Analize și opinii

„Orice revoluţie este o lovitură de stat reuşită.” (Hegel)

Pornind de la citatul de mai sus putem spune fără să greșim și că orice revoluție nereușită este o lovitură de stat eșuată.  Dar oricum am lua-o, incercarea de răsturnare a ordinii de drept constituționale prin forță și mijloace neconstituționale, tot tentativă de lovitură de stat se numește și se pedepsește aspru conform legii oriunde pe planetă.



Deci stabilind lucrurile astea, haideți să aruncăm o privire in legislația penală românească pentru a vedea unde se plasează evenimentele care au culminat cu violențele de pe 10 august a.c. din fața clădirii guvernului și continuate astăzi cu încercarea de punere in stare inoperațională a Jandarmeriei, poate ultima structură militară cu reprezentare națională rămasă in afara controlului ocupantului.

Există in Codul Penal câteva articole care, aplicate ad litteram și in spiritul legii ar rezolva fără greș problema și a revoluțiior #haștagsoroșiste și a mediei de cazarmă și propagandă care răpândește informații false cu caracter destabilizator ce pot pune in pericol siguranța națională, și a “oneghiștilor” aflați in slujba unor puteri străine care indeamnă la răsturnarea prin forță a ordinii de drept, ba chiar ar responsabiliza și politicienii care se ascund după imunitatea conferită de lege pentru declarațiile politice.

Pentru că trebuie odată și odată separate apele. Una este declarația politică și alta instigarea la comiterea de infracțiuni.

Nu poți ca politician ales in cele mai inalte funcții in stat ori ca inalt funcționar aflat in slujba statului român să instigi la comiterea de infracțiuni indreptate impotriva statului și ordinii constituționale..

Trebuie doar aplicată legea. Nimic în plus, nimic în minus.

Deci haideți să purcedem.. Într-o ordine aleatorie și nicidecum exhaustivă, avem următorul meniu:

Art. 397

Acţiuni împotriva ordinii constituţionale.

(1) Acţiunea armată întreprinsă în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se pedepseşte cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Art. 404

Comunicarea de informaţii false.

Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Art. 394

Trădarea

Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:

a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;

b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;

c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;

d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Art. 398

Înalta trădare

Faptele prevăzute în art. 394-397, săvârşite de către Preşedintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de

Apărare a Ţării, constituie infracţiunea de înaltă trădare şi se pedepsesc cu detenţie pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Infracţiuni contra autorităţii

Art. 257

Ultrajul

(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

(2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al funcţionarului public.

(4) Faptele prevăzute în alin. (1)-(3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.

Art. 367

Constituirea unui grup infracţional organizat

(1) Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Când infracţiunea care intră în scopul grupului infracţional organizat este sancţionată de lege cu pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau cu închisoarea mai mare de 10 ani, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost urmate de săvârşirea unei infracţiuni, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
[…]

(6) Prin grup infracţional organizat se înţelege grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, constituit pentru o anumită perioadă de timp şi pentru a acţiona în mod coordonat în scopul comiterii uneia sau mai multor infracţiuni.

Art. 368

Instigarea publică

(1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcţionar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

(3) Dacă instigarea publică a avut ca urmare comiterea infracţiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracţiune.

Art. 369

Incitarea la ură sau discriminare

Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

A.. și ca desert..

Pentru filosoful #fenomenologieimuiei și discipolii lui..
Art. 325

Răspândirea de materiale obscene

Fapta de a vinde sau răspândi, precum şi de a confecţiona ori deţine, în vederea răspândirii, obiecte, desene, scrieri sau alte materiale cu caracter obscen, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani sau cu amendă.

Și asta este doar o mică parte din infracțiunile comise de acest grup infracțional organizat cu scopul răsturnării ordinii de drept.

Păi domnilor politicieni aleși, magistrați și autorități ale statului, Parchetul anchetază Jandarmeria pentru că a apărat ordinea constituțională?

Adică in loc să-i încoloneze pe două rânduri și să-i judece pe toți participanții la #revoluțiamuiei, de la președintele republicii (care apropo, e recidivist) până la ultimul idiot care s-a lăsat angrenat într-o tentativă de lovitură de stat din spirit gregar ori că așa i se părea lui că dă bine pe facebook, voi v-ați întors împotriva Statului însuși și a apărătorilior ordinii constituționale?

Adică, într-un cuvânt.. TRĂDARE.

Păi atunci la ocnă și cu voi, stimabililor.. că țara asta trebuie să înceapă să respire..

Autor: Petre Caluian

Sursa: Petre Caluian

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Corect corect corect!
    Și JUST!
    Cu procurorii între baionete – marș la pârnaie!
    Ce-aveti in minte “apărătorii” legii? Distrugerea statului?
    Nu meritati libertatea.
    Să vă fie rușine și să plătiți asocierea cu anarhistii impotriva Statului, Țării și neamului românesc!