Analize și opinii Cultură și Familie

Mancam ce vor hotii. Mafia pieţelor fură 4 mld euro anual de la stat. Ce rol joacă politicienii în această reţea

Circa 75% la sută dintre legumele şi fructele pe care le mâncăm vin în ţară “la negru” sau cu facturi false, aduse de proprietarii unor mari reţele en-gros, care se îmbogăţesc furând de la stat câte 3-4 miliarde de euro pe an.

În tot acest circuit, un rol important îl au şi politicienii din România. Informaţia a fost dezvăluită în ediţia de duminică seara a emisiunii În premieră, de la Antena 3.

Vămile României sunt ca frontierele unui stat fără stăpân. Intră cine vrea dacă mituieşte pe cine trebuie. Cei care controlează piaţa de legume şi fructe ajung să-i falimenteze pe producătorii români şi să fure ţării până la patru miliarde de euro anual.

Legumele sunt aduse din afară la un preţ scăzut şi cu acte dubioase sau chiar fără. În piaţă însă, marfa ajunge cu documente şi e vândută de persoane care pretind a fi producători, ca să beneficieze de scutiri de TVA. Astfel, îşi permit să vândă mult mai ieftin, silindu-i pe producătorii adevăraţi să coboare preţurile până la ruină.

Reporterii emisiunii “În premieră” au fost la unul dintre cele mai mari en-gros-uri din Italia şi au descoperit că hoţii noştri sunt mână-n mână cu hoţii lor.

sursa: antena3.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu