Analize și opinii

Orban, noul premier. Ludovic, nu Viktor!

Anunțul lui Iohannis era previzibil: Ludovic Orban – premierul desemnat. Președintele a vrut ”guvernul său” și o să-l aibă, și ca să nu existe dubii despre cine conduce și la Palatul Victoria, l-a desemnat pe Orban.



După ce Stănescu a fost chema la DNA, lui Barna i-a arătat Rise Project cum e cu statul paralel, iar lui Ponta i-a fost arătată iar pisica Colectiv, guvernul PNL va trece fluierând. Acum va vedea România ce înseamnă guvernul Boc varianta 2019 cu Iohannis la butoane și Orban pe scaunul șoferului.

Cine este Ludovic Orban

Ludovic e un băiat simpatic. Îi plac sinecurile și nu-i place munca. Îi place muzica și whiskey-ul bun, iar opinia lui este atât de puțin importantă încât alege să n-o mai spună.

Conform biografiei, Ludovic a muncit pe bune vreo doi ani după 1990 și doi ani înainte de 1990. Din acești patru ani, domnul Orban a funcționat în meseria pentru care s-a pregătit, aceea de inginer, doar trei ani, din care doi ca stagiar. După aceea a devenit politician. De trei ani este angajat fictiv la o firma din provincie care primește contracte pe mână cu PNL. Cariera lui Ludovic este plină de funcții alese și sinecuri, venite, toate, pe filiera liberală.

Contradicțiile din viața lui Ludovic

Ludovic era în piață în 2012, îl susținea pe Raed Arafat. Acum este alături de băsiștii de atunci și vrea ca șeful ISU să-și dea demisia.

Acum vreo 12 ani, Ludovic spunea despre doamna Turcan: ”Vă recomand să  nu mai urmați stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan, mioară mantalei Elenei Udrea. Nu trebuie să treceți prin patul niciunui șef dacă vreți să ajungeți în funcții publice importante.”  Și totuși doamna Turcan este acum vicepremier în guvernul Orban.

Acestea sunt doar două cazuri, viața lui Ludovic este plină de contradicții. Trebuie totuși spus că el este băiat disciplinat – ascultă mereu de șef, niciodată de conștiință.

Totuși alegerea guvernului Orban are și un punct pozitiv. În sfârșit putem să ne răzbunăm pe unguri. Dacă toată lumea confunda înainte Bucharest cu Budapest, de-acum lumea îl va confunda pe clovnul de la Palatul Victoria cu premierul Ungariei.

Autor: Alexandru David