Analize și opinii

Luminița Arhire: ”PATUL LUI PROCUST- O PIESĂ DE MOBILIER CARE NI SE PREGĂTEȘTE”

Pentru că Dan Barna a spus marți, 4 iunie 2019, cam așa : „…alegerile au confirmat că nu mai poate fi acest guvern. Nu poți să conduci cu oamenii lui Liviu Dragnea !..”, Viorica Dăncilă și-a tras una peste frunte și a exclamat: „Ia te uită! Dar știi că ăsta are dreptate? ” Așa că l-a „demisionat” pe Darius Vâlcov și, împreună cu el și ce s-a mai prins în zbor: șefele de la ANAF și CNAS. Bine, Vâlcov trebuia oricum să plece deoarece nu se încadra în noua puritate juridică a PESEDEULUI.



Și cum telefonul fără fir funcționează acum mai vioi de când Liviu Dragnea a fost arestat, e de presupus că grațioasa doamnă Birchall, zeița Justiției, știe deja că și soarta lui Darius Vâlcov e pecetluită. Părerea mea e că noua conducere a partidului ar vrea să scape și de Olguța, dar nu-și poate permite să piardă bazinul electoral al Craiovei… poate o ajută tot justiția independentă… cum l-a ajutat și pe Ponta Victor să rărească binișor rândurile baronilor locali… Ăia care erau frați de sânge și de ideologie cu el… însă știți vorba aia… frate-frate dar brânza Camembert a rebranduirii partidului e pe bani!

Acum, că s-a terminat cu tiranul Dragnea care le scotea din Europa, doamnele de la PESEDEU dau fuguța să se așeze cuminți sub patrafirul PES-ului, un fel de megapartid-puzzle modern, reformat la culme, care l-a dat popoarelor Europei pe Frans Timmermans, domnul acela foarte înalt și foarte serios, despre care am aflat , la vremea potrivită, următoarele date biografice: „În 1986, cand avea 24 de ani, Timmermans isi facea stagiul militar in cadrul Serviciului Militar de Informatii si Securitate al Olandei, ca soldat, interogator al eventualilor prizonieri de razboi rusi, dupa cum se arata in profilul sau de pe Wikipedia. Ulterior, in 1990, el a lucrat ca diplomat la Ambasada Olandei la Moscova, cu putin inainte de destramarea URSS.”( HOTNEWS.ro 20 aprilie 207) . Asta zic și eu: plină lumea de secu…, ăăă… socialiști , cum vă spuneam…

Fetele noastre au făcut această piruetă exact așa cum și bănuiam că se va întâmpla. Iar în scurt timp, la discuțiile cu Klaus, dânsele vor stabili cum să ologească mai eficient Constituția pentru ca inepțiile referendumului prezidențial să-și facă loc în „cartea sfânta a democrației”: Și totul-totul extrem de democratic… întâi finanțează Hans Klemm niște programe pentru proștii, needucații, știrbii și asistații social din partea de sud și de est a României, programe care-i vor învăța pe aceștia cum să voteze corect, punând ștampila pe numele lui Iohannis Klaus Werner la următoarele alegeri. De asemenea, vor afla și cum să voteze, în aceeași zi -ca să nu facă două drumuri- pentru modificarea Constituției, în sensul dorit de noul lor idol, președintele Klaus, nume pe care Gheorghe Falcă, un europarlamentar de nădejde al PENELEULUI l-ar scrie Claus Verner, așa cum și distanța de 1000 de metri se scrie chilometru iar puterea electrică se măsoară, dintotdeauna, în vați.

Eu zic că e bine și partidul renaște, îmbujorat cam ca domnul Hans Klemm în fotografia oficială cu doamna Birchall . Bine, va mai pierde PESEDEUL ceva voturi, dar nu se poate evoluție fără sacrificii! Adică, zic, va pierde voturile ăstora ca mine care n-au lipsit nouă ani din România și de aceea cam știu cum arată mândrețea aia de STAT PARALEL și cu ce s-a ocupat dânsul profitând că doamna Dăncilă nu era prin preajmă.

În orice caz, și în cadrul procesului de uniformizare a opțiunii electorale prin programul Ambasadei lu’ THE BIG LICURICI se vor mai pierde niște voturi, dar merită să dai 25 000 de dolari ca să înveți bunicuțele de la țară „lovitura cu ștampila” și să le ridici conștiința civică.

„Reprezentanţa diplomatică ( Ambasada SUA , n.n.) a demarat o procedură competitivă deschisă ONG-urilor românești, prin care acestea vor concura pentru o finanțare în sumă de maxim 25.000 dolari cu care să organizeze un program de educație civică și de promovare a «votului informat» pentru persoanele cu vârste între 55-85 de ani din regiunile rurale din mai multe judeţe ale ţării. Dacă e să ne uităm pe lista judeţelor putem observa că sunt fix acelea care votează în mare parte pentru PSD, iar vârsta celor vizaţi reprezintă iar un public ţintă al partidului aflat la guvernare. Este vorba de judeţele: Vaslui, Botoșani, Iași, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman. ”(ATITUDINEA.com, 4 iunie 2019)

Abia apoi va fi bine. Abia ajunși acolo, întinși pe PATUL LUI PROCUST, și măsurându-ne atent din cap până-n picioare, vor hotărî de unde trebuie să taie. Sigur că vor fi mulți pentru care, la măsurătoare, picioarele vor părea prea lungi și atunci vor pica tibii și peronee în coșul de la marginea patului. Dar, măsurându-ne pe unii dintre noi, mi-e teamă, că tocmai capul cel gânditor îi va părea lui Procust indezirabil și prea semeț. Avertismentul meu din această postare este pentru aceia : să nu fie atenți la scurtarea picioarelor, că pentru asta există soluții, ci să-și ferească, așa cum vor putea și dacă vor putea, CAPUL.

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Trebuie vorbit de la om la om, cu calm, rezultate bune vor fi asa. Si totusi,ei stiu ce trebuie facut, dar o anumita comoditate i-a facut sa stea acasa, crezand ca nu are ce sa se intample, doar erau alegeri pentru parlamentul european. Insa kwj-ul o interpreteaza cum vrea el.

  • Hristos S-a Inaltat!

    Pentru ca REZULTATELE unui SCRUTIN oricare ar fi acesta sa evidentieze VOINTA REALA a POPORULUI trebuie ca OBIECTUL supus SCRUTINULUI sa fie unul REAL.

    In concret, poporul trebuie corect INFORMAT despre OBIECTIVELE UE, CONDITIONARILE IMPUSE ADERARII LA UE, NATO, ALTE ALIANTE/PARTENERIATE la ORIZONT. Spre deosebire de GRECIA care solicita despabubiri de razboi, ROMANIA a renuntat in contextul conditionarilor impuse pe fondul aderarii, si tot asa a cedat resurse naturale, umane, suveranitate, identitate – un exemplu. Ne intrebam cum este posibil ca la Vaslui cunoscut opiniei publice nationale si internationale pentru speta privind gazele de sist, alunecarile de teren, speta referitoare la furtul caietului cu datorii din satucul X sa se fi schimbat peste noapte viziunea omului de rand in directia USR, UDMR? Din SOFT. SOFT & SOPHIE, un ALTFEL de ADAM si EVA.
    Adevarat S-a Inaltat!

  • Confruntarea la nivel planetar se poarta intre GLOBALISTI – sustinatori ai GUVERNULUI GLOBALIST DE TRISTA AMINTIRE caracterizat prin ideologii diversioniste, deviante, practici conflictuale extreme, si ANTI GLOBALISTI – sustinatori ai EREI DE AUR, de lumina, adevar, armonie, pace, ordine de drept pe Terra.

    In speta, la Vaslui, omul de rand trebuie sa afle cum stau lucrurile de ex. in Franta, informat despre formatiunea/viziunea/orientarea globalista a lui Macron vs formatiunea/viziunea/orientarea anti globalista a Mariei Le Pen, despre “vestele galbene”, cu argumente PRO si CONTRA, de la caz la caz cu trimiteri la evenimentele, oranduirile istorice, Balzac, Renastere, Catedrala Notre Dame, “Cocosatul” prin analogie cu “Cocosila” a lu’ Moromete. Construim punti informale, trecem la America la Donald Trump vs Hillary, 9/11, CIA, FBI, PIZZAGATE, razboaie reci, hibride, asimetrice, neconventionale, aliante, parteneriate, rezerva federala, GESARA… sfanta si binecuvantata pace. “Pacea Mea o dau voua, Pacea Mea o las voua!” Noua. Pacea Noua. Cetate Noua. Pamant Nou. Cer Nou. Om nou. Era Noua. In caz contrar, in op pers, finantarea proiectului mai sus mentionat ramane fara obiect real, bani aruncati pe apa sambetei, vorbe-n vant cu aspect tornadic, nedurabil, nesustenabil in viziunea implinirii legii pe Terra din perspectiva normei universale, Codex-ului de Bune Practici, normale, sanatoase, zdravene la CAP.