Analize și opinii

Planul Minerva și Protocolul infracțional SRI – PICCJ

Sistemul ticalos care a nenorocit Romania este lovit de moarte. Valul de dezvaluiri naucitoare care vin din toate partile peste el nu mai vizeaza cazuri punctuale de abuz.



Ci smulge in forta masca de pe chipul odios al Binomului SRI-DNA, care a penetrat ilegal clasa politica si justitia, pentru a submina fiinta nationala, pentru a submina partidele, presa libera si mediul de afaceri romanesc. Totul dupa un plan de actiune trasat din afara, de “partenerii strategici”. Asa invocau nenorocitii care au fost la varful SRI, ca sa isi dea importanta, sa sperie, ca au ordin din afara. Si pana la un punct au avut. Pana la un punct din care Binomul a crezut ca poate face el legea in tara si a scapat de sub orice control politic si institutional.

Initial, Planul Minerva a fost impus de americani si imbratisat si de autoritatile de la Bruxelles, care conduc Comisia Europeana. In privinta politicilor externe este stiut ca americanii nu au morala si principii, ci doar interese. Au impus Planul Minerva socotind ca astfel vor domina tara politic si economic, iar orice contact cu Rusia va fi blocat si vor controla regiunea. Totul prin arma catuselor. Iar UE a achiesat, de aceea Rapoartele MCV au fost numai de aplaudare a institutiilor de forta si nu au dedicat niciun rand despre existenta abuzurilor.

Romania a fost supusa unui experimentI s-a impus in secret, prin servicii, sa adopte strategii de actiune penale, care au fost folosite de americani in tarile sud-americane, arabe si africane (lumea a III-a) folosite in combaterea traficului de droguri, de persoane, terorismului. Adica cu incalcarea Drepturilor Omului. Politicienii, elitele romanesti au fost vanati sistematic si plimbati in catuse in fata natiunii, ca niste teroristi, manipulandu-se dorinta poporului de dreptate.

Totul a inceput cu acceptul tacit al presedintelui Traian Basescu, care era inculpat la preluarea mandatului in Dosarul Flota, si care a acceptat inceperea “vanatorii de scalpuri”  in Romania, si care a fost ajutat de forte externe sa ramana la Putere, fraudandu-se alegerile si aruncandu-se la cos rezultatul Referendumului din 2012, cand 7,4 milioane de romani au votat pentru demiterea lui.

In 2005 s-a emis Hotararea CSAT nr. 17/28.02.2005 (organ administrativ) care a considerat sa introduca in Strategia Nationala Anticoruptie coruptia si evaziunea fiscala ca vulnerabilitati la siguranta nationala. La fel a fost bagata si presa.

Fara nicio baza legala, fara ca legislatia Romaniei sa permita, SRI si Parchetul General au semnat Protocolul de cooperare dintre Parchetul ICCJ si SRI pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 04.02.2009 (act prin care SRI a fost introdus ilegal in activitatea de urmarire penala).

Acest protocol clasificat si raspandit la toate marile parchete si unitatile SRI, a adaugat la lege. In baza Protocolului s-au format sute de echipe mixte compuse din procurori si ofiteri de informatii “in scopul contracararii riscurilor derivate din derularea unor activitati cu caracter infractional”. S-a mintit mereu institutional ca Protocolul avea la baza Hotararea CSAT nr. 17/28.02.2005, pentru ca magistratii si ofiterii SRI implicati sa creada ca ar exista o baza legala.

Dezastru azi pentru semnatarii protocolului, care pot ajunge la puscarie: Vineri 16 martie 2018, Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a confirmat oficial ca nicio hotarare a CSAT nu a decis incheierea de protocoale. O lovitura teribila pentru Binom.

Constituirea de echipe mixte, specifica fostei Securitati comuniste, era si este interzisa de procedura penala, care nu permite ofiterilor de informatii sa desfasoare activitati de urmarire penala, dar si de art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul procurorilor si judecatorilor, care interzice magistratilor sa fie colaboratori ai serviciilor de informatii sub sanctiunea destituirii din functia detinuta. Echipele mixte au functionat din 2009 si pana in 2016. Planul Minerva a fost dus la indeplinire printr-un progrom nemaivazut impotriva presei libere (toti mogulii au fost bagati la puscarie si afacerile le-au fost distruse), politicienii au fost terminati ca imagine si vanati cu dosare penale ca niste criminali, in special cei de la PSD (in timp ce Basescu arunca anatema pe cei 322 din Parlament, discreditand institutia aleasa de popor), iar oamenii de afaceri romani importanti au fost aproape toti terminati, li s-au distrus afacerile si au fost eliminati din piata. In paralel cu protocoalele, politicienii care au colaborat cu serviciile au asigurat modificarea legislatiei astfel incat sa fie permise abuzurile.

Planul Minerva a reusit in Romania. A subminat institutiile fundamentale, clasa politica si a decimat elitele romanesti. A transformat justitia intr-un “camp tactic” in care au aparut magistrati diletanti, iresponsabili si scapati de sub orice control. Pana la Inalta Curte. Aserviti SRI.

Rezultatul Planului Minervas-a inlocuit coruptia autohtona cu una si mai periculoasa: coruptia de import, care a acaparat resursele strategice ale Romaniei si piata de desfacere in detrimentul national. Azi romanii platesc facturi la casele lor numai la firme straine.

SRI a fost in perioada 2005-2016 principalul pericol la adresa sigurantei nationale, amestecandu-se brutal in politica, presa si mediul de afaceri, in pofida art. 36 din Legea 14/1992 privind functionarea SRI, care prevede: “Personalul Serviciului Roman de Informatii nu poate face parte din partide sau alte organizatii cu caracter politic ori secret si nu poate fi folosit in scopuri politice. Serviciul Roman de Informatii nu va intreprinde nici o actiune care sa promoveze sau sa lezeze interesele vreunui partid politic sau persoane fizice ori juridice, cu exceptia acelor actiuni ale acestora care contravin sigurantei nationale.

Cine le-a dat voie celor care au condus SRI, Parchetul General, DNA sa atraga in jocul lor judecatori si propagandisti, si sa formeze un camp tactic prin care sa aresteze, sa demonizeze si sa inlature din viata publica personalitati autohtone care, bune sau rele, erau ale noastre? In baza unor protocoale care, iata, nu au avut baza legala, intrucat hotararile CSAT invocate in justificarea lor nu au permis niciodata incheierea lor. Cum si-au permis semnatarii protocoalelor sa adauge la lege?

Evident ca fara spatele americanilor, si ai celor de la Bruxelles, procurori din DNA si alte parchete, dar si judecatori cultivati de sistem, nu ar fi avut niciodata curaj sa bage la puscarie politicieni, patroni de trusturi de presa si oameni de afaceri. La asigurarea protectiei au contribuit si ambasadorii. Nu sunt de neglijat nici informatiile ca in sediul DNA a existat o baza CIA/FBI care acorda asistenta pe dosare. Nu sunt intamplatoare nici pozele Laurei Kovesi, la pomana porcului cu sefi ai serviciilor secrete americane ori decoratiile date acesteia si generalului SRI Florian Coldea de anumite state, pentru “merite” care nu au fost niciodata explicate.

Un Plan Minerva asemanator a mai fost exersat cu multi ani inainte in Ialia – “Mani Pulite”, care a fost un esec rasunator. A distrus partidele politice traditionale din Italia si liderii de valoare. Un Plan Minerva se incearca a fi introdus de ceva ani in Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia, dar acolo populatia si conducatorii nu permit si de aceea au aparut pozitii de ostilitate fata de UE, care au culminat cu declaratia de acum cateva zile a presedintelui Poloniei Andrzej Duda, care a comparat apartenenta la UE cu ocupatia tarii de catre diferite imperii: “Nu mai putem decide pentru noi insine. Undeva in capitale indepartate, se decide in privinta noastra, ne luam de acolo banii pe care ii castigam pentru munca noastra, desi in realitate noi muncim pentru altii, se decid treburile noastre. In realitate, lucram pentru altii”.

Se aude ca americanii s-ar retrage incet incet din Planul Minerva, care este insa continuat de autoritatile de la Bruxelles.

Acum poate intelegeti de ce vicepresedintele CE, olandezul Frans Timmermans, dupa ce Lumea Justitiei i-a trimis in noiembrie 2017 amplul Raport privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii in scopul exercitarii puterii in stat de grupuri de interese politico-judiciare-economice in perioada 2005 – 2017”, in care am semnalat abuzurile ingrozitoare de la noi, acesta ne-a raspuns ca nu il intereseaza subiectul intrucat: “Criteriile din cadrul MCV nu se extind la activitatile de informatii si controlul democratic asupra acestor activitati si din acest motiv nu fac obiectul rapoartelor MCV”.

Cam asta s-a intamplat la noi sub “inteleapta” conducere a fostilor sefi ai SRI George Maior si Florian Coldea, care erau pe la toate mesele cu politicienii, magistratii si propagandistii de varf, ei faceau si desfaceau. Cei doi sunt liberi, bine mersi… Multi inca tremura in fata lor, asa cum tremura si in fata lui Kovesi.

In traditia pur damboviteana, Binomul a deviat de multe ori de la Planul Minerva. Ba si mai rau, a actionat contra-naturii raspandind ideea ca americanii vor sa se faca dosarele pe care in fapt ei doreau sa se faca. Ca toti sa taca si sa se supuna. Binomul a crezut ca poate face el legea. A crezut ca poate decide soarta oricarui om, ca poate conduce totul, Parlamentul, Guvernul, partidele, presa, mediul de afaceri. Asa se explica si de ce bugetele serviciilor au crescut ametitor, de la an la an. Asa se explica de ce la varful marilor parchete sunt tinuti de prea multi ani indivizi slugarnici si compromisi, care si-au facut titluri de glorie bagand la inchisoare alesii poporului si in general tot ce misca, chiar si pe cei care i-au numit in functii. Toti erau corupti, numai ei nu!

Valul de dezvaluiri ingrozitoare care s-a pornit in ultimile saptamani impotriva atrocitatilor Binomului ne pune in fata unei dezbateri nationale majoreA tradat Binomul SRI-DNA (impreuna cu celelalte ramificatii) la modul institutional? Sau totul a fost opera unor nebuni dupa putere, care au confundat institutiile cu propria mosie?

Daca tradarea a fost la nivel institutional, atunci SRI, DNA si alte oficine trebuie desfiintate. Daca tradarea a fost la nivel de persoane, care au folosit informatiile si institutiile, pentru atingerea unor interese de grup, atunci exponentii Binomului trebuie sa raspunda. Civil si Penal.

In aceasta perioada se da batalia finala. Dezvaluirile si loviturile pentru Binom vin din toate partile. Cu toptanul. Vom afla numele multor magistrati care au facut jocurile Binomului si chefuiau cu exponentii lui. Dovezile vor fi revoltatoare pentru ca, nu mai vizeaza chestiuni punctuale, ci de sistem, care au afectat viata romanilor!

E de asteptat ca sistemul ticalos sa reactioneze brutal, de frica. Sa profereze amenintari, sa forteze dosare. Va face greseli si mai grave, pentru ca nu mai poate da inapoi. Se va afunda si mai mult. In final, va avea sfarsitul clasic al dictatorilor. Cum sa mai doarma linistiti in paturile lor acesti nenorociti care faceau liste pe cine sa incatuseze, sa-i elimine, sa le ia banii, tot, sa-i arda ca pe soareci?!?

PS – Protocoalele PICCJ – SRI trebuie urgent desecretizate. Iar semnatarii lor deferiti Justitiei. Aceste acte ilegale, care au generat echipe mixte ofiteri de informatii – magistrati, trebuie sa duca la eliminarea din viata publica a sefilor SRI care au permis amestecul serviciului in politica si alte domenii de activitate, pentru fapte care nu vizau siguranta nationala, lezand grav drepturile si interesele romanilor. La fel si magistratii care au dat mandate de siguranta nationala pe actiunile fara baza legala ale Binomului, ori care au colaborat impotriva legii cu serviciile trebuie exclusi din Magistratura.

PPS – Sunt convins ca daca nu l-am fi avut presedinte pe Traian Basescu, Planul Minerva nu ar fi putut fi implementat in Romania, asa cum nu a fost acceptat in statele ex-comuniste din UE

Autor: Razvan Savaliuc

Sursa: Lumea Justitiei

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Basescu a ajuns presedinte tocmai fiindca avea toate dosarele posibile pentru a putea fi santajat. Prin intermediul politicienilor santajabili, americanii au infaptuit sistemul de control si opresiune prin care au transformat tara intr-un lagar de munca, si valorile transferate in proprietatea corporatiilor. Cu ani in urma auzisem ca in DNA lucreaza 60 ( saizeci ) de procurori americani. Nu degeaba a crescut bugetul binomului, doar trebuia sa si cheltuim ca sa ne distrugem.

  • Oameni buni, va dati seama ca ca Javrele astea din fruntea Binomului au vandut toate secretele tarii si au luat parte la mai toate faradelegile posibile, primind in schimb de la “marele licurici” si de la UE, functii, putere, privilegii si bani?? Si in loc sa fie imediat pusi la zid si executati, nici macar nu se sesizeaza cineva din institutiile statului ca sa-i ancheteze?? Eu sunt convins ca “astia de la butoane” au cedat practic orice urma de suveranitate a statului roman, “partenerilor strategici”(e de tot rasul, asta ca suntem parteneri cu ei), astfel ca astazi, nici macar Colonie nu mai suntem, ci doar Apa…de Colonie!!!

  • Actiunile savarsite, mai grav, deciziile emise in stare de tulburare generata de consumul de alcool si alte produse cu efecte euforice, halucinogene, psihotrope, “Psi” sau in stare de santaj, denota faptul ca la mijloc intr-adevar este vorba despre un plan premeditat in ce ne priveste, operatiune pentru realizarea careia au fost recrutatate, instruite, decorate, persoane cu abilitati pe masura. Asa-i la razboiul hibrid! Vinovati nu sunt tradatorii nostri, mituiti, santajati, “tulburati mental”, vai mama lor, ci partenerii strategici impreuna cu reprezentantii domniilor lor. Niste sfinti!

  • solutia pentru o societate democratica normala e simpla :
    alungarea strainilor cu un sut in partea dorsala, din toate institutiile statului in care au intrat ca lupii la oi prin miciuna su viclenie !!!
    iar cozile de topor la inchisoare pe viata pentru tradare si vanzare de neam !

  • Incepand cu anul 2009!!! s-a dat startul unei PERIOADE IN FORTA, NOM-NEXT LEVEL: ALEGERILE PREZIDENTIALE, SUFRAGERIA LUI OPREA, IMPRUMUTUL DE LA FMI, PROTOCOALELE BI NOM, TRI NOM..MULTI NOM-ului..in slujba INSTAURARII NOM, PLANUL MINERVA, PARTE INTEGRANTA A OPERATIUNII. RECE.