Analize și opinii

Președintele Uniunii Judecătorilor, Dana Gîrbovan: ”Vrem democrație și stat de drept sau neo-comunism în România?”

Din 2015 am atras atentia ca in numele unui ideal nobil, a unui scop legitim si absolut necesar, cum e “lupta impotriva coruptiei”, nu poti trece peste lege ori comite abuzuri pentru ca toate acestea vor avea efect de bumerang, ce va discredita intreaga justitie. Recunosc insa ca ceea ce vad azi e dincolo de orice scenariu sumbru pe care mi l-as fi putut imagina in 2015.



Toate aceste protocoale secrete, intre diverse institutii din justitie si Serviciul Roman de Informatii, au fost bombe cu ceas puse la temelia justitiei si a statului roman.

Stirea ca Inalta Curte de Casatie si Justitie, adica instanta suprema din Romania, are nu unul, ci doua protocoale clasificate incheiate cu Serviciul Roman de Informatii depaseste orice imaginatie.

Aceste protocoale trebuie declasificate urgent.

Mai mult, cata vreme din declaratiile publice date de presedintele ICCJ, doamna judecator Cristina Tarcea, rezulta ca unul dintre aceste protocoale ar avea legatura cu autorizarea mandatelor pe siguranta nationala, se pune intrebarea legitima daca instanta suprema a avut incheiate protocoale si cu alte servicii de informatii. ICCJ trebuie sa raspunda acestei intrebari.

De asemenea, ICCJ trebuie sa informeze concret publicul cu privire la situatia prezenta a acestor protocoale, iar daca au fost denuntate, trebuie sa precizeze actul prin care au fost denuntate si data denuntarii.

Ani de zile s-au inchis ochii la aceste abuzuri, anomalii si devieri de la democratie, doar pentru ca ambasadele si institutiile europene “ne aplaudau” si ne dadeau exemplu “de bune practici” pentru altii, in timp ce in Romania se incalcau drepturile omului, se compromitea democratia si insasi ideea de stat de drept.

Ma intreb ce stat european, fidel principiilor pe care s-a fondat Uniunea Europeana – domnia legii, democratie, drepturile omului –, ar fi de acord sa implementeze aceasta inginerie neo-comunista care s-a facut in Romania in toti acesti ani, unde justitia a fost administrata prin acte secrete.

Toate, dar absolut toate protocoalele si hotararile CSAT ce vizeaza sau afecteaza justitia trebuie publicate de indata.

Este absolut inadmisibil ca de atatia ani justitia din Romania sa se fi administrat dupa acte secrete, asa cum se facea in perioada comunista.

Cei din fruntea Romaniei, clasa politica in intregime, justitia, toti trebuie sa se decida odata: vor democratie si stat de drept, unde justitia se face dupa acte normative publice, sau vor neo-comunism, unde justitia se face dupa acte secrete, iar drepturile si libertatile romanilor “sunt un lux”?

Autor: Dana Girbovan

Sursa: Dana Girbovan

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • O CAUTIUNE in cuantum de 200 000 lei achitata pe loc in schimbul libertatii, intr-un MEGA MEGA DOSAR CU SPAGI DE MILIOANE DE EURO – parte integranta a INGINERIEI NEO-COMUNISTE?! SPETA BOUREANU & VLADESCU (FOST MINISTRU) & FINANTAREA PDL, amintindu-ne de incisivitatea lui Boureanu in contradictie cu incisivitatea lui Sova, ALT BAIAT DESTEPT, AMBII atacanti MARCANTI, mai grav, JURISTI, aripile tinere, PDL vs. PSD. Educati, frumosi, prezentabili, carismatici, inteligenti, traficanti de influenta, FORMATORI AI MENTALULUI COLECTIV, infractori de rang inalt. Fara coloana vertebrala = NEVERTEBRATE. TRAFIC. Trafic de INFLUENTA, de DROGURI, FIINTE UMANE, ARME, IDEOLOGII, GEOSTRATEGII, … SENZATII-VIDEO CHAT. IDENTITATE DE ANOMALIE, DEVIANTA, DEGRADARE la toate nivelurile. Sa ne intrebam cum se face TROCUL in materie de SENTINTE in MEGADOSARELE IN SPETA, SOVA vs. BOUREANU?! Raportul Departamentului de Stat SUA consemneaza cumva ca poporul ar TRAI BINE?! Ca se bucura, jubileaza, satisface dorintele?! Cu trimitere la Raportul intocmit in viziunea fostei administratii, expresia ingineriei neo-colonizatoare.
    Ghinion, cum ar spune presedintele ( al nostru, al vostru, al lor, al cu o fi si cui folosi?!) in functie: Nu traim bine! A trai bine in acest climat hibrid e intr-adevar un “lux”.

  • Am auzit si io ca se omagiaza MARX. La Porta Nigra. NEOMARX.
    In An Centenar, pe la noi. Pai, incotro?!

  • Despre INSTITUTIA GARANTIILOR BANCARE, ce parere aveti, mai, oameni buni? Putem noi, oamenii simpli sa anticipam crizele financiare induse, impuse, supraimpovaratoare pentru om, firma, persoana fizica, juridica, oriunde si-ar avea domiciliul, respectiv, sediul pe fata Pamantului? Raspunderea in ce priveste aceasta activitate: supravegherea macroprudentiala este atributul esential al BNR.
    Omu’, firma, isi aduc BUNURILE, MOBILE, IMOBILE, VALORILE, pt. a CREA GARANTII IN FAVOAREA BANCI!!!! CARE BANCA, in absenta unei politici de supraveghere macroprudentiala, procedeaza pe fondul INGINERIEI NUMITA INFLATIE, la practicarea FENOMENULUI DENUMIT SUPRAINDATORARE, cu consecinte cunoscute, arhi si paracunoscute: acumularea datoriilor in contextul blocajului economic generat de, voila, criza financiara, inflatie, deficit, robor, dobanzi & speze bancare, climat favorabil instalarii STARII DE INCAPACITATE DE PLATA alias INSOLVENTA, urmata de FALIMENT, EXECUTAREA SILITA sub toate formele reglementate de lege si faradelege, in conditiile in care, in cadrul unei executari silite in modalitatea popririi pe cont, hotararea executorului judecatoresc devine EXECUTORIE!!!! mai inainte de a se solutiona definitiv si irevocabil CEREREA DE CONTESTATIE LA EXECUTARE. Statutul executorilor judecatoresti: STAT IN STAT. Un alt STAT. Intr-un ex. de notorietate; CAZUL FLOTA. In 1989 FLOTA avea in proprietate un nr. de 311 nave si 80 in constructie. Deposedarea s-a realizat prin mecanismul mai sus mentionat, in contextul indeplinirii DORINTEI STAPANULUI. GARANTIILE BANCARE, respectiv bunurile, activele si drepturile aferente au trecut in curtea INVESTITORULUI STRAIN, gratie unei astfel de inginerii. BUNURILE PERSONALE SI BUNURILE TARII. Sa traim bine!

  • DIRECT, INDIRECT, COLATERAL, SUNTEM CU TOTII, MAI MULT SAU MAI PUTIN, FUNCTIE DE POZITIE, PRINSI IN STAREA DE CAPTIVITATE. HIDRA. EXPRESIA ANTIUMANULUI, ANTICREDINTEI, INFLUENTA EVIDENTA A ANTICRISTULUI. OPERATIUNI INDRACITE.

    Sa ne rugam bine!

  • Protocolul secret incheiat cu BIROUL EXECUTORILOR JUDECATORESTI, unul dintre protocoale. POPRIREA PE CONT, BLOCAJUL EC-FINANCIAR-FISCAL, CLIMAT FAVORABIL OPERATIUNILOR TACTICE IN FAVOAREA INVESTITORILOR STRAINI, ACTIONARI IN PROCENT DE 90%. FARA DREPT DE VETO, FARA CUVINTE, FARA APARARE, FARA DE LEGE. DACA tristetea e legala, distrugerea destinelor, carierelor, eliminarea fizica, morala, daca suferinta intruneste elementele constitutive ale faptei fara de lege, daca a fost luata in considerare de catre strategi, apreciata drept TINTA…aspect din perspectiva caruia se pot linge la bot. Am capatat imunitate.

  • POPRIREA PE CONT, MODALITATE A EXECUTARII SILITE, PRACTICATA MAI INAINTE DE PRONUNTAREA UNEI HOTARARI DEFINITIVE SI IREVOCABILE, MAI INAINTE DE A SE STABILI DACA SUNT INTRUNITE ELEMENTELE CONSTITUTIE ALE UNEI INFRACTIUNI, DACA EXISTA FAPTA, PERSOANA FAPTUITORULUI, TEMEIUL LEGAL, VINOVATIA, DENUNTATORUL DE SERVICIU, CIRCUMSTANTE CARE ADUCE ATINGERE UNUI PRINCIPIU DE DREPT FUNDAMENTAL, PREZUMTIA DE NEVINOVATIE. Ponderea de sub 1% a dosarelor penale din numarul total de dosarele, ne conduce cu gandul la maniera in care si-a desfasurat DNA activitatea, cu precadere DIVIZIILE DE ELITA subordonate, activitate sub aspectul TACTICII folosite asimilate politiei politice, operatiuni indreptate impotriva elementului autohton, national, circumstanta reliefata, consolidata, prin ponderea detinuta de actionarii/ investitori straini, corelat cu cresterea economica artificiala, inflatie, debandada financiara, bancara, fiscala, batjocura in toata regula, coroborat cu starea de plans a natie, STARE la care nu s-ar fi ajuns fara tradatori, complici, intelegeri secrete. Daca lucrurile stau altfel, in sensul in care, sume enorme au avut si alte destinatii care tin de anumite proiecte, programe secrete in mentinerea sigurantei si securitatii nationale, planetare, pe fondul razboiului hibrid, primavara mioritei, atunci, nu ne ramane decat sa ne rugam in asteptarea dezvaluirilor, marcarea Evenimentului planetar, Renasterea din propria cenusa.

  • orice forma a executarii silite se face in baza unei hotarari judecatoresti, adica dupa ce ramane definitiva si irevocabila, stabileste, pronunta asupra infractiunii, nu executi, creezi teroare, umbli cu amenintari, hartuieli, climat favorabil santajului, instrumentarilor, zanagnit de catuse, scapat fugiti prin paradisuri, achitari tardive, dupa ce fapta de a distruge un destin, o cariera, viata de om, de tara, este consumata cu varf si indesat. Aici e durerea: cand punem caruta inaintea calului, boilor, cum doriti.

  • Pe bune, cu toata preg., experienta, abia acum am priceput cum sta cu proprietatea pe planeta, mai ales cu improprietarirea, exproprierea, DEPOSEDAREA, tranzactia cu zilele omului, trairi, emotii, senzatii, iluzia drepturilor si libertatilor fundamentale, prigoana crestinului, razboiul sfant, hibrid si cum s-o mai denumi. S-auzim de lucruri bune! Doamne ajuta!

  • Starea de coma indusa mentinuta la aparate gratie tehnicii privind intreruperii termenului de prescriptie prin “indeplinirea oricarui act de procedura in cauza”!!! din partea procurorului,in continuare, a executorului judecatoresc, altor organe, institutii abilitate, instruite, cu tinerea pe viata in proceduri de urmarire, cercetare, notificare, amenintare, hartuire, executare; o incalcare grava a principiilor de drept care reglementeaza desfasurarea echitabila a procesului, a dreptului de aparare a omului si libertatilor fundamentale prevazute in cuprinsul dispozitiilor art. 6 din Conventia mai sus amintita, art. 21 alin (3) din Constitutie.
    CCR reaseaza principiile de drept pe fagasul normal, corect, legal, moral. O fila importanta in Cartea de Istorie a Neamului. Sa afle lumea-ntreaga despre faptul ca INTRAM IN LEGALITATE! Publicitate…

  • Intre ciocan si nocovala. Secerea si ciocanul.

    Ciocanelul judecatorului.
    Ciocanelul de reflexe din trusa medicului.

    Ciocanelul si scarita din urechea interna, organul auditiv.

    Pensa, bisturiul, seringa, perfuzorul, bazinetul – manuit cu dibacie de catre infirmierele cu salariul decimat, ingrijitoare care ajuta asistentele medicale, care asistente la randul lor, dau o mana de ajutor la treaba medicilor care ne-au mai ramas prin tara. Brancardieri, farmacisti, personalul administrativ, instalatorul sanitar, electricianul, liftiera, bucatarul, etc. din unitatile spitalicesti…cine-i mai baga in seama?! Cine o sa mai impinga targa, pregatit meniul, puna bazinetul, aprinda o lumanare, rostit o rugaciune, efectuat toaleta bolavului, eternul pacient, suferindul, amaratul, executatul silit, debitor de serviciu la capitolul “Zilele omului”?