Analize și opinii

MULTIPLA MĂSURĂ

România nu mai este tara cu dubla masura, in Romania se practica multipla masura. Dupa modelul Kremlinului … scuze! … Bruxellian. Avem securisti rai.  Avem securisti mai putin rai, de-ti vine sa te faci ca nu-i observi. Avem securisti buni, de-ti vine sa-i pui la rana. Avem securisti foarte buni, de-ti vine sa-i duci la Cotroceni.



Oamenii trebuie judecati dupa faptele lor, nu dupa apartenenta la o institutie. Daca 90% din cadrele securitatii au fost ticalosi, ei trebuie sa plateasca, dar ceilalti 10% trebuie trasi de-o parte. In orice regim politic, fie si bolsevic, Țara Romania avea nevoie de Securitate, cu toate componentele ei, contraspionaj si spionaj.

Nu institutia este vinovata ca oamenii au ticalosit-o. Ceea ce stiu sigur, dupa cativa ani de colaborare parlamentara cu SIE, este ca gradul de ticalosie ti-l puteai controla.

Prin urmare:

– informatorul Basescu, ajuns la Cotroceni, stabileste ca Varujan Vosganian, propus pentru a fi comisar european, nu ar fi potrivit pentru ca ar fi colaborat cu securitatea. Afla si fostul bolsevic Barroso si gata! Este propus si pleaca un viitor consilier prezidential, neingenuu. Se afla ca Varujan Vosganian nu a avut nicio colaborare cu securitatea;

– informatorul Basescu il propune si “unge” comisar european pe Dacian Cioloş, rezervist al trupelor de securitate, temnicier stradal al disidentei Doina Cornea;

– incertul Klaus Iohannis il baga tarii pe gat pe acelasi Dacian Ciolos, rezervist al trupelor de securitate;

– la propunerea prim-ministrului Dacian Ciolos, rezervist al trupelor de securitate, prin vocea ministrului “instrument”, incertul Klaus Iohannis il numeste pe securistul sadea Augustin Lazar in functia de procuror general, fiindu-i dator acestuia cu albirea mai multor dosare penale.

Si, uite asa, multipla masura imparte securistii in tot felul de categorii.

Oricat m-as stradui, nu-mi pot reprima o concluzie cu un continut eminamente civic si pragmatic. Vazand zidul format in jurul securistului dovedit, Gusti, si incercarea de minimalizare a celor trei fost detinuti politici, exact de catre cei care, cu niste ani in urma, isi rupeau parul din cap acuzandu-i pe stranepotii fostilor securisti si pe fostii detinuti politici care, distrusi psihic, semnau cate un angajament sub totura, ei bine, pot spune ca nici curvele nu mai sunt ce erau odata. Foamea de sinecuri, golite de principii, e maxima.

Autor: George Șerban
Sursa: George Șerban Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sustin cu fermitate, orice lovitura de stat militara sau de orice alt fel, in urma caruia sa rezulte un regim national-militar-ortodox, care sa scoata imediat Romania din structurile demonice UE si NATO, si care sa dea sentinta capitala concomitent cu confiscarea tuturor bunurilor, pt toate Iudele autohtone care au vandut dupa ’89, tara si neamul romanesc!

  • Oamenii au ajuns la o concluzie interesanta: intre inteligenta umana si inteligenta animala diferenta nu este semnificativa, existand animale mai inteligente decat majoritatea semenilor nostri. In situatia data nu ne ramane decat sa ne dam silinta sa corectam caracterul nostru beligerant. Ne deosebim intre noi, locuitorii planetei Terra, prin felul de a gandi, vorbi, infaptui si, prin moralitate. Haideti sa recunoastem: nivelul tehnologic planetar actual depaseste nivelul responsabilitatii umane, distruge planeta si este in cautare de noi planete pe care sa le distruga in continuare, cu caracterul beligerant manifestat de-a lungul vremurilor. Sa fie masura adevaratei noastre inteligente? “Evolutia in natura nu este in contradictie cu notiunea de creatie, pentru ca evolutia presupune crearea de fiinte care evolueaza”, declara Papa Francisc in The Independent in urma cu cativa ani, in nota personala: cu conditia “sine qua non” ca evolutia sa fie una benefica, nu artficiala in sensul obtinerii unui rezultat de laborator, mutant, beligerant. Actele inumane sunt adeseori executate de catre fiinte care nu sunt umane, entitati care s-au folosit de tehnologii artificiale, programare sociala, politica, religioasa, electronica, psihotronica, ceremoniala, strategii militare, mijloace precum mita, santajul pentru a atrage omenirea in capcana planetara, operatiune care va fi dezvaluita si astfel vraja va fi destructurata. Daca omenirea vrea sa evite distrugerea, trebuie sa se intoarca la modul natural de viata, normal, moral, singura optiune pentru evitarea dezastrului total, circumstanta in care universul isi manifesta deschiderea cu tehnologii noi, benefice. De acord cu schimbarea paradigmei, inerenta in context, dar in termeni de pace, instaurata cu decenta, in mod constient, cu cartile pe masa, la vedere, in lumina erei noi, a pacii si prosperitatii. Lovitura-i lovitura din orice unghi am privi si n-ar face decat sa ne trimita pe taramul degradarii, regresului, psihoinvolutiei. Teoretic, omenirea are principii morale inalte, dar aceste principii raman litera moarta pe hartie daca nu aplicam si in practica cea de toate zilele. Adevarat faptul ca lumea este atrasa intr-o directie periculoasa, la fel de adevarat ca in lume exista multe religii, politici, ideologii, si toate spun ca povestea lor este povestea corecta. Spiritualitatea, cea mai naturala stare de a fi, pur si simplu, propria constiinta de sine, infinitul potential al sufletului care suntem, uneste, religia nemoderata separa, ucide, arde… si unde arde momentan? In centrul nucleului dur al UE. Efectul Bumerang?! Intamplare, coincidenta, sincronicitate?! Reflectie. Reflexie.
    Gandim…

  • Din pacate, Franta a pierdut un simbol vechi de 900 de ani la inceputul unei saptamani marcata de simboluri multiple. Noi? Noi ne-am pierdut tara cu totul: economie, paduri, sanatate, invatamant, activitate de cercetare, agricultura, armata, distrus familiile obligate sa aleaga drumul strainatatii la munca, studii, apararea altor teritorii, cultura, istoria, traditiile, obiceiurile, pierdut libertatea-prizonieri in megadosare de condamnare, lichidare, executare silita, stirbit identitatea nationala, umana, europeana, planetara, cosmica, tara-parte integranta a unei civilizatii stravechi atestata documentar de mii de ani, teoria genoamelor stand marturie in acest sens. Dacia a fost cotropita de imperiul roman in proportie de numai 14% si pentru o perioada istorica f. scurta de aprox. 164 de ani, 86% din teritoriul Daciei nu a fost calcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut ca intr-o asa scurta perioada istorica si in astfel de conditii dacii sa fi invatat latina. A venit timpul marilor adevaruri! Dacia a fost poporul primordial din seva caruia au aparut multe alte popoare pe fondul migratiei. Iisus avea numele adevarat Emanuel adica E Manu El, iar Manu era “zeul Soare” suprem al dacilor. Evreii il au pe YAHVE. Nu intamplator pe cruce a fost pusa din ordinul lui Pilat tablita pe care scrie INRI: Iesus Nazarenus Rex Iudeorum, rege al iudeilor, nu rege al evreilor. Barabas era de-al evreilor. Iisus de-al iudeilor. Iisus nu venise pentru a elibera de sub stapanirea romana ca un “general”, ci pentru o eliberare din robia pacatului, trimis al lui Dumnezeu Tatal Atottiitorul, Creatorul tuturor vazutelor si nevazutelor. Iisus nu a fost acceptat in Israel ca avea alt spirit in El, simteau ca are alt duh, de invatator, vindecator, mijlocitor, impaciuitor. Venise sa implineasca legea nu sa o strice! Din pacate, a fost rastignit. Din acel moment purtam o cruce fiecare: crucea adevarului!
    “Emanuel”-“Cu noi este Dumnezeu!”