Analize și opinii

Rareș Bogdan s-a șters la fund cu miliardele datorate României de Germania

Discursul virulent afisat cu regularitate la televizor si atitudinea intransigenta in chestiuni ce tineau de apararea imaginii si a drepturilor Romaniei il vor propulsa (sanse mari) pe Rares Bogdan in fotoliul de europarlamentar. De unde ne asteptam sa dezbata la aceeasi intensitate problemele tarii noastre. Din pacate, patinatorul de principii a alunecat la incalzire ssi-a frant coloana vertebrala, care oricum numai dreapta nu era.



Unul dintre subiectele de imagine abordate de „Vulturul plesuv” al presei romanesti a fost celebra datorie a Germaniei fata de Romania, in valoare de mai multe miliarde de euro, pe care nemtii n-au achitat-o nici pana-n ziua de azi. Ma rog, chestiuni de istorie, dar pe care Rares B. nu s-a ferit sa le atinga. In 2013, intr-o postare pe Facebook, folosea termeni ca „paduchi”, „neurotoxina”, „constiinta nationala”, „saracie”, „Germania datoare Romaniei”.

Omul era virulent, lovea in stanga si-n dreapta cu barda frazelor taioase, apara vehement tezaurul romanesc si cerea la modul imperativ sa ni se faca dreptate. Ajuns candidat la europarlamentare, trompeta prezidentiala s-a impiedicat la Sibiu de cancelarul Germaniei. A stat fata-n fata cu Angela Merkel, ba chiar a salutat-o. Respectuos, aplecandu-se pana la pamant, atitudine umila, umila, umila. Cu un zambet ce dadea in ranjet, la fel se va comporta Titanicul liberal si la Bruxelles, cand isi va lasa sezutul in scaunul moale si lipsit de griji de europarlamentar platit cu jdemii de euro din banii nostri sa apere interesele… Ale cui, ca ale Romaniei in niciun caz!

Rares, aveai ocazia sa ii ceri cancelarului Germaniei datoria de 18 miliarde de euro. Ai facut-o? Macar ai deschis subiectul? Dar la Bruxelles vei zice un cuvant despre asta? Candidatul PPE pentru sefia Comisiei Europene este Manfred Weber, neamt si el ca idolul tau, sasul Klaus, ajuns chirias cu viza de flotant la Cotroceni.

Autor: Andrei Coman

Sursa: National.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu