Analize și opinii

Pentru cine mai există statul român cînd Protocoalele secrete înlocuiesc Constituţia?

Am crezut naivi că România are o Constituţie după care se conduce. Aflăm că există o mulţime de Protocoale secrete după care instituţii de forţă se ghidează. Despre aceste protocoale cetăţenii habar nu au iar ele le pot schimba dramatic viaţa fără ca ei să participe la acest proces. Ce rost mai au alegerile într-un stat condus după Protocoale secrete? Ce rol mai are Constituţia?



Am crezut că trăim într-o economie liberă despre care ni s-a spus că e raiul pe pămînt. Şi aflăm că sînt o mulţime de contracte secretizate cu dedicaţie pe sume halucinante care nici măcar nu au o finalitate: cazul Bechtel e prea cunoscut.

Am crezut că vom fi trataţi economic cît de cît egal, după aceleaşi reguli, ca să aflăm că unele “bresle” sînt mai egale decît altele, avînd sistem de impozitare minim sau chiar scutiţi iar “investitorul strategic” poate primi nu doar privilegii şi scutiri fiscale ci şi pachete de legi preferenţiale (vezi Noul cod al muncii). De pensii speciale si sistem de salarizare să nu mai vorbim.

Ce ne spune asta? Că avem un stat care-şi deserveşte o mică “elită” locală şi globală din plin şi un număr imens, tot mai mare de cetăţeni abandonaţi pentru care statul aproape că nu mai există. Sau există în forma lui represiv-administrativ-fiscală: care ia şi nu dă, ia de la toţi şi dispribuie către “mica elită”.

Sîntem deja condamnaţi la o neoiobăgie bine aşezată pe caste şi condusă după Protocoale secretizate în interesul “nostru”, fireşte. Aici luptătorii anticorupţie au tăcut asurzitor pentru că bătălia e simplă: bătălia pentru clasa, pardon, casta superioară.

Pentru cine mai există statul Român? Pentru ce mai avem o Constituţie?

Şi am mai aflat că în comunism cu Securitatea se “colabora” (rău) iar în capitalism se “cooperează” (bine).

“Ce e rău şi ce e bine. Tu te-ntreabă şi socoate”

Autor: Vasile Ernu

Sursa: Vasile Ernu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Rapuns cat se poate de simplu: pt Papusarii Externi care controleaza astazi Colonia romana!

  • PROTOCOALE SECRETE
    CONTRACTE SECRETE
    TOP SECRET
    SECRET
    OCULT

    ASA A FOST CONDUSA PLANETA PANA IN MOMENTUL DE FATA, VEZI PROTOCOALELE STRA/STRAVECHI, IN TIMP SI IN SPATIU.
    NOM = NOUA ORDINE MONDIALA ESTE IN FAPT SI IN DREPT ORDINEA PLANETARA BAZATA PE ACESTE PROTOCOALE, IN REALITATE ORDINEA STRA/STRAVECHE. CONTROL PLANETAR. STAREA DE CAPTIVITATE PLANETARA.
    EVOLUTIA VIETII PE PLANETA ESTE POSIBILA IN CONDITIILE EFECTUARII UNUI SALT LA NIVELUL COMPATIBIL, SUSTENABIL, DURABIL, IN REZONANTA CU ENERGIILE UNEI NOI ERE, ERA PACII = ORDINEA FIREASCA, NORMALA, ADEVARATA.
    DE BUNA VOIE PRIN LEGE DREAPTA SAU PRIN INTERVENTIE DE NATURA METODELOR CUNOSCUTE DIN P.D.V. ISTORIC. CONSTIENTIZAREA FENOMENULUI NE AJUTA SA INTELEGEM LIMBAJUL MULTIDIMENSIONAL AL UNIVERSULUI.
    SUNTEM FIINTE UMANE, NU COBAI, NU SUBIECT AL UNOR EXPERIMENTE INUMANE NESFARSITE.

    NOM vs. ERA PACII, DE AUR, A LUMINII, LUMINA DIN LUMINA, DUMNEZEU ADEVARAT DIN DUMNEZEU ADEVARAT. INFORMATIE, CUNOASTERE, FORTA, PUTERE DIVINA. DIVINA.
    DOAMNE AJUTA IN INTELEGEREA CORECTA A SITUATIEI PLANETARE, INTRA SI EXTRAPLANETARE!

  • Bravo FELICITARI AI PUS PUNCTUL PE „I” nici CCR , nici PARLAMENTUL nici B.O.R nici o institutie fundamentala a statului nu pot da un raspuns la intrebarea „Pentru cine mai există statul român cînd Protocoalele secrete înlocuiesc Constituţia?” Asta demonstreaza DISOLUTIA TOTALA A STAULUI. Ro a fost distrusa de catre cei care au capturat statul dupa 1989, ALELUIA………………Nu mai exista cale de rezolvare nici daca apare din neamul romanesc un al doilea VLAD TEPES sau un alt DICTATOR FEROCE. Poporul roman a dovedit in sute si mii de ani ca este sinucigas in curand se va expira termenul. SUNT MULTE CIVILIZATII CARE AU DISPARUT DE PE PAMANT DATORITA LOR .