Analize și opinii

Luminița Arhire: ”O BOMBOANĂ PE COLIVĂ, ÎN AN ELECTORAL”

După SCRISOAREA CĂTRE LICEENI , operă de maturitate deplină aparținându-i lui Tudor Chirilă , observăm că stilul epistolar lovește din nou România, de astă dată prin creativitatea dezlănțuită a unei „tinere de 17 ani” , de la care –ne informează Rareș Bogdan- i-ar fi parvenit un text destinat, de fapt, lui Dragnea Liviu… Acum, de ce dracului s-o fi rătăcit creația tinerei de 17 ani în cutia poștală a lui Rareș Bogdan și n-a ajuns direct la „andrisant”, rămâne pentru mine un mister…Dar e bine totuși că n-a rămas „o scrisoare pierdută” ci s-a găsit un om cu suflet mare cum e Rareș care să ne arate și nouă ce crede adolescenta cu suflet curat despre CIUMA ROȘIE cu mustață și dublă hernie de disc.


Noua „stea polară”… sau „populară”…sau populistă”…, că nu știu exact cum se scrie, a PNL-ului, recte Rareș Bogdan, ne informează că:

”SCRISOAREA DE LA MIEZUL NOPȚII – îi aparține unei tinere de 17 ani care i-a scris câteva cuvinte șefului PSD, cuvinte pe care mi le-a trimis și mie. (Nu-i dau numele fără acordul ei). Un apel emoționant!”

„Apelul emoționant” începe oarecum confuz, dar e explicabil deoarece tânăra, ingenuă și de-o mare sensibilitate, nu-i prea interesată ca Dragnea Liviu să-i citească, lăcrimând, mesajul ci este mai curând bucuroasă că mesajul a ajuns „unde trebuie”, adică la Rareș Bogdan… păi, zic eu, în aceste condiții , nu era mai firesc să-i scrie direct celui din urmă, măscărindu-l în text, după puterile ei, pe DOMNUL LIVIU ? Că dânsa LIVIU îi zice dictatorului… bestiei… fiarei cu chip de om cu mustață… în fine, ăluia din pricina căruia, așa cum înțelegem din pateticul apel, nu poate și țara asta să se dezvolte normal!

„Buna seara, domnule Liviu! Poate ca nu o sa citiți acest mesaj, dar măcar ma asigur ca va ajunge unde trebuie.”( citat de pe pagina de FACEBOOK a lui Rareș Bogdan 17 aprilie 2019)

Domnișoara noastră scrie ca vai de capul ei de adolescentă dar îi acordăm toate circumstanțele atenuante de pe planetă, căci înțelegem că din motive de CIUMĂ ROȘIE ACUTĂ, care i-a amputat toate aspirațiile, scrie dânsa în așa hal…

„Nu vă mai gândiți la cum să vă fie dumneavoastră bine, ci încercați un minut să vă gândiți și la viitorul nostru care ( …) nu cred că o să fie aici ceva din care poți trăi, dar vorba aia, «Speranța moare ultima»…”

„Aș vrea să vă rog din suflet măcar sa încercați sa aveți grijă de țara asta, să vă opriți din a vă bate joc de ea și să nu îi mai faceți rău, pentru ca nimeni nu merită asta din cauza tuturor parlamentarilor care sunt puși acolo efectiv degeaba, mă corectez: sunt puși sa dea legi în asa fel încât să scape ei de dosare, să înrăutățească lucrurile și să fure, să fure tot ce a avut și încă mai are țara asta de la strămoșii noștri.” ( aoleu!!! n.n.)

Poate ca nu ar trebui sa ma bag eu și sa va scriu acest mesaj, dar sincer chiar nu ma mai pot abține. Nu va cunosc personal și nici nu mi-as dori, dar va implor sa va gândiți la noi, generația «smartphone», sau cei «analfabeți cu diplomă», care au adus și aduc în continuare rezultate foarte bune la diferite concursuri, chiar dacă acele rezultate sunt datorită elevilor, părinților și profesorilor meditatori – parca sistemul de învățământ era GRATUIT. ”
………………………………………………………………….

Adică un bla-bla-bla tip Rareș, dar sporit de inocența și ignoranța autoarei. Sigur că acesta nu e un subiect serios sau interesant pentru dumneavoastră, prieteni, dar eu vreau doar să vă pregătesc… căci vor curge, de acum încolo, până la verdictul celor două scrutine ale anului de grație 2019 ( și chiar un pic după), epistole deschise, anonime, agramate, stupide, semnate grav : O ROMÂNCĂ DIN ANGLIA… UN ADOLESCENT DIN PAȘCANI… UN BUN ROMÂN DIN CASTELLON … O PERSOANĂ CINSTITĂ DIN COMUNA VÂNĂTORII MICI… sau, dimpotrivă, elevate, intelectuale „la maxim”, semnate de TUDOR CHIRILĂ… OANA PELLEA… ANA BLANDIANA … VICTOR REBENGIUC… O să fie atâtea scrisori „emoționante” , provocând crampe existențiale populației, încât vor umbla cetățenii îndoiți de mijloc pe stradă.

Ia după acest tsunami de SCRISORI DESCHISE va veni, calm, bazat, inteligent, Andrei Caramitru , ca să pună punctul pe „I”:

„Știrea anului 2021 sunt sigur că va suna așa: «Dosarul PSD: procurorii susțin că lotul inculpaților, membri in conducerea guvernului și parlamentului din perioada 2017-2020, a colaborat cu agenți ai Rusiei pentru destabilizarea constituțională și economică a țării, favorizând interesele economice ale Rusiei in detrimentul României – fapte prevăzute de art 394 CP. Procurorii cer pedeapsa maxima – 20 de ani. Inculpații rămân in arest preventiv.»…” ( pagina proprie de FACEBOOK, 18 aprile 2019)

Căci, pe orice colivă propagandistă respectabilă, bomboana se așază , glorios, la final.

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu