Analize și opinii

Răzvan Constantinescu: ”ROMÂNIA TREBUIE JEFUITĂ CU ORICE PREŢ!”

De ce trebuie OUG 114 să moară? Pentru că e penală şi coruptă!



Aşa cum despre OUG 13 (februarie 2017) se vorbea zilnic (iar mii de spălaţi pe creier ieşeau să zbiere că „scapă Dragnea”, „se legalizează furtul până în 200.000 de lei” sau „vor fi eliberaţi violatorii pe străzi”), fără a se analiza despre ce este vorba, tot aşa şi cu OUG 114 este toată lumea în gură, dar nu se descrie la ce se referă.

Deși în multe privinţe nu se înțeleg, PNL şi USR au un punct comun de armonie, poate singurul: abrogarea OUG 114. Și o spun clar, des și răspicat, ca să audă cine trebuie sa audă. „Vom susţine orice premier non-PSD care îşi asumă cele patru puncte: fără penali, primari în două tururi, fără pensii speciale şi repararea efectelor OUG 114!” De ce?

Pentru că, în realitate, OUG 114 este cea mai bună lege economică luată de vreun guvern în ultimii 10 ani şi stă la baza creșterii economice a țării pentru următorii ani. De ce vor Iohannis, PNL, USR şi serviciile externalizate să dispară? Iată nişte motive:
– taxa pe activele bancare
– taxarea suplimentară a jocurilor de noroc
– impozit zero pe salariu pentru muncitorii din construcții
– taxe mai mari pentru obținerea licențelor de telefonie mobilă
– scutiri de impozite pentru mai multe categorii de privați
– posibilitatea participanților la un fond de pensii privat de a opta pentru transferul contribuțiilor lor către sistemul public de pensii
– și, cea mai importantă, plafonarea prețului la gaze și energie electrică pentru persoane fizice.

Tot ce e în ordonanța asta e în sprijinul statului roman și al cetăţeanului român, dar în defavoarea netă a marilor multinaționale (bancare și de alte feluri). Aşadar, abrogarea OUG 114 ar satisface interesele celor care „bagă banu'” (asta e corupţie,prostovanilor!). Din reglementarea prețului la gaze și curent, omuleți fără nume și chip au pierdut sute de milioane de euro la bursă.

Celelalte trei doleanţe ale partidelor ghidonate exclusiv de securici sunt strict anti-PSD. Primari în două tururi înseamnă că PSD pierde la locale două treimi dintre primari. Eliminarea pensiilor speciale înseamnă distrugerea a mare parte din bazinul electoral al PSD. „Fără penali” e o lozincă pentru cretini, dar e extrem de importantă pentru că interzice persoanelor condamnate, indiferent pentru ce, să mai fie alese chiar dacă instanţa nu le-a blocat acest drept democratic în mod expres şi pe o perioadă limitată. Efectul Chereches de la Baia Mare se poate repeta (a luat 80% fiind în pușcărie), pentru că, nu-i aşa, alegătorii sunt proşti şi votează „penalii” care-şi iubesc comunitatea şi ştiu s-o servească indiferent de presiunile asasinilor economici; lui Dragnia i-ar putea veni oricând vreo idee, nu?!

Se zvonește că, în momentul în care OUG 114 era în draft, niște oameni de bine s-ar fi dus la Liviu și i-ar fi spus direct, fără prea multe înflorituri: „Dacă o dai, te duci la răcoare, iar ăia care pierd miliarde din cauza ei vor plăti oricât nu numai pentru asta, ci și să distrugă întreg partidul!”. Dictatorul n-a crezut, mai primise amenințări și mai explicite decât asta, ba chiar a ameninţat cu interzicerea exportului de buşteni (ha ha ha, ce inconştient!). Aşa că s-a dus frumuşel la zdup.

Autor: Răzvan Constantinescu

Sursa: Răzvan Constantinescu Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Adevaru-i pe la mijloc. Pentru OUG 114 se pare ca ar fi trebuit sa se intruneasca ACORDUL STAPANILOR atata vreme cat ne-am cedat suveranitatea prin integrare UE/NATO asa dupa cum insusi Traian Basescu afirma in deplina cunostinta de cauza.

  • Pai, pana la urma, Dragnea e un sfant pe langa securistii astia si politrucii lor aserviti! Dar, problema e alta: cine plateste pt lovitura de stat din 27 mai, prin care liderul celui mai mare partid din Romani(ales legitim prin vot democratic) si neinregimentat Sistemului) a fost arestat pt niste acuzatii in care si cel mai amarat cetatean din tara asta, primea cel mult o amenda! Scopul este evident pt oricine are creierul nespalat de catre progresisti: Dragnea le crea in ultima vreme mari probleme, atat securistilor, dar si papusarilor externi din spatele acestora, care isi vedeau amenintate profiturile super-nesimtite ale multinationalelor lor!

  • Pentru incercarea curajoasa, eforturile facute de a sustine un program de guvernare bun, cel mai bun de la 1989 pana in prezent, emite o OUG buna pentru tara si cetateni, cea mai buna in ultimii 10 ani, haideti sa recunoastem, l-as ELIBERA. CAZ SCOALA. Ar fi trebuit totusi sa se consulte cu partile implicate: dragi frati si surori, se poate sa emitem si noi o OUG 114 ca sa ne ridicam din genunchi odata? Si-atunci lucrurile ar fi stat cu totul altfel: multinationalele vinovate de obstructionarea dezvoltarii tarii pe teritoriul careia isi desfasoara activitatea generatoare de profit externalizat ar fi fost sanctionate, condamnate de la caz la caz, invatat impreuna din greseli, construit, evoluat impreuna, armonios. Nici de-acuma nu-i tarziu!

  • L-as elibera conditionat: sa ne spuna cine-a INTERZIS numaratoarea paralela. De dragul adevarului care ne elibereaza pe toti si pe fiecare-n parte…