Economie

Mâncarea viitorului: hrană rezistentă trecerii timpului și fără termen de valabilitate

Alimentele pe care le mancam se aliniaza tendintelor viitorului si tocmai de aceea marii producatori se pregatesc sa aduca pe piata mancaruri care vor fi cu totul diferite fata de ceea ce stim in prezent.

Gusturi digitale, chelneri-roboți, tigăi vorbitoare
Documentarul „Mâncarea Viitorului” prezinta telespectatorilor viitorul alimentelor: de pe câmp, prin culoarele magazinelor, până la mesele oamenilor.
mancare-viitor2_article-main-image
Prezentat de comediantul irlandez Dara Ó Briain, documentarul dezvăluie tehnologii de ultimă oră care vor avea un impact în ferme, supermarketuri, bucătării şi restaurante din întreaga lume, transformând modul în care cultivăm, cumpărăm şi consumăm alimentele.


BBC Science Tomorrows Food Ep 02 – https://www.youtube.com/watch?v=6XCahHeqCSQ
BBC Science Tomorrows Food Ep 03 – https://www.youtube.com/watch?v=y3q0b_fW29M

În primul episod, Dara vizitează Thanet Earth – ferma de înaltă tehnologie din Kent, Marea Britanie, în care se cultivă milioane de fructe şi legume pe tot parcursul anului – toate acestea fără niciun fel de sol. Dara Ó Briain se întâlneşte cu echipa tehnică din spatele acestei ferme unde totul este controlat până la cel mai mic detaliu: lumina, temperatura şi chiar insectele.

Dara se îndreaptă mai apoi către Texas unde în urma celor cinci ani de secetă s-a ajuns la folosirea unei tehnici numită „însămânţarea norilor”: mai exact eliberarea din avion a unei mici cantităţi de chimicale pentru a produce ploaie, destul cât să alimenteze un oraş de dimensiunea San Francisco. De asemenea, Dara experimentează aşa numitele gusturi digitale, livrate printr-un receptor al limbii.

Starul Michelin, chef Angela Hartnett întâlneşte oamenii de ştiinţă din bucătăriile armatei Statelor Unite care creează mâncare rezistentă trecerii timpului, o alimentaţie care poate deţine secretul ce va duce la sfârşitul termenelor de valabilitate. Angela testează de asemenea şi tigaia vorbitoare care promite a fi ajutorul unei mese perfecte de fiecare dată.

La rândul său, Chris Bavin se află la o fermă din Australia unde fermierii au fost deja înlocuiţi cu roboţi, de la cei care au grijă de vaci, pană la dronele care supraveghează atent culturile. Chris încearcă ulterior o pastilă compusă din alge marine care ar putea opri corpul uman din a absorbi o parte din grăsimi. Determinat să testeze această pastilă, Chris adună un grup de şoferi de tir cu o dietă bogată în grăsimi pentru a vedea dacă pastila chiar poate funcţiona şi dacă rezultatele sale vor fi cu adevărat uimitoare.

Expertul în tehnologie, Dr. Shini Somara vizitează restaurantele de înaltă tehnologie din Shanghai pentru a vedea chelnerii-robot în acţiune şi pentru a se bucura de experienţa multi-senzorială de a mânca, unde absolut tot ce vezi, miroşi, auzi şi guşti este controlat de restaurant.

De asemenea, Shini va investiga dacă „fructul de pădure miraculos” aşa numitul „miracle berry” se ridică la aşteptări – poate trasforma cu adevărat cele mai acre arome în ceva delicios de dulce?

Populaţia poate fi în creştere, dar acest documentar dezvăluie soluţii ingenioase pentru a asigura viitorul micului dejun, al prânzului şi al cinei.

Viitorul Alimentatiei

Filmul Documentar “VIITORUL ALIMENTATIEI” oferă o investigație aprofundată prezentand adevaruri tulburătoare din spatele alimentelor neetichetate, brevetate, modificate genetic, care au umplut în liniște rafturile magazinelor alimentare in ultimul deceniu.

VIITORUL ALIMENTATIEI – Part I



VIITORUL ALIMENTATIEI – Part II
Part III
Part IV
Part V
Part VI
Part VII

sursA: documentare.rightbe.com