Analize și opinii

Maria Diana Popescu: ”Slobod la scos bazaconii pe gură, Werner a făcut din identitatea naţională preş de şters picioarele pentru puterile Europei şi Americii!”

Mergeţi pe vîrfuri! Nu-l deranjaţi pe neofit de la lectură! De o lună tot citeşte decizia C.C.R. În mod sigur are aproape o armată de vraci din fieful justiţiei. Altfel n-ar fi pricepe o boabă din terminologia juridică a celor 133 de pagini.



Prestatorul acesta de servicii abuzive, de-a dreptul oripilant, sfidător şi compromis total prin atitudine şi fapte, trebuie să ştie că deciziile C.C.R. sînt obligatorii! Prin urmare, Werner era obligat să respecte decizia şi s-o revoce pe Kovesi. Dar el face băşcălie pe seama C.C.R. şi a Constituţiei! Sfidează din nou! E pregătit să facă orice murdărie doar ca s-o păstreze pe cucuvea în cuib!

Băsescu avea procurorii la mîna lui, Bolovanul îl întrece! Fie şi cu gaşca lui plătită de haştagişti şi nazişti de operetă din stradă, şi cu toate calculele politice pe care le face, Iohannis nu mai are pic de credibilitate! Din păcate şi din fericire, nimeni nu-l mai ia în serios. Pînă şi Mama Omida pare mai credibilă naivilor care merg la ghicit şi păcălit. Cu toate astea Bolovanul se lasă greu urnit şi, în inerţia limitatei minţi, nu-i pasă de plîngerea penală depusă la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Cătălin Stoichiţă, fost candidat la primăria sectorului 5, pentru refuzul de apune în aplicarea decizia C.C.R. de revocarea a Codruţei Koveşi. Fata Morgana care, în operaţiunea „Noi sîntem statul” din 2009 şi-a petrecut o noapte furtunoasă în sufrageria lui Oprea, alături de Coldea şi George Maior. Poate dacă n-ar fi fost ocupată cu atîtea treburi murdare ar fi avut timp să se mărite! Dă Doamne, ca toţi aceştia pomeniţi aici, în frunte cu Iohannis şi Băsescu, să aibă parte de emoţia profundă şi cît mai grabnică a beciului domnesc! Să nu-l uităm pe preafericitul Lazăr, şi aplicarea schimonosită a legilor, prin intermediul protocoalelor.

Atîta timp cît cucuveaua îşi face veacul în cuibul de pe crengile palatului, atîta timp cît Bolovanul se bazează pe mecanismele de propagandă solide, pe ofiţerii acoperiţi din presă şi pe sprijin din afară, în mod public nu-i pasă. Dar în privat se scapă în pantaloni de frică şi o tot lungeşte cu revocarea, în speranţa unei soluţii de ieşire din impas. Apropo de sprijinul din afară: o salvă de artilerie comandată în direcţia României, aşa poate fi etichetat gestul celor 12 ambasadori, în frunte cu măscăriciul Klemm, care au încălcat dispoziţiile Convenţiei de la Viena, privind relaţiile diplomatice între state, au făcut aprecieri mincinoase privind alinierea legislaţiei noastre la deciziile Curţii Constituţionale, la standardele Consiliului Europei şi directivele U.E., au adus ofense Parlamentului României, prin intervenţia în politica internă a ţării noastre, dînd tonul dezbinărilor şi tensiunilor în societatea românească. De aceea salut atitudinea lui Tăriceanu, Dragnea şi Dăncilă, de a refuza să participa la recepţia oferită de ambasadorul Klemm, cu prilejul zilei naţionale a S.U.A.

Pînă una alta, cu toate catastrofele de la D.N.A., şi costurile uriaşe aferente, cu toate atentatele împotriva Justiţiei comise de către Koveşi, în contextul achitărilor pe bandă rulantă, date de instanţe în ultima perioadă, Iohannis îşi anunţă candidatura pentru al doilea mandat. Nu oricum, ci imediat după vizita oficialului U.E. la Bucureşti. În fine, nici nu ne aşteptam la altceva din partea acestei marionete, care a compromis România pe cheltuieli uriaşe din buzunarul cetăţeanului. Doar trebuie să vină la putere în ţară unealta care să aducă partidul führeriţei Merkel, să taie salariile şi pensiile românilor, crescute de pesede şi alde! Mandatul de încotrocenire cincinală, în care s-a simţit extrem de confortabil, pentru că, de fapt, mai mult s-a distrat, preumblîndu-se pe meridiane şi paralele, se apropie de sfîrşit, iar cocoşul flămînd se visează rămas în hambarul cu grîu! Motiv de fudulie şi de zgomot electoral pentru masa de manevră care îl susţine.

De dimineaţă pînă seara cu statul de drept în gură şi cu cel paralel la masă, haştagistul Werner nu ştie altceva decît să pedaleze cu sepepiştii şi televiziunile după el. Mi-e teamă că ne vom confrunta din nou cu cheltuieli de campanie astronomice, greu de estimat, ne vom confrunta din nou cu fatalitatea de a avea un preşedinte antiromân şi arogant, care a batjocorit Constituţia României, deşi a jurat s-o apere şi s-o respecte; un preşedinte absent şi dezinteresat de realităţile româneşti de maximă urgenţă, un preşedinte falsificator de acte pentru imobile, care nu vrea să înapoieze sutele de mii de euro încasate fraudulos în urma chiriilor, un preşedinte lacom, iresponsabil, încălcător de legi şi adept al practicilor neconstituţionale. Un preşedinte căruia românismul îi cade greu la stomac, grija pentru statul paralel, grija navetei, a excursiilor şi confortului personal fiindu-i nu doar prioritare, ci şi în exclusivitate.

Slobod la scos bazaconii pe gură şi gata să se păruiască cu toţi cei care îi stau în cale, Werner e doar o copie băsistă cu aere de filfizon, care a făcut din Instituţia Preşedintelui un spectacol de „colectiv”, iar din identitatea naţională preş de şters picioarele pentru puterile Europei şi Americii. Încă cinci ani cu încălcătorul de Constituţie, încă cinci ani cu o „raţă mecanică” (vorba lui Cristoiu) vor fi un dezastru pentru România! Se vrea din nou preşedinte, dar nu-i decît un fan al corupţiei mari, al jocului de forţe ale căror automatisme dictează acţiunile şi chiar credinţele noastre. Simularea exercitării funcţiei sale, clona unui scenariu tip F.S.B.-C.I.A.-B.N.D.-D.G.S.-Mossad, coordonarea din umbră a unor lideri politici prin şantajul diferitelor dosare inventate de Koveşi şi S.R.I., nefiindu-i străină. Un preşedinte care-şi permite să pună sub acuzaţie pe oricine, nesocotind prezumţia de nevinovăţie, un preşedinte care se poartă cu poporul ca şi cum acesta trebuie să-i accepte necondiţionat dictatura putredă, lipsită de repere valorice, un preşedinte care a făcut ca statul să fie un adversar al cetăţenilor ţării care l-a uns preşedinte! Mersul pe bicicletă e un gen de politică echilibristică a statului paralel. În rest, joc de gleznă şi rînjete publicitare. Cît de bine-i prinde imunitatea absolută! De asta mai vrea un mandat! De asta o acoperă pe Koveşi! Dosarele penale nu vor fi deschise şi nu va fi anchetat! Penalul care strigă „penalii” fiind din statul paralel, are o părere foarte bună despre el! Însă, îmi place să cred că, deşi va fi sprijinit de toate oficinele străine, de toţi plătiţii din afara graniţelor şi din ţară, de către cei din statul lor paralel, care îl trag de sfori, Werner nu va ajunge în turul doi. Nici dacă va candida la statutul de globe-trotter nu ar avea şanse. Fără feisbuc, fără avion şi maşini cu girofar, nema puterinţă…

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: Revista Art-Emis

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Procedura motivata, justificata, dealtfel, privind suspendarea presedintelui, coroborata cu megasubiectul – cap de agenda – gazele din Marea Neagra, induse in An Centenar, incotro TINTESC?!

  • DOMNIA SA A MIZAT SI MIZEAZA IN CONTINUARE PE SPRIJINUL SERVICIILOR SECRETE MENTIONATE. DIN ACEASTA PERSPECTIVA SUNT DE PARERE CA OAMENII AR TREBUI SA STIE CE VOTEAZA: OMUL, SERVICIILE, AXA. CORECT POLITIC.

  • 133 DE PAGINI
    133 DE PAGINI

    133 … IN CE LIMBA?

    1 – SIMBOLUL CREATORULUI A TOATE CATE SUNT, STIUTE SI NESTIUTE, VAZUTE SI INVIZIBILE, PERCEPUTE SI IMPERCEPTIBILE, DETECTATE SI NEDETECTABILE;

    33 – SIMBOLUL RASTIGNIRII LUI IISUS; IN SPETA, RASTIGNIREA LEGII SUPREME!

  • Da’ noi nu mai avem niciun pic de vlaga? Constiinta? Discernamant? Minte, inima, suflet? Chiar nimic?

    Gestul pilotului Florin Rotaru … de a alege sa se catapulteze pt a evita prabusirea avionului peste oameni …
    Drama lui Calin, tanarul care n-a mai apucat transplantul, mesajul – lectie cf caruia nimeni nu este mai presus de Dumnezeu …
    Gestul pompierilor – salvatori de a sari in ajutorul celor care i-a lovit … cu moartea pe moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le …dar din dar se face rai …
    Lista extinsa cu oameni frumosi.

    Cati dintre distinsii demnitari s-au coborat din fotolii in mijlocul sinistratilor? Am vazut-o pe Viorica fara tocuri, pe Carmen Dan, ravasita. Am vazut oameni care si-au pierdut agoniseala de-o viata, debusolati, depresivi. Ape tulburi. In timp ce Carmen se afla in mijlocul potopului, sotul ei isi dadea sufletul, coplesit, sufocat de griji (nu-i chiar confortabil sa detii o pozitie de conducere la Omv). Drept sa va spun, nu vad in Viorica strategul care a pus la cale mutarea ambasadei la Ierusalim. Si nici in Klaus nu vad strategul care tot intoarce legile in scopul rererevizuirii, tegiversarii asigurarii echilibrului juridic, social, economic, politic, constitutional. Undeva se tes totusi strategiile. Undeva, candva …