Analize și opinii

Luminița Arhire: ”COCOȚATUL PE CADAVRE – UN CONCEPT LIBERAL, DE CE NU?”

Când pe 4 noiembrie 2015 , după tragedia din COLECTIV, președintele Klaus a rostit, scârțâind agreabil, din măsele, următoarele cuvinte : „…Foarte târziu Guvernul ( Ponta, n.n.) a demisionat… a FOST NEVOIE SĂ MOARĂ OAMENI ca această demisie să se producă.”, n-am știut că escaladarea pe cadavre este politică de partid… de partid liberal, vreau să zic… Dar au trecut niște ani, și văd cum Rareș Bogdan speră că dacă a dat roade atunci poate că va mai funcționa și acum.



Teleorman… Alexandria… 20 aprilie 2019 … scena se petrece în curtea unui cetățean simpatizant „dă dreapta”. PNL-ul de rit nou ( că deja „metamorfoza” este completă și din crisalidă a ieșit, cu înveliș cheratinos pe spate, moale pe burtă și plin de cheți pe laterale , micul monstru, jumătate mofluz- jumătate locvace, rezultat din împerecherea lui Klaus Werner Iohannis cu Rareș Bogdan ) are „miting (pre)electoral”, cu fulare , veste și baloane galbene! Potrivit relatărilor unor astronauți aflați la datorie, din Cosmos manifestația se vede ca un icter postnatal înfloritor, într-o curte de gospodar!

Animator al manifestației a fost celebrul Florin Roman, și el un mândru urcător pe cadavre, căci este cel care a adus în Parlamentul României fotografia tinerei care a căzut victimă unui beneficiar de „recurs compensatoriu”, urlând că Vasilica Veorica are mâinile pătate de sânge … El ni-l prezintă pe Rareș Bogdan, cel mai „lider liberal”, născut peste noapte, dar cu binecunoscutul cordon ombilical cuplat la SRI și încă netăiat. Să-l ascultăm pe Rareș, zic:

„Înainte de a vorbi, de a dialoga, permiteți-mi să vă rog…. ( pauză lungă, n.n.) … să păstrăm un moment de reculegere pentru cel care… ( se întoarce și o ia de braț pe văduva drapată în tricolor, apoi trage în față un cetățean purtând fotografia mărită a decedatului, n.n.)…. cel care a venit în mijlocul României , în mijlocul Bucureștiului ( o strânge de umeri pe văduvă, n.n.) ca să-și strige deznădejdea și pentru a spune „JUSTIȚIE , NU CORUPȚIE”. Moment de reculegere alături de soția sa îndurerată, pentru Ilie Gâzea ( Rareș duce mâna la inimă și tace, mulțimea, pătrunsă, tace și ea, n.n.) Vă mulțumesc! Ilie Gâzea ne privește din ceruri acum!” ( lumea aplaudă, furtunos, n.n. apoi scandează cu toții „GÂ-ZEA! GÂ-ZEA! GÂ-ZEA! GÂ-ZEA!”)

Deci, început de discurs dureros și solemn… Urmează speech-ul semipreparat- aceeași ciorbă lungă, dar cu mirodenii și zarzavaturi alese în funcție de zona de desfășurare a mitingului- adică „dreasă” cu tarhon la Sibiu, cu praz la Craiova, și cu tomate la Alexandria.

Discursul lui Rareș este un model de înțelegere între oameni, și în special între ROMÂNII pe care îi invocă atât de des. Cam așa:

„Unul dintre marile avantaje ale acestei țări este felul cum noi reușim să conviețuim unii cu alții. Pentru că nu există români buni și români răi, români pe primul loc și români pe locul doi, românii sunt toți la fel, sunt doar români neinformați, manipulați, sunt români care au ajuns să fie bătaia de joc a unor indivizi fără școală, fără cultură, fără respect față de cele sfinte ( ooo!!!!, n.n.), fără nici un Dumnezeu ! ( …) Și încă un atu avem noi românii… că indiferent de religie, de etnie , ne înțelegem și trăim în pace !”

Frumos, da? Păi, ia să vedem cum se traduce această conviețuire armonioasă din discursul rareșbogdanian chiar în mitingul cu pricina:

Ludovic Orban, președinte PNL și viziunea sa pacifistă: „…Vă dați seama de ce sunt ăștia capabili în fiecare secție de votare? Cu ochii pe ei și CU PARUL pe ei, cu plângeri penale la îndemâna fiecărui delegat la secția de votare din partea Partidului Național Liberal!” Ceea ce citiți e, de fapt, o reluare a îndemnului lansat de același lider la Consiliul Naţional al PNL de la Palatul Parlamentului, pe 11 martie 2018: „ Vreau să văd fiecare lider judeţean cum DĂ CU PARUL în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea, să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos! ”

…și Florin Roman cu ideea sa despre înțelegere și armonie: „În 26 mai luptăm cu tuta, cu analfabeta! Vasilica, nici nu ştii cât de mică începi să fii! Dragnea, vei ajunge acolo unde ajung infractorii, la puşcărie dacă asta spune legea în democraţie (…). Pe Dragnea trebuie să-l punem în genunchi. Să ceară iertare şi îndurare poporului pe care l-a umilit… la pușcărie spun oamenii, Liviule !” (Timid, în mulțime se scandează: „M**E PSD!”)

Acest tip campanie electorală, rudimentară, josnică și absurdă, se adresează celor numiți îndeobște cu titlul generic „poporul liberal”, adică acelui popor despre care ni se spune, de mulți ani, că este format din cetățeni temeinic instruiți, fin educați, cu lecturi și muzici clasice-n cap, atașați generoaselor idei europene… Ei sunt ăia care ar trebui să pună mâna pe par… și dacă ei sunt prea sensibili la crăpat țeste pesediste, cică găsește Orban alții, „mai puternici şi mai curajosi”, care să rezolve cazul…

„…Vine LUPUL LA Alexandria”… Așa a spus întâi Rareș Bogdan. Pe urmă, pentru că suna așa… oarecum nepotrivit, ca un „platouaș” neaoș de libertăți de expresie pe gardul unei toalete publice, a mai îndulcit-o și sloganul s-a transformat în „…vine LUPUL SPRE Alexandria…”. Dar să nu vă lăsați amăgiți, prieteni… că vine sau că nu vine, LUPUL ÎȘI SCHIMBĂ PĂRUL , DAR NĂRAVUL POLITIC PEDELIST DOBÂNDIT PRIN FUZIUNE… NU PREA!
………………………………………………………………………..

P.S.1. Ilie Gâzea a participat la protestul din 10 august, din Piața Victoriei. La opt zile după protest acesta a murit la spitalul Județean din Alexandria. Potrivit comunicatului Spitalului Județean , la internare omul , care suferea de afecţiuni cardiace şi digestive severe, prezenta :„…hemoragie digestivă superioară exprimată prin melenă şi sindrom anemic sever. Investigaţiile au confirmat diagnosticul de ulcere multiple sângerânde şi a fost internat la Terapie intensivă, unde a beneficiat de tratament specific pacientului critic. Cu toate acestea, starea generală a pacientului s-a agravat și acesta a murit duminică noapte, la ora 23.45, la Spitalul Județean din Alexandria, unde fusese adus în 15 august de la spitalul din Turnu Măgurele, cu hemoragie digestivă”.

Concluzia preliminară a necropsiei este ca Ilie Gâzea s-ar fi stins din cauza unei hemoragii digestive superioare, cauzate de o boală cronică, spun surse judiciare. Până acum, specialiştii nu au stabilit o legătură intre suferinţa omului şi gazele inhalate de el.
………………………………………………………………………..

Fără comentarii….

P.S.2. Fotografia prezintă lideri PNL cu bucuria vieții pe figură, adăugată de un comentator generos, prin PHOTOSHOPare…..

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Aia din poze zici ca sunt personajele mancatoare de creiere din “Intoarcerea mortilor vii”! Si pt ceea ce le lipseste, chiar au nevoie de o astfel de hrana!!