Analize și opinii

Mai multe redacții, printre care ziare.com, refuză să-și trimită jurnaliștii ca să tacă la dezbaterea președintelui Iohannis cu sine însuși!

Tensiuni înainte de discuția de marți a lui Klaus Iohannis, pe care Rareș Bogdan o consideră ”pe model american”, dar pe care presa o vede, mai degrabă, drept una ”asemănătoare cu întâlnirile electorale organizate de Viktor Orban”.



La întâlnirea prin care încearcă să substituie dezbaterea refuzată cu Viorica Dăncilă, stafful de campanie al președintelui României a împărțit presa în trei categorii:  Câțiva ziariști care pot pune întrebări. Reporterii care pot relata fără să întrebe – situație normală la orice dezbatere. O serie de jurnaliști invitați speciali, nominal, care să stea în ”tribuna oficială”, dar care, de asemenea, să tacă.

Mai mulți dintre cei care au primit invitația să intre în această ultimă categorie au refuzat deja. Conform surselor Libertatea, printre ei se numără Magda Grădinaru (ziare.com), care de altfel a și postat un mesaj pe Facebook. Jurnalista a explicat că se află la Bruxelles, însă, și dacă ar fi în București, „nu m-aș fi dus dacă era doar pentru a asista din sală”.

Mai mulți jurnaliști au scris în ultima vreme articole în care au criticat formatul ales de președinte și nu au acceptat prezența decorativă, în afara dreptului de a pune întrebări. Lista extinsă a fost publicată de G4Media. În emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, Rareș Bogdan a dat detalii despre cum se va desfășura dezbaterea.

Autor: Elena Petre

Sursa: Libertatea.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • “Dezbaterea mea” este de fapt un concurs cu tema: cine il linge mai bine pe Plavan! Cum concurenti sunt destui, sa vedem cine castiga!

  • Cine a dat foc Clubului Colectiv si Clubului Bamboo?
    O fi fost Nero, ala de a dat foc Romei, venit prin tunelul timpului?
    Daca va “mai fi nevoie sa moara oameni”, vom mai avea parte si de alte incendieri?