Analize și opinii

Măsura care schimbă RADICAL Europa: Comisia Europeană urmărește eliminarea actualului TVA

Comisia Europeană pregătește o măsură revoluționară în Europa. TVA-ul, așa cum este reglementat acum, este de fapt un instrument care ajută la evaziunea fiscală transfrontalieră. Așa că executivul comunitar ar vrea să desființeze frontierele fiscale și să modifice modul de plată al TVA.



În prezent, nu mai puțin de 50 de miliarde de euro sunt sifonați în fiecare an din țările Uniunii Europene de către rețelele de evazioniști. Practic, fiecărui cetățean european îi sunt furați din buzunar în acest fel 100 de euro anual. Și asta doar din evaziunea care are la bază evitarea plății taxei pe valoare adăugată, informează Stiritvr.ro.

În mod paradoxal, fraudarea nici nu este foarte complicată, din cauza sistemului actual care exclude de la plata TVA mărfurile vândute într-o țară membră. Mai exact, o firmă fantomă poate aduce din țara vecină containere cu telefoane mobile pentru care nu se plătește TVA. Marfa este apoi vândută în țară cu TVA. Firma fantoma nu mai plătește banii din taxa la trezorerie și dispare cu ei.

Acest sistem poate fi replicat ciclic la infinit, așa că a fost denumit “carusel”. Noutatea pe care o propune Comisia Europeană este renunțarea la granițele naționale fiscale și suprimarea distincției între vânzare transfrontalieră și vânzare internă. De asemenea, firmele care fac tranzacții transfrontaliere ar urma să înregistreze obligațiile privind TVA-ul la un ghișeu unic european online. Iar firma care vinde va factura TVA-ul la cuantumul țării de destinație.

Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice:  “Propunerea noastră presupune o singură regulă de aplicare a TVA pentru toate ţările membre şi o cooperare avansată între administraţiile fiscale. Evident, îmi dau seama că unele ţări vor avea reflexul de suveranitate de a refuza ca alt stat să le colecteze TVA-ul, dar în Europa secolului al XXI-lea cred că merită mai degrabă să avem încredere în celelalte state membre să colecteze o parte din TVA, decât să lăsăm mafiile şi pe cei care finanţează terorismul să deturneze anual 50 de miliarde de euro.”

Comisia Europeană estimează că, prin această reforma a modului de aplicare a taxei pe valoare adăugată, va reduce fraudele cu până la 80 la sută.

Acest sistem functioneaza deja cu succes pentru vânzările de servicii electronice. Comisia Europeană își propune să implementeze noua legislație privind taxa pe valoare adăugată până în 2022, însă pentru aceasta este nevoie de acordul țărilor membre.

Autor: Lucian Negrea

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Taxa pe Valoarea Adaugata. Care VALOARE?! Adaugata in favoarea cui? O gaselnita ca toate ingineriile fiscale, financiar-bancare gen robor, libor etc., reglaje din pix in favoarea “Grupului”. Speta Blejnar- Codrut Marta-SCWARTENBERG & CO…
    Bugete secrete, paradisuri fiscale, “FINANTARI” CAMPANII, OPERATIUNI, DIVERSIUNI, DEZMEMBRARI, DESUVERANIZARI, DEZUMANIZARI! Sisteme paralele terestre si extraterestre.

  • …Conceptul de uniune europeana…

    In viziunea acestui concept, masura revolutionara gen “EXIT” este compatibila, oportuna, potrivita, in conditiile in care state membre sunt marcate de dezbinare, desuveranizare, deznationalizare?! Caci a IESI dintr-o UNIUNE/ALIANTA/PARTENERIAT (ex. Brexit) din motive mai mult sau mai putin justificate, cunoscute, este una, iar a IESI dintr-un STAT-NATIUNE (ex. dezmembrare, sub pretextul independentei, vezi Catalonia si restul scenariului EUROPEAN, este cu totul altceva, ceva ce-ar tine de “Divide et Impera”)…
    Intreb, nu dau cu paru’…

  • Sa nu ma intrebati cum am facut primul MILION di………neuroni, moneda oficiala de schimb intergalactic. Pfiii, ci vremuri! Extra!