Analize și opinii

Președintele Senatului: ”Klaus Iohannis își va semna singur sentința!”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, sâmbătă, înainte de ora 11, la Sala Palatului, unde are loc Congresul extraordinar al PSD. La sosirea, liderul ALDE a fost aplaudat de delegaţii şi simpatizanţii PSD strânşi în faţa Sălii Palatului.



În cadrul Congresului, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a abordat mai multe teme, însă cea pe care s-a axat cel mai mult s-a legat de scandalul din DNA și de implicarea președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește soluționarea acestuia.

„Atâta timp cât președintele României o îmbrățișează pe șefa DNA, nu se va mai alege cu un alt mandat. Când va veni ziua în care va spune că nu o revocă din funcție pe Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis își va semna singur sentința. Trebuie să le demonstreze românilor că luptă pentru bunăstarea cetățenilor și pentru alungarea corupției. Pot să vă spun că atunci va arăta un singur lucru, că este președintele statului paralel, și nu președintele românilor”, a punctat Călin Popescu Tăriceanu.

„Președintele Iohannis s-a făcut preș în fața omologului său francez, punând interesele Franței mai presus de interesele României. Vreau ca românii să beneficieze de aceleași avantaje pe care le au vesticii. Despre partidele din Opoziție, în frunte cui PNL, cel mai simplu e să vă aduc aminte ce zicea un fost ministru din guvernul Cioloș: ”românii trebuie să muncească pe 2 lei!”. Am promis că vom veni cu proiecte de legi ce vor întări statul de drept, nu statul de drepți. Românii nu mai vor să fie ascultați abuzivi, că vom lupta împotriva corupției din instituțiile de forță, a celor care cred că rezultatele alegerilor se pot stabili în sufragerii. Raportul lui Tudorel Toader e o lovitură de grație pentru toți procurorii care cred că abuzurile pot fi tolerate, e un avertisment serios pentru toți cei care au încălcat Constituția, în frunte cu șeful DNA. Trebuie să fim mai activi în a spune românilor ceea ce facem la Parlament. Haideți să fim mai puternici, românii sunt de partea noastră și e important ca aceștia să vadă, în coaliția de guvernare, doar ceea ce este important și corect pentru toată lumea, iar finalul acestui Congres îmi doresc să fie marcat de un mesaj de unitate”, a încheiat președintele ALDE.

Autor: Ramona Danciulescu

Sursa: Evenimentul Zilei