Analize și opinii

Lupta anticoruptie, fabrica de viitori lideri politici

Militantii vocali de azi nu sunt altceva decat puii de conducatori de maine. Balcanii ard din nou, chiar daca, deocamdata, batalia e mai mult una ideologica; sunt convins, insa, ca nu va trece mult timp pana ce sloganurile pasnice vor fi inlocuite cu indemnuri de lupta, vazuta drept unica si ultima solutie pentru salvarea din ghearele coruptilor.



Deja va este cunoscut, asa-i? Numele Zuzana Caputova poate ca acum nu spune mare lucru, asta si fiindca-i abia la inceput, dar sa-l retinem – este cel dintai #rezistofil facut presedinte in Europa! Exact, Caputova nu-i altceva decat o globalista inflacarata din Slovacia, genul de protestatara pregatita sa-si infiga ghearele in ochii orbilor care nu vad beneficiile progresismului neomarxist! A fost pescuita din „strada” si, hocus-pocus, peste noapte, a castigat la scor de neprezentare primul tur al alegerilor prezidentiale. La fel ne-am pomenit si noi cu USR in Parlament, remember?!

Slovacia s-a regasit si ea in aceeasi situatie, dar aici lucrurile sunt ceva mai avansate, papusarii deja culeg roadele experimentului #luptaanticoruptie. La primul tur al alegerilor prezidentiale, progresista Zuzana Caputova a luat peste 40% din voturi, de doua ori si ceva mai multe optiuni decat candidatul partidului de guvernamant (Smer), Maros Sefcovici; cei doi se vor confrunta in turul 2, dar toate sondajele de opinie anunta ca s-a Caputova cu formatiunea ex-premierului Robert Fico.

Progresisti din toate tarile, uniti-va!

Sunt vehementi si pregatiti sa isi apere cu orice pret stapanul. Nu lasa garda jos, stau in strada pe frig si ploaie, ignora amenzile pe care le primesc (cineva, totusi, ar trebui sa le plateasca, nu!?), cer drepturi peste drepturi pentru minoritatile sexuale si scuipa pe obrazul lui Hristos, urla despre orice si nimic concret, habar n-au nici ei ce zic, dar tocmai fumurile din cap si euforia momentului le da putere sa indruge verzi si uscate. Ei sunt progresistii, cei care, chipurile, lupta impotriva coruptiei si sunt convinsi ca idealurile pe care le au le confera dreptul de a calca in picioare demnitatea omului, de a-i ataca integritatea si chiar de a-i dori suprimarea fizica.

Deseori, pentru un os cu putine urme de carne, se sfasie intre ei, spre deliciul, dar si interesul celor care ii comanda. Tefelistii se bat pentru senvisurile impartite dintr-o duba prafuita ascunsa pe aleile din spatele Pietei Victoria, iar useristii, asa-zisii lor reprezentanti din Parlament, sar unul la beregata celuilalt pentru contracte, bani, smenuri.

Acolo unde-i cazul, stapanul papusar alege cate un rezistofil si-l face „om”. Adica, il asmute in politica, dresat sa atace pe oricine ii contesta ideile si conceptiile. De regula, sunt cautate persoane obediente si cu priza la public. La Bratislava, pe malurile Dunarii, a muscat momeala o Zuza (membra a Partidului Slovacia Progresista!), pe cand la Bucuresti corespunde profilului Laura Codruta, spaima oamenilor de afaceri romani si protectoarea capitalului strain din Romania. Cu o tactica bine pusa la punct, Kovesi a fost transformata intr-un simbol al anticoruptiei, numai ca un pion atat de valoros nu poate fi irosit aici, pe meleaguri dambovitene, ci trebuie exploata la Bruxelles, de unde va ancheta o plaja mai larga de dusmani ai progresismului sorosist.

Asadar, Slovacia da presedintele, iar Romania se pregateste sa lase tara in mainile unui guvern progresist; Serbia trebuie sa adere si ea la acest curent, daca vrea in Uniunea Europeana. Pe pariu ca vor incepe miscari de strada asemanatoare si la Sofia, iar cele de la Budapesta se vor intensifica?!

Autor: Nicholas Cezar

Sursa: National.ro

 

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Sodomo-gomorizarea, zoombizarea, degradarea, regresul, psihoinvolutia civilizatiei umane au fost sanctionate de-a lungul istoriei cu decaderea, caderea, extinctia. Nimic nou sub Soare. Evenimentele degradante, patologice, periculoase, se neutralizeaza cu fenomene universal-valabile.