Analize și opinii

Plângerile domnului Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă, premierul fiind acuzat de „înaltă trădare“. Mai exact, Orban o acuză pe Dăncilă de uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.



După ce a luat lumină de la Merkel, Ludovic Orban a simțit nevoia să facă un demers de comunicare prin care s-a mai umplut odată de ridicol. Această plângere penală arată că Iohannis orchestrează încă odată o lovitură de stat. Oricât de penibile sunt acuzațiile lansate de Orban, presa aservită a preluat știrea iar burtierele televiziunilor sunt pline de titluri de genul ”premierul Viorica Dăncilă, acuzată de înaltă trădare”.

Cam multe lovituri de stat pentru un singur mandat

Președintele PNL este lipsit de anvergură și credibilitate. Ludovic Orban a devenit o agrafă la butoniera președintelui Klaus Iohannis și este folosit în deschiderea luptei politice ca un pion fără valoare.

Iohannis nu are idei sau valori de apărat, el are la rândul său ordine de urmat iar aceste ordine nu pot fi satisfăcute fără ”guvernul meu”. Asistăm la o reeditare a căderii guvernului PSD din 2015. Fix același scenariu prost care se vede de la o poștă: președintele cere de mai multe ori demisia premierului, premierul este încălțat cu un dosar făcut la comandă politică, se întâmplă un eveniment cu o mare încărcătură emoțională, premierul demisionează, Iohannis își pune guvernul său.

Au apărut totuși niște probleme în logica de fier a consilierilor nemți aduși să-l sfătuiască pe Iohannis și anume că nu mai suntem în 2015. Mai exact, ÎCCJ l-a achitat pe Victor Ponta pentru dosarul făcut din senin în 2015, contextul geo-politic este schimbat major, iar Dragnea nu este Ponta să renunțe fără luptă.

Aruncăm la coș democrația în uralele mulțimii

Președintele Partidului Național Liberal este folosit nu într-o luptă politică, așa cum ar putea părea în primă fază, ci pentru distrugerea democrației. Modul în care acționează împotriva unui guvern legitim trădează o acțiune mai largă pentru acapararea totală a statului, indiferent de votul românilor.

Prin acțiunea sa, Ludovic Orban a compromis PNL în ochii românilor de bună credință. Nu trebuie să-ți placă PSD ca să înțelegi că, într-o democrație, poporul este suveran și că un Guvern ales de un Parlament legitim înseamnă dorința poporului exprimată prin vot.

Cei care apaudă acțiunile DNA și se bucură spunând cu hotărâre: ”au făcut ei ceva, că altfel nu ajungeau acolo” uită că și în anii ’50 unii se bucurau atunci când comuniștii au arestat toată elita politică a țării iar pentru o bună bucată de timp România a fost condusă de comisari sovietici. Tacticile au rămas aceleași, doar comisarii s-au schimbat.

Trebuie să fii de-a dreptul idiot, sa-i faci o plângere penală autorului unui demers de stat pe linia SUA -România-Israel. Cu atât mai idiot ești când faci tâmpenia asta, pentru că așa vrea un neamț, Sasone, pentru că așa vrea o nemțoaică, Merkel.

ŢARA NOASTRĂ VA FI SALVATĂ DE DOI ŞOMERI

“Primul e parţial şomer de aproape doi ani (consultant pentru o firmă din provincie cu juma’ de normă), al doilea e şomer total şi trăieste din economii.” (Cosmina Cerva)

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel” în dosarul Turceni Rovinari.

După comunicatul prin care DNA  îl trimitea în judecată, președintele Klaus Iohannis îi cere demisia premierului Victor Ponta din cauza problemelor penale. Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului. Săptămâna trecută, ÎCCJ l-a achitat pe Victor Ponta.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Plangerile si scrasnirea dintilor.
    Plangerea penala.
    Zidul Plangerii.
    De plans.

    “Bucurati-va! Fiti fericiti! Iubiti-va!”
    Zidul Iubirii. “Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul precum v-am iubit Eu”.
    Cer senin, Cruce alba, orbitor de stralucitoare, precum in Cer asa si pe Pamant. Visul Maicii!
    Hristos S-a Inaltat!
    Revelatie. In rest … plangeri inutile, zbateri, deviatie, deturnare, abatere de la Cale, Adevar, Viata. “Somnul ratiunii naste monstri”. Trezirea ratiunii naste om nou, cer nou, pamant nou, era noua de lumina, in adevar. Lex universalis.