Analize și opinii

Pentru ca reîntregirea României să devină cu adevărat posibilă, e nevoie de afirmarea reală a independenţei ţării!

COMPARAŢII INCOMODE SUPUSE ATENŢIEI UNOR UNIONIŞTI EXALTAŢI



Pe facebook mai mulţi unionisti s-au arătat revoltaţi de situaţia descrisă sintetic în fragmentul de articol citat mai jos:

„Microbuzul tricolor de campanie al candidatului independent la alegerile europarlamentare a fost blocat în vama Leuşeni şi a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova…

Microbuzul pe care sunt scrise numele lui George Simion, mesajul de campanie “România MARE în Europa” şi este desenată harta României reîntregite trebuia să ajungă sâmbătă după-amiază în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.“

http://epochtimes-romania.com/news/unionistii-sunt-revoltati-numele-lui-george-simion-a-fost-interzis-in-republica-moldova—284164?fbclid=IwAR11l0lrxS_58GYxyTwa2Ih0_3OshyUQCC_0rE568fhjAYXqrcM8nP8AvVA

La alegerile europarlamentare nu există circumscripţii electorale ca la alegerile pentru parlamentul României. Toţi cetăţenii români votează aceeaşi listă de candidaţi (şi românii din ţară, şi cei din diasporă). Situaţia la care se referă articolul de mai sus e similară situaţiei în care la viitoarele alegeri pentru parlamentul României un candidat din România care deţine doar cetăţenia română,  care ar candida pentru circumscripţia electorală din diasporă care cuprinde republica Moldova, ar vrea să meargă acolo să-şi facă campanie electorală într-un microbuz pe care e pictată harta României mari şi pe care scrie „Votaţi pentru România MARE!“.

Situaţia e similară însă şi situaţiei în care un naţionalist rus, care nu deţine nici el cetăţenia Moldovei şi care ar candida pentru parlamentul Rusiei într-o circumscripţie pentru diaspora rusă care cuprinde şi republica Moldova, ar merge acolo să-şi facă campanie electorală într-un microbuz vopsit în culorile drapelului naţional al Rusiei, pe care e pictată harta părţii sud-vestice a Imperiului Rus din anul 1830 sau din anul 1900 şi pe care scrie „Votaţi pentru Rusia MARE!“. Cum ar reacţiona atunci unioniştii?!

Ce a făcut papagalul care e protagonistul articolului de mai sus e similar şi cu următoarea situaţie: un candidat din Ungaria pentru europarlamentare, care deţine doar cetăţenia maghiară, ar încerca să trimită în România (în Ardeal) un microbuz de campanie vopsit în culorile drapelului naţional unguresc şi având desenată pe el harta Ungariei mari. Cum ar reacţiona atunci unioniştii?!

În privinţa unionismului consider că trebuie făcută diferenţa între un unionism raţional şi unul exaltat/fanatic. Convingerea mea este că George Simion e exponentul curentului exaltat/fanatic susţinut pe filiera CIA-Băsrescu-Soros pentru a promova rusofobia. Convingerea mea fermă este că un unionism raţional nu poate fi promovat decât în baza principiilor pe care le-am enunţat în articolul http://www.justitiarul.ro/obiective-din-programul-politic-al-unei-miscari-de-autentica-renastere-nationala/ în domeniul politicii de apărare şi în cel al politicii externe.

POLITICĂ DE APĂRARE:

  1. România trebuie să interzică prezenţa bazelor militare străine pe teritoriul său şi implicit să ceară SUA să îşi ducă acasă scutul instalat la Deveselu.
  2. România trebuie să se pronunţe categoric împotriva prezenţei în Marea Neagră a navelor militare a statelor neriverane.

POLITICĂ EXTERNĂ:

  1. România trebuie să militeze pentru unirea cu Republica Moldova cu precizarea că trebuie acordat dreptul la secesiune Regiunii Transnistrene şi Regiunii Autonome Găgăuze dacă majoritatea locuitorilor acestor regiuni îl revendică.
  2. România trebuie să recunoască legitimitatea referendumului pentru independenţa faţă de Ucraina desfăşurat în Crimeea şi faptul că peninsula a devenit parte componentă a Rusiei.
  3. România trebuie să abroge toate sancţiunile impuse Rusiei şi să militeze pentru abrogarea acestora şi de către celelalte state membre ale UE.

Theodor Meleşcanu, ministrul de externe al României, a afirmat recent că nu exclude instalarea „pe teritoriul României, a unor arme nucleare cu rază medie de acțiune“. https://www.stiripesurse.ro/melescanu—revenim-la-o-situatie-in-care-exista-posibilitatea-utilizarii–inclusiv-in-romania–unor-arme-nucleare-cu-raza-medie-de-actiune-_1322997.html?fbclid=IwAR0aIEONiRrFNQwUfesI3_JUzVnKUFDvgqUvYpYqWgDH4Ap0LXhZi9PDpx8 Orice om raţional ar trebui să conştientizeze faptul că actuala clasă politică din România promovează o politica extrem de slugarnică faţă de SUA şi Occident în general, că România a fost transformată în vârf de lance al imperialismului occidental. În aceste condiţii este evident faptul că Rusia va face tot posibilul pentru a zădărnici o eventuală unire a republicii Moldova cu România dar şi că mulţi cetăţeni moldoveni, care care nu sunt rusofoni, nu îşi doresc unirea cu o ţară pe care o percep ca pe republică bananieră condusă de o (pseudo)elită aservită imperialismului occidental.

Pentru ca reîntregirea României să devină cu adevărat posibilă, românii patrioţi ar trebui să militeze în primul rând pentru reformarea clasei politice şi pentru afirmarea reală a independenţei ţării.

Autor: Gheorghe Cionoiu