Analize și opinii

Răzvan Constantinescu: ȘANTAJUL – INSTRUMENTUL DE BAZĂ AL ”STATULUI DE DREPT”

Poate vă întrebați care sunt mecanismele cerebrale ale ăstora din gașca de derbedei coordonată de servicii și care vrea să ne distrugă societatea. Este foarte simplu: sunt aleși pe două criterii: dorința patologică de ”a se ajunge” și porcăriile făcute, care îi fac șantajabili.



Priviți pe unul ca Emilian Eva, procurorul paranoic de la Iași, și vă mirați cum de poate inventa, la adresa unui profesor de înaltă probitate morală, fapte în rechizitoriu? Este foarte simplu: este șantajat! El va funcționa cu atât mai bine cu cât șantajistul care-i ține momițele în mână îl îndeamnă la mizerii care-i satisfac dorința proprie de a face rău, apetitul pentru ură și pentru distrus oameni. Unul dintre resorturi este conștientizarea propriei micimi, complexul de inferioritate – el știe că nu se va putea ridica niciodată la nivelul intelectual și la realizările benefice pentru societate ale celor pe care urmează să-i distrugă.

Priviți pe unul ca Ludovic Orban! O nulitate profesională. Îi arăți pisica și plânge, apoi îi ascunzi pisica în colivie și pămpălăul începe să sară pe asfalt ca un cosaș în iarbă. De ce? Este șantajat!

Luați-l pe Iohannis: a început mandatul spunând că va fi președintele tuturor, că va face un altfel de politică, că nu îl veți vedea vreodată criticând public guvernul, că va renunța la imunitate din prima clipă. Apoi devine distructiv, conflictual. Șantajul celor care-l au în mână și care l-au ales drept marionetă se pliază perfect pe frustrările personale generatoare de ură și omul face ce i se spune. România nu are voie să fie competitivă economic, nu are voie să producă, nu are voie să încaseze impozite de la multinaționale, nu are dreptul la sistem medical ori educațional competitive, românii trebuie să fie consumatori docili, nu deținători de capital și mijloace de producție!

Priviți-i pe Ponta, Băsescu, Barna, Grindeanu, Tudose, Horia Georgescu, Kovesi, Isărescu, Predoiu și cine mai vreți din prim-planul politic și veți constata un element comun care-i leagă: șantajul!
Vă mirați cum unul ca Tăriceanu se sucește brusc și devine de nerecunoscut? Explicația este aceeași, devenită de-acum banală: șantajul.

Autor: Răzvan Constantinescu

Sursa: Răzvan Constantinescu Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • România nu are voie să fie competitivă economic, nu are voie să producă…
    Dupa 1989 un coleg mai in varsta imi tot repeta asta , nu-l credeam, chiar il contraziceam.
    Dupa ani, cand am inteles realitatea crunta si m-am intalnit cu el, mi-am cerut scuze. A avut dreptate.
    De ce ne trezim mai tarziu?
    Si altii niciodata.