Analize și opinii

Petre Caluian: ”Așa grăit-a Balabusta…”

Așa grăit-a Balabusta: „PSD trebuie să înțeleagă că actuala conducere a partidului și a Guvernului este profund nocivă, cu efecte nebănuite pe termen lung. Fac pe această cale un apel la membrii PSD să ia foarte în serios protestele din aceste zile și să înțeleagă că trebuie să guverneze pentru oameni și nu împotriva lor” (Klaus Werner Johannis, 13.08.2018)



Că Statul ilegitim prin pârghiile pe care le are in instituțiile de forță ori acoperiții din politică și media de cazarmă lovește necontenit chiar de la alegeri in guvernarea legitimă, nu mai este demult o revelație. A făcut-o și in exercițiul legislativ anterior, o face și acum, prin sabotarea continuă a programului de guvernare și a puterii legitim alese.

Mai crede cineva că este o pură coincidență intre activarea tuturor conservelor din PSD și acest apel total anticonstituțional al președintelui statului către activul PSD imediat după violențele din 10 august? Am văzut cu toții cum au pocnit ca la o comandă toate conservele ascunse in interiorul partidului social democrat, cerând moartea păcătosului Dragnea.

Să zicem că până la urmă complotul reușește și Dragnea este inlăturat. Din ce să fii făcut incât să nu te prăbușești la un moment dat sub necontenitele lovituri și uriașa presiune pusă de Statul ilegitim pe președitele PSD? Orice om la un moment dat ar claca. Și Dragnea pare să dea semne că mult nu o mai duce. Se vede in gesturile lui obosite și pe expresia de pe fața lui trasă, că ceva nu este in regulă cu el. Intrebarea este dacă mai are forța și armele, măcar să le facă nefăcute nemernicilor care l-au doborât. Măcar să le dea daună totală, să aibă satisfacția că multora care joacă pe cadavrul lui politic, nu le va fi mai bine.

Bun.. cade Dragnea. Este clar că in condițiile date, oricine i-ar lua locul nu poate fi decât tot o conservă din rândul complotiștilor activați la comanda Statului Subteran, cel mai probabil, madam Firea, doamna primar părând a corespunde, date fiind condiționările familiale, criteriilor de selecție. Cam cum și-ar inchipui noua echipă care ar pune mâna pe partid printr-un puci intern sprijinit de și in folosul ocultei impotriva căreia s-a luptat și s-a sângerat, că va vota marea majoritate – cel puțin cea mai informată, a poporului pesedist dar și nepesedist, susținător al politicilor de demantelare a Statului subteran? Cel mai probabil, bună parte a celor care ințeleg ce se intâmplă, vor face un pas in spate și nu vor mai vota deloc, neavând cum să-și dea votul unui PSD capturat și tras la remorca Statului ilegitim.

Bineințeles că asta ar echivala cu punerea partidului pe butuci, marele vis al Securității, cu perspectiva ori a dispariției lui din prim planul politicii românești ori a folosirii etichetei lui golită de conținut – exact ca și in cazul PNL, de către Statul ocult, ca fațadă pentru legitimitate.

Trag speranța totuși că partidul ăsta, in afară de cei, unul poate doi, trei politicieni care se și manifestă ca atare și la vedere ca oameni cu conștiință, mai are resurse de politicieni dedicați unor valori naționale, care nu vor lăsa ca ultimul partid incă necapturat din România, să-și facă sepuku in cel mai dâmbovițean stil cu putință.

Autor: Petre Caluian

Sursa: Petre Caluian

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu