Analize și opinii

Luminița Arhire: PORTRET AL ETERNEI ȘI FASCINANTEI ROMÂNII LA BĂTRÂNEȚE (III)

IUNIE 2019: Soarta micuței Sorina, fetița care se zbătea, târâtă pe trotuar de o inimoasă doamnă procuror spre a fi încredințată spre adopție unor părinți de pe alte meleaguri, ține afișul întâmplărilor din iunie… brusc, tot poporul, care pe 26 mai se pricepea la amnistii, grațieri și ordonanțe de urgență, devine expert în adopții internaționale.



În această atmosferă de „detectivism acut”, Congresul PSD din 29 iunie 2019 trece aproape nebăgat în seamă… și nu e nici o surpriză că, în lipsă de alte idei, PESEDEUL o alege pe Vio în „capul trebii”, deși un alt discurs al unui alt candidat a fost aplaudat la scenă deschisă… dar să nu uităm nici un moment că niște băieți sunt supărați rău pe PESEDEU că a îndrăznit măcar să se gândească la reducerea bugetelor lor; partea bună e că Marcel Ciolacu e al treilea om în stat, stând confortabil pe locul părăsit de „tiranul Dragnea” (deoarece nici dracuʹ nu știa cine este Marcel Ciolacu atunci când acesta a apărut ca o supernovă pe firmament și a devenit președinte al Camerei Deputaților, e bine să amintim că acesta este absolvent al Facultății de Drept a Universității Ecologice din București, cu toate că aceea era doar oleacă autorizată în 1995, când a absolvit dânsul, cam așa cum unele femei sunt doar puțin gravide… a urmat apoi un curs de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale la Colegiul Național de Apărare din București, unde altundeva? da, da… chiar la „fabrica de diplome”, cum se zice, iar apoi un masterat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative… mă rog… și să nu uităm că dânsul a început și un doctorat la Academia Serviciului Român de Informații (SRI), dar e prea ocupat în momentul de față cu îndeletnicirea de a conduce PESEDEUL pentru a-și finaliza doctoratul. În aceste condiții, bineînțeles că orice asemănare cu un prieten al celor cu bugetele „subțiate” pe la începutul anului 2019, e cu totul și cu totul întâmplătoare.)

Congresul PSD a fost previzibil până la plictis… șacalii i-au pus florile și victoria în brațe lui Vio, în timp ce repetau în gând pașii tangoului cu figuri cu care îi vor lua gâtul după prezidențiale. Dar e bine totuși să ne amintim și ceva frumos de la Congres, și anume discursul lui Călin Popescu Tăriceanu, din care spicuim:

„Este timpul pentru un președinte interesat de ceea ce lasă în urma lui și nu ce îl așteaptă în față. Vă propun un acord bazat pe o coaliție care să guverneze România până în 2024. Vreau de asemenea ca acest acord să permită să ducă la Cotroceni un președinte echilibrat și devotat țării, țării noastre vreau sa spun”.

Tăriceanu părea însă ușor obosit… de fapt, arăta de parcă toată noaptea ar fi șters fotografiile cu Dragnea de pe pagina lui de FACEBOOK… dar mi-am dat seama că-i imposibil să fi fost vorba despre așa ceva, căci dânsul a făcut acest efort titanic imediat ce „tiranul” a fost băgat la zdup, la sfârșitul lunii mai, că doar nu era să aștepte Congresul PSD ca să se lepede de Satanul Roșu!
…………………………………………………………………………….

IULIE 2019

Pe 6 iulie 2019, mega-primarul municipiului Cluj, Emil Boc, declară cu privire la Noul cod administrativ pus la cale de CIUMA ROȘIE: „Nu am apucat să îl citesc. După părerea mea, un cod administrativ trebuia să fie promovat prin Parlament, nu prin Ordonanță de urgență. Potrivit deciziilor Curții Constituționale, nu este voie să se reglementeze prin OUG regimul instituțiilor fundamentale ale statului.”

După cât este de ferm în declarații, liderul liberal arată exact ca unul căruia nici măcar nu i-ar trece prin cap că vreun guvern, vreodată, în cine știe ce împrejurare, ar putea adopta LEGEA BUGETULUI DE STAT și LEGEA BUGETULUI ASIGURĂRILOR SOCIALE prin asumarea răspunderii sau că o instituție înființată prin lege, cum ar fi SIIJ –că asta mi-a venit în minte, nu știu de ce!- s-ar putea, Doamne ferește! desființa pe baza unui Memorandum întocmit de cine știe ce ministru al Justiției…

Dintr-un motiv pe care abia îl bănuiesc, Rareș Bogdan simte că încă nu l-a pupat suficient de catifelat și de reciproc satisfăcător pe Klaus între fese și dorește să se întreacă pe el însuși. Prilejul se ivește pe 13 iulie 2019 când Rareș face o comparație istorică între Titanul din Hermannstadt și Dan Barna, posibil contracandidat la prezidențiale:

„Klaus Iohannis în fața lui Dan Barna este diferența dintre New York și Roman. (ooooo!!!, n.n.) Deci va câstiga ușor Klaus Iohannis, dar sigur e bine, pentru că e bine să înveți. De la un om cum e Klaus Iohannis, în discuțiile televizate, în discursuri, urmărindu-l, încercând să îl copiezi sau încercând să fii mai bun ca el poți să înveți foarte mult. Deci e un profesor foarte bun”

Eu cred că domnul Barna o să învețe de la Klaus mai ales urmărindu-i „discuțiile televizate”. Asta dacă nu va îmbătrâni între timp, căutându-le.

Pe 17 iulie 2019, numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO ne arată, încă o dată, că noi în 2009 am avut de ales între generosul proiect Băsescu: „decât să sug… ( indescifrabil) la mai mulţi licurici mici, mai bine sug… ( indescifrabil) la LICURICIUL CEL MARE” și proiectul Geoană „cel mai bun prieten pe care SUA îl au în România”, așa cum afirma ambasadorul Mark Gitenstrein, în 4 iulie 2011. Și am ales… ba, pe naiba… AU ALES EI…

În aceeași lună, PESEDEUL se leapădă de cel puțin trei ori până la cântatul cocoșului de „tiranul din Teleorman” și de toate proiectele lui… să nu uităm că doamna Birchall e ministru al Justiției, agreată total dar to-tal! de Klaus… dar și de Hans (să nu mă întrebați care este probabilitatea ca într-o țară necăjită din sud-estul Europei numele președintelui să fie Klaus, iar numele ambasadorului MARELUI LICURICI să fie Hans, de parcă ne-am afla în reclama cu taina preparării „salamului săsesc”…)

Pe 25 iulie 2019 explodează DOSARUL CARACAL…
……………………………………………………………………………

AUGUST 2019

Explozia DOSARULUI CARACAL, care are, din păcate, de toate: și crimă, și viol, și fete traficate, și autorități prostovane și inerte, și anchetatori de ocazie, și avocați avizi de afirmare, și presă imbecilizată, paralizează România pe o perioadă nedeterminată. Totuși, și așa, paralizată, România pleacă în concediu peste hotare sau, și mai bine, vine în concediu, de peste hotare, ca să aniverseze/rememoreze/marcheze pe 10 august 2019 un an de când populația pașnică și dornică să rupă țarcul din jurul Guvernului, având asupra sa cocteiluri Molotov, pietre de pavaj și pungi cu produse de digestie, a fost gazată în mod sălbatic de Jandarmerie și stropită cu tulumba, ca să crească mare, de însuși Dragnea Liviu cocoțat pe tancul de apă.

Mitingul de aniversare/ rememorare/ marcare se desfășoară în condiții minunate iar manifestanții scandează HOȚII! HOȚII! și PSD- CIUMA ROȘIE cu o remarcabilă decență, după cum justificat avea să sublinieze și Mihai Fifor, ministru pesedist: „Mulțumesc, în numele Ministerului Afacerilor Interne, tuturor cetățenilor care astăzi au participat la proteste într-un mod atât de civilizat și de pașnic. Ați sancționat atât tentativele de instigare la violență, cât și pe cele de politizare a evenimentului, așa încât am asistat, cu toții, la un act democratic sănătos și fără incidente.”( comunicat, 11 august 2019)

Tăriceanu abandonează „acordul bazat pe o coaliție care să guverneze România până în 2024” cu CIUMA ROȘIE, și optează pentru un acord mai suplu, cu PRO ROMÂNIA lui Ponta Victor.

Cu o strălucire sălbatică, din dosarul Caracal răsare „proiectul” ( deocamdată civic) Cumpănașu Alexandru…

(va urma)
……………………………………………………………………………

P.S. Nu vă speriați de fotografie… domnul cu stâlpul de iluminat în cap e chiar Rareș Bogdan… așa umblă el pe la mitinguri. Celălalt nu Bin Laden, ci e Oreste, puțin mai „prăfuit” ca de obicei.

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook