drept un personaj oarecare, avand o frunte-nalta si buze senzuale, in timp ce Dio Cassius il descria ca fiind un rege foarte priceput, iscusit la fapta, abil, viteaz in lupte, stiind a se folosi cu dibacie de o victorie si de a scapa cu bine dintr-o infrangere, motive pt care a fost mult timp un potrivnic de temut al Romei…Roma parasita de Imparat (Traian) care-a traversat Dunarea pe poduri de vase la Ramna si Orsova patrunzand prin Banat in Dacia, da data de… 25 martie 101…la 25 martie 2017 Istoria consemneaza Declaratia de la Roma, un compromis pt a salva unitatea UE.
    Apropos de legenda Scolii le la Paltinis!

  • Muntii Carpati ascund multe secrete, vechi de mii de ani, care vor fi revelate la un moment dat, moment la care vom cunoaste ADEVARATA ISTORIE a OMENIRII. Descoperirea Salii Proiectiilor di Muntii Bucegi, din AUGUST 2003, a fost un moment important. Daca factorii politici nu ar fi cedat in fata presiunilor americanilor &…si ar fi facut publica aceasta descoperire, omenirea ar fi evoluat rapid. Ce-i drept, intre timp s-au mai inlocuit niste reprezentanti ai parteneriatului strategic dupa formula “apa trece pietrele raman”, unele mai imortalizate ca altele, fix in fata operei lui Brancusi, “Poarta Sarutului”, caz fericit. Unii folosesc scaunele de la “Masa Tacerii”, altii “Cumintenia Pamantului” in varianta tehnocrata. De “Coloana Infinitului” inca nu s-a folosit nimeni pana in prezent. Decret Divin! Rasare Soarele si pe strda noastra, cu conditia sa nu fie influentat artificial, expertii stiu de ce (Philadelphia, Montauk si proiectul HAARP-studierea si implementarea efectului pe care il are o raza de energie din banda RF(radio frecventa) focalizata in straturile inferioare ale ionosferei, cu ajutorul unui sistem complex de antene…apropos si de fenomenele meteo recente, oscilatii extreme de temperatura, presiune atmosferica cu consecinte negative asupra organismului uman, lucrarilor in agricultura, costurile in facturile de utilitati (ingineria baietilor destepti). Scoala de la Paltinis stie?!

  • “…Incongruenta fenomenologica, introspectiv cromatica, exhaustiva si relational caduca. Adica?! L-a cautat pe draku si la gasit pe tac-su!”
    “Vad cu regret ca recapitularea Regulamentului devine absolut ne ce sa ra…pt unii mai ales! Dosarul!”, din replici celebre cu Toma Caragiu

  • Dosarul regelui dac Decebal in lumina principiului “restitutio in integrum”!
    “Decebal era un initiat. Era un barbat frumos, insa cam dur. A fost un mare luptator si ocrotitor al acestor pamanturi. A fost un rege bun si drept, dar a avut de infruntat mostenirea lasata de inaintasi. S-a sinucis implantandu-si cutitul in inima pt a nu cadea viu in mainile romanilor. Un alt cap a fost dus la Roma! (Melfior Ra)
    Obsesia de a ramane in istorie este motivul pt care manualele de istorie au fost folosite drept instrumente de propaganda pt a falsifica faptele si evenimentele istorice, circumstanta in care “agenturile”, agentii de influenta, unele edituri…politice, Humanitas SA! au avul un rol strategic, tactic. Cartile de istorie vb despre un popor brav care de fapt are un statut insignifiant in istoria universala. Noi avem o istorie complet falsificata. Pe cand altii construiesc, construiesc, construiesc, la noi se devalizeaza, submineaza, defriseaza, devasteaza, dezoleaza. O singura autostrada, una macar! Nici acu’ nu s-a aflat cum a fost atribuit contractul Bechtel fara licitatie. Oare?! Dosare, dosare, dosare si buline negre pana la…restabilirea adevarului “in integrum”!!! Pe cai!