Analize și opinii

Luminița Arhire: ”IMPERIUL CONTRAATACĂ: VASILE CÎȚU A FĂCUT CEL DE-AL TREILEA BUGET CONSOLIDAT FISCAL ÎNTR-O ROMÂNIE DIN CE ÎN CE MAI NORMALĂ”

MOTTO: „Repet ce am spus la început… am construit deja două bugete în ultimii doi ani, pentru România, suntem pregătiți să îl construim și pe al treilea și partea bună este că le-am construit pe principiul de consolidare fiscală, cu reducerea deficitului bugetar.” ( Vasile Florin Cîțu, interviu luat de Tudor Mușat, la EUROPA FM, 9 octombrie 2019)



Cîțule, Cîțule, măi dragă… ce-ai făcut? Tocmai tu, care erai așa de pregătit? Că știi cum se zice: „…orice lucru să-l faci de trei ori… prima oară ca să înveți cum se face, a doua oară ca să nu-ți mai fie frică și a treia oară ca să vezi dacă-ți e pe plac”… deci tu exact la faza asta când trebuia să vezi dacă-ți place sau nu să faci bugete, ai dat chix, mi se pare. Că altfel nu-mi explic… Eu cred că-ți dă președintele cu bugetul în cap, Cîțule, că doar știi că el e adeptul bugetelor axate pe „prioritățile României”, pentru „bunăstarea țării” și „în beneficiul cetățeanului”. Iar tu iei de la sănătate și de la educație și dai la tot cartierul?… adică la SPP, SRI și STI… ce-o să zică săracuʹ președintele, el care a lansat programul ROMÂNIA EDUCATĂ? Cum care program? Ăla, dragă, de l-au prezentat Oana Pellea și Mihai Șora, îmbrăcați în negru, stând pe-o scenă întunecată, de parcă simțeau în sufletele lor pure că o să tai, Cîțule , taman de la educație și-o să strici fehg-shui-ul programului cu ideile tale fistichii. Bine, pe de altă parte, e drept că doamna ministru Anisie Monica a zis că ea nici n-are ce face cu 6% din PIB, că trebuie să-i mai și cheltuiască or asta e tare obositor, deci mai rău o încurcă și… să nu-ndrăznești, măi!

Nici nu pot să mă gândesc cum o să se enerveze președintele și-o să dea găuri în mod aleatoriu în mobila de sufragerie din vila LAC 3 cu ajutorul unei bormașini BOSCH de ultimă generație (doar știi că bâzâitul duios al unei bormașini de producție germană e singurul lucru care-i domolește starea de agitație…) când o vedea bugetul. Că el alt tip de buget are-n inima lui. Ia de-aici, Cîțule, ca să-nțelegi ce-și dorește și să-ți amintești cum se indigna dânsul cu privire la propunerea pesedistă pe 2019:

„După ce a întârziat inadmisibil de mult, Guvernul PSD nu a fost capabil nici măcar să vină cu un buget realist axat pe prioritățile României. A propus ceea ce am numit bugetul rușinii naționale. Este drept că-i un buget foarte bun pentru creșterea prosperității PSD-ului, dar nu a României. Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate și incerte, în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită pentru finanțarea PSD și a clientelei sale și nu pentru asigurarea finanțării statului în beneficiul cetățeanului. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care am retrimis bugetul în Parlament. Mă adresez încă o dată tuturor parlamentarilor. Tratați cu seriozitate reexaminarea legii bugetului de stat, corectați lucrurile până nu e prea târziu. Faceți un buget realist pentru bunăstarea țării, nu pentru dezvoltarea PSD.”( Klaus Iohannis, președintele României, 11 februarie 2019, Declarație de presă)

M-ai dezamăgit, Cîțule, deși credeam că am o încredere de nezdruncinat în măreția ta de finanțist brătian! Care construiește „bugete armate” din punct de vedere fiscal, cu un deficit „consolidat” de 3,6%! Și când îmi amintesc cum te dădeai de ceasul morții să nu calce cumva PESEDEUL deficitul de 3% pe bombeu…

Pe de altă parte e bine, dragă, că ești pregătit să mergi în Parlament să te lupți ca un leu pentru construcția ta:

„Eu sunt pregătit să merg cu bugetul în Parlament, să-l dezbat în comisii, să argumentez fiecare linie de buget. Veţi vedea un alt gen de ministru. Am intrat în toate detaliile bugetului, ştiu fiecare capitol, pe ministere, şi sunt acolo pregătit să argumentez fiecare capitol. Deci, eu sunt pregătit să merg cu bugetul în Parlament şi să explic de ce această variantă de buget este cea mai bună pentru România. Eu mă pregătesc să fiu în Parlament la dezbaterile pe buget” (Vasile Florin Cîțu, AGERPRES 9 decembrie 2019)

…„dăcât” că te-ai antrenat degeaba și inutil ai făcut flotări ca să reziști la discuțiile parlamentare. Colega Turcan a zis pe 17 decembrie 2019 că nu-i nevoie să mai „propaghezi” astfel de informații și să-ți „umflești” aiurea pieptul de mare curajos, că s-a schimbat modificarea… o să vă „asumizați” răspunderea pe Legea Bugetului și atunci n-are rost să-l mai „dezbătești”, Cîțule, cu nimeni!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pai, daca PNL-ul a facut imprudenta de a-i da un os de ros lui Cuțu Cuțu(adica Ministerul Finantelor), acum potaia asta lațoasa musca ca un turbat tot ce-i iese in cale!