Analize și opinii

Mii de oameni au ascultat discursul Generației Identitare în Londra

Aproximativ 3.000 de britanici albi furioși s-au prezentat la mijlocul lui martie 2018 la Speaker’s Corner din Londra – și zeci de mii au stat online – pentru a-l asculta pe celebrul activist britanic Tommy Robinson, care a citit un discurs proeuropean livrat de fondatorul Generation Identity, Martin Sellner.



Sellner – și un număr de albi, inclusiv jurnalistul Lauren Southern – nu au fost lăsați să intre în Marea Britanie de către guvernul britanic, care a declarat că el și ceilalți albi erau „o amenințare fundamentala pentru societate”.

Robinson – care a început să fie cunoscut ca fondator al Ligii de Apărare a Angliei – a primit o copie a discursului său spre difuzare la Speaker’s Corner din Hyde Park din Londra, presupusul singur loc din Marea Britanie în care există libertate de exprimare.

Întâlnirea a fost atacată de o serie de agresori non-albi și bătăuși comuniști, iar poliția a arestat un număr de batăuși violenți.

Discursul scris de Sellner, care a fost transmis de Robinson, are următorul conținut:

„Dragi prieteni, dragii mei britanici, dragi iubitori ai libertății de exprimare.

Presupun că toți sunteți iubitori ai libertății de exprimare, pentru că ați venit în Speaker’s Corner.

S-ar putea să nu înțelegeți tot ce se întâmplă astăzi în legătură cu acest discurs. Sincer, nici eu nu înțeleg.

Numele meu este Martin Sellner. Sunt un patriot austriac și, în prezent, stau într-o celulă de detenție, în Colinbrook Bypass, lângă Heathrow. Telefonul meu smartphone mi-a fost luat, iar iubita mea Brittany a fost separată de mine. În prezent, nu știu unde se află. Vom fi deportați duminică.

Cu cinci minute în urmă, ne-au deblocat celulele și colegii mei deținuți se adună în aripa penitenciară. Sunt în mare parte ilegali și criminali din Europa de Est.

Ce m-a adus în această situație? Care a fost crima mea? Crima mea a fost că am vrut să fiu aici cu tine, să vorbesc în Colțul vorbitorilor.

Dar să începem cu începutul. Am fost invitat de UKIP să-mi prezint mișcarea la un eveniment din toamna trecută. Eu reprezint Generation Identity – o mișcare patriotică europeană a tineretului care sporește gradul de conștientizare cu privire la imigrația în masă și islamizare.

Persoanele de extremă-stânga ne numesc „de dreapta”, persoanele care vor să oprească libertatea de exprimare ne numesc „fasciști”, iar persoanele care-și urăsc propria cultură ne numesc „rasiști”.

În realitate, suntem doar un grup de tineri patrioți sătui de sistem, presa dominantă și politicienii mincinoși. Folosim activismul pașnic pentru a ne face auzite vocile și, spre deosebire de prietenii noștri de stânga radicală, nu purtăm măști.

Din Paris până la Roma, de la Viena la Londra, luptăm pașnic, dar fără compromis, pentru libertatea noastră, pentru patria noastră și pentru identitatea noastră!

Despre asta vroiam să vorbesc în toamnă. Dar conferința a fost anulată din cauza amenințărilor dinspre stânga radicală. Locul de desfășurare nu și-a asumat riscul. Așa că l-au reprogramat pentru luna martie, de data aceasta păstrând secretul evenimentului. Dar, din nou, teroarea stângii a predominat și locul a dispărut.

Dar de data asta nu am vrut să-i las să câștige! Era vorba despre principii! (În plus, zborurile noastre erau deja rezervate). Ultimul meu refugiu a fost Speaker’s Corner. Mi-am adus aminte că mama mi-a vorbit despre acel loc special când eram copil. Mi s-a părut aproape magic. Un loc în care toată lumea, fără excepție, putea să stea pe o cutie și să înceapă să vorbească cu cei care voiau să asculte. Întotdeauna am iubit această tradiție a Speaker’s Corner, care mi s-a părut ceva foarte britanic. Dar am ajuns să văd că această tradiție – tradiția libertății de exprimare în Regatul Unit – este moartă.

Țara dumneavoastră blochează ideile provocatoare din afară. Aceasta este o rușine pentru democrația noastră!

Ar trebui să vorbesc acum într-o sală de conferințe îngrijită și caldă și ar trebui să stați pe scaune confortabile. În schimb, sunt în celula mea și voi sunteți pe stradă, într-o confruntare cu dușmanii libertății de exprimare. Și acest lucru spune foarte mult!

Astăzi există un război pentru libertatea noastră de exprimare. Acest război este desfășurat astăzi pe străzi de către dumneavoastră! Fiecare bărbat și fiecare femeie care își arată astăzi fața, în picioare, umăr la umăr, se ridică împotriva unui nou totalitarism, care a crescut mult prea mult. Poți fi mândru de tine. S-ar putea să nu fiți de acord nici cu mine în orice punct – pur și simplu dați o declarație că ar trebui să am dreptul să vorbesc liber.

Mi-ar plăcea să fiu printre voi acum. M-au împiedicat. Au blocat difuzarea, dar știu că discursul va găsi o cale prin barele de fier. Va găsi o cale spre tine și vei auzi ceea ce vrea guvernul să protejeze cu disperare.

Sunt acele cuvinte pe care le consideră mai dăunătoare pentru voi decât bandele de violatori sau teroriștii care se întorc din nou în țara dumneavoastră.

Îți voi spune ceva ce nu ți-a spus nimeni înainte. Este cel mai mare și mai evident secret al mass-mediei noastre, politicienilor noștri și deținătorilor puterii: Cetățeni din Marea Britanie, sunteți înlocuiți!

Întotdeauna a existat imigrație în istoria ta. Oamenii intră, se asimilează. Dar ceea ce se întâmplă astăzi este diferit: sunteți înlocuiți de imigrația masivă a musulmanilor.

O vedeți peste tot: în Londra, în Manchester, dar deja a ajuns și în orașele mici din țară. O mare înlocuire are loc.

Și dați-mi voie să vă spun: politicienii voștri nu au niciun plan, nicio viziune și nici o idee pentru a face față problemelor care vor urma. Probleme precum ați văzut în Telford sau Rotherham.

În întreaga Europă, o umbră atârnă deasupra capetelor voastre. Francezii șoptesc despre ea în metrou, Germanii murmură despre ea când se simt nesupravegheați, italienii se uită la stânga și la dreapta, și atunci când nu îi ascultă nimeni vă vor spune: „Nu mă mai simt ca acasă pe strada mea. Devenim străini în propria noastră țară”.

Și iar și iar aud: „Nu ne este permis să vorbim despre asta”.

Iar aceasta este drama bizară a „Ciudatei morți a Europei”. Suntem înlocuiți, cuceriți de către Islamul radical, și nu ne este permis să vorbim despre asta!

Dragi britanici, apărători ai libertății de exprimare. Din celula mea din Colnbrook vreau să vă întreb ceva. Fiți cinstiți și ridicați mâna.

Câți dintre voi ați fost în următoarea situație: Ați luat o bere după lucru sau ați vizitat părinții pritenei voastre pentru prima dată sau ați cunoscut părinții altor copii la școală – și deodată conversația s-a mutat către politică: Islamul radical, imigrația.

Câți dintre voi în acele momente v-ați confruntat cu alegerea dintre a vorbi deschis și a înfrunta problemele, sau a deplânge și a rămâne tăcuți?

Ridicați mâna și fiți cinstiți!

Nu voi putea să văd rezultatele, dar chiar și o singură mână este prea mult. Această teamă nu ar trebui să existe într-o societate. Discursul care are costuri sociale sau consecințe severe nu mai este liber. Are un preț – iar guvernul nostru și Antifa lucrează în fiecare zi pentru a crește acest preț.

Fără libertatatea de exprimare nu există democrație. Chiar în fața ochilor voștri această țară devine o tinarie, interzivând orice dezbatere despre imigrație, până când demografia va rezolva această problemă prin înlocuire.

Popor al Marii Britanii. Poate că sunt într-o celulă acum, dar voi toți sunteți într-o celulă. Este închisoarea teamei și a tăcerii în care v-a închis guvernul și corectitudinea politică încă din copilărie. Vă cer, vă comand, eliberați-vă!

Patrioți ai Marii Britanii: nu vă mai ascundeți. Făceți-vă vizibilă dizidența prin acțiuni vizibile de rezistență care să îi inspire pe alții. Știu cu maximă certirudine că milioane de oameni din Marea Britanie gândesc ca mine. Aceste milioane ar trebui să fie pe stradă acum.

Avem nevoie de o demonstrație a majorității tăcute, altfel Marea Britanie este pierdută. Avem nevoie de o dezbatere liberă, deschisă și onestă despre imigrație, Islam și demografie, pentru a rezolva această problemă împreună.

Și știu că încă mai aveți puterea. Cu votul vostru pentru Brexit ați uimit lumea! Voința și viața națiunii britanice nu sunt învinse.

Popor al Marii Britanii – amintește-și cine ești! Amintește-și gloriosul tău trecut, sunteți fii de cavaleri, regi, exploratori, filosofi și artiști. Cine este stăpân în această țară?

Este marea finanță?

Este presa mainstream?

Politicienii?

Sunteți voi – poporul. Voi, tăcuta și invizibila majoritate care a spus NU la Brexit. Voi puteți să spuneți NU din nou – nu islamizării, nu imigrației înmasă, și nu marii înlocuiri.

Și DA identității voastre – da securității voastre, da moștenierii voastre și viitorului copiilor voștri.

Și toate acestea sunt imposibile fără libertatea de exprimare.

Sursa: Anonimus.ro, preluare dupa un articol din The New Observer

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu