Analize și opinii

Luminița Arhire: „SCUZAȚI-MĂ CĂ NU SUNT PRECÁUT!!!”

MOTTO: „Într-o țară care-a fost/ Era mare cel mai prost./ Bi-ba, ba-ba/ Li-ba, la-ba./ Țara unde-i bun tutunul/ Avea proști unul și unul.” (HORĂ DE BĂIEȚI, Tudor Arghezi)



Lui să-i dai, măi popor, o pandemie pe mână ca să te saturi de atâta ROMÂNIE A LUCRULUI BINE FĂCUT! El n-a întreprins nimic, dar absolut nimic în timpul primului mandat deoarece n-a fost nici măcar o pandemie mai de Doamne-ajută care să-l pună hotărât la treabă! Pe când acum, îl puteți vedea în întreaga lui splendoare cum carantinează, digitalizează, microfonează și sertarizează ca un adevărat lider mondial, că nu degeaba a zis și Rareș Bogdan:

„Preşedintele Iohannis este cel care ţine încă (!!!, n.n.) România în Uniunea Europeană!” (10 aprilie 2019, la B1 TV)

Păi, și chiar o ține! priponită la gard… Mâncare primește doar o dată pe zi și cu parcimonie, deși Klaus ar cam trebui să o mențină în formă mulțumitoare, deoarece din când în când el trebuie să-și suflece mânecile, să pună mâna pe șiștar și s-o mulgă pe dânsa de muncitori specializați în culesul sparanghelului nemțesc, harnici zi-lumină și gata degresați, adică aduși la grăsimea optimă de 1,5%, ca să nu i se-aplece angajatorului de peste hotare!!!

Acum, că are guvernul lui, românii lui, europarlamentarii lui și PANDEMIA LUI, președintele Klaus, în sfârșit lucrează!

Gândind titanic, exact ca atunci când a înțeles, în sfârșit, „De ce e întuneric noaptea?” și aplicând modele teoretice moderne, el a descifrat, febril, taina spălatului pe mâini și a fost atât de tulburat de această descoperire încât toate declarațiile sale publice de la lansarea lui COVID 19 pe piață s-au încheiat cu: …și dragi români, nu uitați să vă spălați pe mâini!”

Toate-toate!… sigur, cu excepția celei de mai jos:

„Eu fac apel la parlamentari să înţeleagă că aici nu putem să ne târguim pe voturi. E vorba de sănătatea oamenilor şi o justă măsură, lucru pe care l-am solicitat şi guvernului. Sunt unii politiceni (!!! n.n.) care fug mai mult după voturi, nu după sănătatea românilor (!!! n.n.), că să vină specialiștii cu dovezi? Ce fel de dovezi așteaptă, altele decât cele care sunt comunicate zilnic? Orice rațiune normală (!!! n.n.) ne spune să fim precauți, ori ești precaut ori ești prost, una din două!” (declarație Klaus Iohannis, 11 iunie 2020, preluată de ȘTIRILE PRO TV)

Ei, presidente… nu fi chiar atât de necruțător… că noi am mai văzut, pe lumea asta, și proști, și precauți, dar zic să nu-i subestimăm, totuși, pe PROȘTII PRECÁUȚI, dragă! Rațiunea mea cea normală îmi spune chiar că aceștia din urmă nu sunt chiar așa de rari…

Dar ce-o fi vrut președintele să ne comunice cu aceste înțelepciuni numai bune pentru alungat COVIDUL? Ei bine, el a vrut să ne roage să nu-i luăm dictatura, oameni fără inimă ce suntem! Căci el nu se poate despărți atât de ușor de ea! Așa de fericit a fost… așa de fericit… A chemat guvernul la Cotroceni ori de câte ori de câte ori se plictisea de făcut scăunele în atelierul de tâmplărie, da? a domnit peste țară prin decrete, da? a ascultat susurul dulce al ordonanțelor militare, da? a ieșit în fiecare zi cu declarații publice scrise de te miri cine, da? roboții din spitalele de carton l-au recunoscut în urma scanării rapide a rictusului facial și l-au salutau cu respect da? iar lumea a stat cuminte în casă și l-a adorat! Cu toate că precautul ăla sau… mă rog, ori-ori… de Rareș Bogdan i-a înfipt cuțitul în inimă când a zis: „Marii lideri ai lumii au fost în general PERSOANE MAI MITITELE, așa…” (EVZ, 14 februarie 2020) în timp ce el se încadrează la PERSOANE MULT MAI MĂRICELE…

Cu toate acestea, el ar mai vrea. Zău că ar mai vrea și crede că mai merită.

Măi, dar nici bine nu rostise acel istoric „…ori ești precaut ori ești prost, una din două”, că poporul -adică sectorul „dragi românii lui”- s-a cam inflamat…

„Cum așa? Păi bine, băi, musiu, pe cine faci tu prost? Pe mine, că n-am purtat corespunzător chiloții ăia vernil pe fizionomie, în timp ce guvernul tău stătea la șprițane și trăgea din trabucuri total NEÎNCHILOȚAT?” (ÎNCHILOȚAT/NEÎNCHILOȚAT fiind, desigur, formele gramaticale corecte și recomandate, aidoma cu digitalizat, carantinat, sertarizat și propaghezat. n.n.) „Adică, nici măcar coana Joițica Turcan, tocmai dumneaei, care de!… ne așteptam de la dumneaei la o protecție, nu purta corect prezervativul de pandemie, ci tot ștrengărește, sub bărbiță, și matale ne faci proști pe noi?”

Deranjul a fost maxim. Klaus a ieșit la scurt timp să-și ceară scuze… Cum trăim în perioada în care mulți cetățeni cu fața palidă se roagă să fie iertați, care de care mai fantezist, că nu sunt mai smezi, am crezut întâi că și el va cere scuze că e așa de alb la ten și, mai ales, pentru că l-a lăsat pe Marcel Vela să folosească veceul de la Cotroceni (*vezi P.S.), deși știa bine cât de sălbatic se pot purta niște polițiști aflați în subordinea lui cu cetățenii puțin afumați care conduc diferite căruțe! Răspuns greșit! Scuzele au fost slăbuțe… Klaus s-a repliat rapid și tot PESEDEUL a fost vinovat, până la urmă, of course! și pentru ceea ce-a spus el.

„Vreau să mă refer la o afirmaţie pe care am făcut-o cu puţin timp înainte şi deja unii au scos din context şi încearcă să o folosească. Dacă cineva prin acea afirmaţie a mea s-a simţit lezat, îmi cer scuze public, nu m-am referit nici la persoane care sunt pacienţi sau posibili pacienţi (ci la pesede, pesede, pesede…), nu m-am referit nici la persoane care nu au informaţie (doar la pesede, pesede, pesede…), am vrut să atrag atenţia asupra pericolului manipulării fiindcă în discuţia avută a fost vorba despre oameni care sunt informaţi, care cunosc datele despre epidemie (evident pesede, pesede, pesede…) şi mie mi se pare inadmisibil ca o persoană publică care cunoaşte datele problemei (adică pesede, pesede, pesede…) să încerce să ducă acţiunile autorităţilor, îngrijorările oamenilor în ridicol (desigur pesede, pesede, pesede…)”

Și „românii lui”, buni la suflet, cred că o să-l ierte. Dar nu înainte de a-l vedea îngenuncheat, cu masca pe mufă, cu lacrimi în ochi și cu șapca de baseball pe calota căreia să scrie: „SCUZAȚI-MĂ CĂ NU SUNT PRECÁUT!!!”
………………………………………………………………………………………..

P.S. *«…„Reprezentanții Colegiului de Muzică Berklee, Boston (Massachusetts, SUA), și-au cerut scuze pentru că au permis poliției locale să folosească toaletele din sala de concerte a campusului, în timpul protestelor din 31 mai declanșate de moartea afro-americanului George Floyd”, a scris Boston Globe» (LIBERTATEA.ro, 12 iunie 2020).

Asta-i la ei… Dar la noi ar trebui să fie invers: Vela să-și ceară scuze că a folosit veceul Măriei-sale, la ultima convocare la Cotroceni, și că a găsit, din întâmplare, un COVID 19 mic, prezidențial, pe colac!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu