Analize și opinii

Luminița Arhire: ”O SECVENȚĂ DIN ROMÂNIA NORMALĂ PLUS ROMÂNIA EDUCATĂ”

MOTTO: Legea nr. 221/2019 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011



Art. 66, pct. 6.1„Violența psihologică – bullying este acțiunea sau seria de acțiuni fizice, verbale, relaționale și/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârșite cu intenție, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecință atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane și vizează aspecte de discriminare și excludere socială, care pot fi legate de apartenența la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, acțiune sau serie de acțiuni, comportamente ce se desfășoară în unitățile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale.”(publicat în M.O. pe 22 noiembrie 2019)

Am citit „cu atenție și preocupare” cum este definită „violența phihologică” în textul care completează Art. 66 din Legea educației naționale, publicat în M.O. acum câteva zile. Am citit de mai multe ori și tot n-am găsit ceea ce căutam. Adică n-am găsit răspuns la întrebarea dacă și acțiunile „…de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare” îndreptate asupra copiilor ai căror părinți fac parte din PESEDEUL care trebuie să dispară de pe fața pământului potrivit opiniei președintelui nostru ultrademocrat, ales de poporul român pentru încă un mandat, cu 67% din opțiuni, ar face parte din „violența phihologică”. Până la urmă am tras concluzia că nu… să dormim liniștiți, nu fac parte. Astea sunt „la liber”. Nu se sancționează dacă un copil de 9 ani scrie pe banca altui copil de 9 ani „M**E PSD”. Părinții celui dintâi sunt mândri de „atitudinea civică” a copilului. I-au explicat ce-nseamnă M**E, așa , mai pe înțelesul lui, exact cum în filmele americane taina împerecherii sexuale este explicată cu albine și cu păsări care se însoțesc într-o atmosferă generală de LOVE. L-au luat la proteste și i-au atârnat cartoane de gât. L-au fotografiat și l-au făcut vedetă pe Facebook, cu mesajul urii ridicat deasupra capului și cu un surâs minunat pe față. Au făcut frigul împreună în iarna lui 2017, stând nemișcați, steluțe galbene în steagul UE inventat de Felix Tătaru… dar au învățat că acolo, la miting, primesc fructe și ceaiuri pe degeaba și că, la sfârșit, descinde în mijlocul adunării, înfofolit în canadiană roșie și călare pe-un cal alb care seamănă cu Raluca Turcan, însuși domnul președinte Iohannis, pe care copiii # REZISTENȚI trebuie să-l adore pentru că el și numai el poate să ne scape de CIUMA ROȘIE și de zmeul cel rău numit „Secția de Investigre a Infracțiunilor din Justiție”!

Fragment dintr-un interviu acordat DC NEWS de către primarul pesedist al Sectorului 5, Daniel Florea:

Bogdan Chireac: „Asta cu ura, până unde o simțiți?”

Daniel Florea: „O resimt… din păcate o resimt și la nivel personal…și asta mă deranjează cel mai tare. Uite… copiii mei învață la o școală din Sectorul 5 . O școală publică, fără nici un fel de …”

Bogdan Chireac: „Școală publică… deci nu la privată…”

Daniel Florea: „Nu, nu la școală privată… Ei, iau în calcul să îi retrag. Și știți de ce? Pentru că în ultima vreme copiii mei primesc… și sunt în clasa a treia, au nouă ani, băiețelul meu e șeful clasei și pe bancă i se scriu mesaje: PSD CIUMA ROȘIE sau citat de pe plăcuța suedeză și tot așa. Lucrurile astea sunt inadmisibile.”

Bogdan Chireac: „Asta se întâmplă în regimul Iohannis la dumneavoastră? Ar trebui să vă retrageți copiii de la școală pentru că?…”

Daniel Florea: „Da, eu iau în calcul acum… cu soția mea, am vorbit foarte serios, în seara asta o să discutăm cu copiii din nou. Oricum de la afterschool-ul unde se duceau i-am retras și cred că îi retragem și de la școală pentru că ei nu au nici o vină, ei sunt mândri de părinții lor, așa cum și noi suntem mândri de ei. N-au nici o vină că e campanie electorală și la clasa a treia mi se pare inadmisibil… eu pot să înțeleg că sunt părinți care își iau copiii la mitinguri… e treaba lor, nu-i judec, fiecare face ce vrea cu copilul lui și-l învață, îl educă așa cum vrea… dar să nu-mi perturbe mie…”

Bagdan Chireac: „Și ați vorbit cu profesoara? totuși, exhibarea asta a urii de la nivel de clasă primară nu ne prevede o Românie luminoasă de-aici înainte în 20 de ani, că n-are cum…”

Daniel Florea: „Îmi pare rău că a trebuit să spun asta, dar am discutat și dimineață cu soția mea după ce i-am dus la școală… deja este mult prea mult. Dacă și în clasele primare, între copii, există asemenea lucruri, deja e mult prea mult. Și oricum e mult prea mult din clipa în care spui că trebuie să dispară un partid de pe scena politică, cum spune domnul candidat Iohannis, că domnul președinte Iohannis cred că n-ar fi spus asta… cum zice premierul Orban că trebuie să le dea cu bâtele în cap pesediștilor și că trebuie pesediștii să se ascundă în munți… păi, fraților… suntem milioane. Milioane. N-am făcut nicio încercare de a influența în vreun fel lucrurile la școală și nicăieri… dar pur și simplu eu, ca om și ca tată, mă gândesc să-mi iau copiii de la o școală din Sectorul 5 pentru a nu mai escalada… poate că în felul ăsta, toată ura care s-a îndreptat, s-a canalizat înspre copiii mei, din cauza faptului că eu sunt primar PSD va dispărea și ceilalți copii din școală se vor liniști. Sper… și nu vom mai avea de a face cu asemenea manifestări extremiste… Noi suntem datori să le oferim copiilor noștri cele mai bune lucruri… ori în condițiile în care ei vin și plâng în fiecare zi acasă… nu știu…”
……………………………………………………………………………………….

Cred că este abia începutul, prieteni. Adică, ROMÂNIA NORMALĂ pe care ne-o oferă băieții ăștia își arată deocamdată dinții galbeni rânjiți, potrivind cocteilurile Molotov în ghiozdănele nostime, în timp ce ROMÂNIA EDUCATĂ a început deja să dea în „inamic” cu pietrele din pavaj…

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook