Analize și opinii

Noi vs. Statul lor

În ultimele zile au ieșit la suprafață foarte multe lucruri grave despre activitatea așa-zisului ”Stat paralel”. Și pentru că toată lumea se întreabă din cine este compus acest ”stat paralel” voi da câteva exemple:



1. Conform unei anchete începută de ”Gazeta Sporturilor” (Cătălin Tolontan) reies următoarele:

-Gabriel Predoiu, fratele generalului Silviu Predoiu, șeful Serviciului de Informații Externe, a fost recunoscut în 2005, la DIICOT, de către una dintre fetele obligate să se prostitueze! L-a indicat pe Gabriel Predoiu ”fără ezitare” ,”după ce a privit cu atenție planșa”, așa cum scrie în regulile recunoașterii. Ea îl știe drept ”Gabi SRI”.[1]

– În același caz sunt implicați și Marius Olteanu Felician, actualul procuror șef de secție Urmărire Penală la Curtea de Apel Militară și colonelul de poliție Liviu Bărbos.

2.Șeful PSD face următoarea afirmație:

-”Mai mulţi colegi mi-au spus că şeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât era cazul. Domnului Paul Stănescu i s-a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi dumnealui poate să fie şeful partidului. Poate că i s-a spus şi lui Grindeanu, lui Tudose, nu ştiu”.

3.În octombrie 2017, președintele Iohannis participa la deschiderea unui club de golf, lângă Alba Iulia. Clubul este deținut de Ioan Popa, proprietarul Transavia. La același eveniment se afla și asociatul lui Popa, domnul Ioan Bene, care între timp a fugit din țară ca să nu intre în pușcărie, fiind condamnat definitiv la 3 ani şi 8 luni cu executare.

4.Conform luju.ro, Anamaria Trancă de la Curtea de Apel București a fost reclamată la ICCJ de către avocata Ingrid Mocanu. Anamaria Trancă este acuzată că pe Facebook (considerat spațiu public) are opinii politice bine conturate, apreciind postările în care sunt ironizate partidele de la putere, PSD și ALDE, precum și liderii acestora.

5. [2]Tot zilele acestea, premierul bulgar Boiko Borisov face următoarea afirmație:

-„Îmi doresc foarte mult să facem al treilea pod peste Dunăre, dar pentru asta trebuie întâi să funcționeze modelul românesc”. „Negociem cu ei, ajungem la o înțelegere și după câteva luni ajung în arest, unul câte unul”.[3]

Aceste informații ne arată că în subteran lucrurile se mișcă. Că există o structură pe baza căreia se fac și se desfac lucrurile în România. Că dacă faci parte din gruparea care trebuie, ești imun în fața legii.

Oameni vs. Uniforme

Am ajuns mai rău ca în vremea dictaturii comuniste, influența nomenclaturii reușește să fie activă și să se vadă în toate aspectele sociale. Nu mai contează studiile, nu mai contează experiența sau abilitățile contează doar apartenența la un grup.

Noi, cei mulți împotriva celor puțini care aplică discriminatoriu orice lege, iar singurul scop este conservarea puterii într-un cerc ocult. Cam asta înseamnă statul paralel. El există, este acolo și în #rezistă.

[1] http://www.tolo.ro/2018/01/31/ultima-ora-gabriel-predoiu-fratele-sefului-sie-recunoscut-la-diicot-ca-ofiter-sri-de-catre-una-dintre-victimele-retelei-de-trafic-sexual-fata-se-spunea-gabi-sri/

[2] https://www.luju.ro/magistrati/instante/tranca-cea-perversa-judecatoarea-cab-anamaria-tranca-da-like-uri-in-draci-pe-paginile-rezistentilor-la-postari-cu-mesaje-obscene-m-e-dragnea-jos-psd-jos-guvernul-liberte-egalite-m-e-psd-prostovanul-de-tariceanu-dragnea-e-un-agramat-penal-avocata-ingrid-mo

[3] https://www.digi24.ro/stiri/externe/ironia-premierului-bulgar-negociem-cu-oficialii-romani-ajungem-la-o-intelegere-apoi-ei-ajung-in-arest-unul-cate-unul-870943

Autor: Alexandru David