Analize și opinii

Luminița Arhire: ”ANDREI CARAMITRU ȘI REVOLUȚIA BISTROULUI DIN COLȚ”

Uneori, când mă încearcă spleen-ul (cam tot așa cum îl încearcă pe Jean Claude Juncker sciatica -adică tot mai mai des), dacă doresc să-mi revin rapid și fără pierderi emoționale majore, vizitez pagina de FACEBOOK a lui Andrei Caramitru… Băiatul ăsta îmi dă un „refresh” instantaneu și mărturisesc că mă bucur că a fost inventat, căci fără el Universul ar fi rămas o chestie șchioapă, neserioasă și cam flască…



Dacă nu te uiți atent la fotografia lui Andrei Caramitru te poți întreba cam ce vârstă are persoana care scrie la foc automat naivitățile alea mobilizatoare. Dar dacă te uiți, și-i vezi chipul oarecum matur, prima întrebare care-și vine-n minte este: „Ei, cum dracului? A depășit faza erupțiilor acneice? ”. Însă în ciuda a tot ceea ce ne-ar putea trece prin minte citindu-i textele, Andrei Caramitru se prezintă pe pagina lui, în câteva cuvinte, așa: „Entrepreneur, Fighter, Father, Wise Advisor”. Măi să fie! Asta e chiar tulburător , căci gândirea de Gâgă cu pretenții a „ÎNDRUMĂTORULUI ÎNȚELEPT” nu pare să depășească nivelul unui alt intelectual celebru, pe numele lui, Florin Bădiță.

Andrei Caramitru crede că va cuceri „cetatea” cu ajutorul chelnerilor… poate n-o să credeți, dar între două comenzi ale clienților obișnuiți ai localului frecventat de „ÎNDRUMĂTORUL ÎNȚELEPT”, aceștia dezbat, cu aprindere, întrebarea numărul 2 din Referendumul lui Klaus. Iată:

„Știu că va fi participare mare de tot Duminică. Pentru că ieri seara, am auzit cum toți chelnerii de 20 și ceva de ani de la bistro-ul unde mă duc de obicei vorbeau între ei despre tehnicalitățile întrebării 2 de la referendum. Toți merg la vot. In 2016 nici unul nu a votat.”( Andrei Caramitru, pe pagina lui de FACEBOOK, 22 mai 2019)

Dacă au astăzi „20 și ceva de ani” , poate că n-au votat în 2016 pentru că nu împliniseră încă 18 ani, mă gândesc… sau poate fiindcă alegerile pentru Parlamentul european, alea interesante, adică, au fost în 2014… cine știe… dar Andrei Caramitru nu se-mpiedică în astfel de amănunte. Așadar, „armata” eroului nostru lucrează sub acoperire la bistroul din colț iar revoluția nu se mai face cu clasa muncitoare din fabrici și uzine, ci cu clasa muncitoare din cârciumi și taverne. Acolo se află omul nou, care caută să deslușească tâlcul ascuns al întrebărilor lui Klaus.

Interesantă este și concepția avangardistă a lui Andrei Caramitru despre justiție și binefacerile ei. Iată cum interpretează el amânarea pronunțării în procesul lui Dragnea Liviu, pentru a doua zi după scrutinul din 26 mai 2019 :

„Ce ne spune ICCJ azi: dacă ieșiți toți la vot Duminică și pierde masiv PSD, îl condamnăm.”( Andrei Caramitru, pe pagina lui de FACEBOOK 20 mai 2019)

Simplu. „Decât” că trebuie să iasă lume multă la vot, că Înalta Curte e cu bunghiul pe votul chelnerilor, ca să știe ce verdict să dea pe 27 mai … Targetul lui Andrei este ambițios, dar pare, totuși, lesne de atins :

„26 Mai: Dacă ieșim la vot la fel de mulți ca în turul 2 de la prezidențiale (11.5 milioane) – PSD cade pe locul 3 și devine istorie.(…) Emoția și miza acum sunt enorme, cel puțin la nivelul primului tur din 2014. Deci cred că atingem 55%, poate și mai mult. Și PSD devine istorie.”

Păi, să mergem la vot, zic… că dacă planul lui Andrei se realizează, iată ce ne așteaptă:

„O să votăm toți masiv pe 26 Mai. Vom destructura total și Jandarmeria și PSD-ul, ca să știți, aplicând legile țării ăsteia și ale Europei. Multi dintre voi însă o să ajungeți în pușcărie – ceilalți o sa fugiți mâncând pământul în străinătate că nimeni nu vă va mai accepta aici. O să spălați WC-uri, în cel mai bun caz, dacă aveți noroc. Faceți-vă naibii bagajele înainte să vină tornada peste voi. Vine una așa de mare cum nici nu vă puteți imagina !!!!!” (Andrei Caramitru, pe pagina lui de FACEBOOK, 17 mai 2019)

…și:

„Nemernicilor – jos labele de pe copiii noștri!!! Și – ca să știți – când venim noi la putere depolitizăm tot sistemul. Inspectoratele nu vor mai exista. Inspectorii și directorii politruci vor dispărea din sistem. Sunteți pe ultima sută de metri. Pregătiți-vă bagajele – plecați naibii voi din țară !!!! Că nu va mai suporta nimeni!” (Andrei Caramitru, pe pagina lui de FACEBOOK, 15 mai 2019)
…și:

„Votati vă rog pe 26 Mai. Singurul ministru al sănătății care s-a luptat cu situația asta a fost Vlad Voiculescu de la USR/PLUS. Nu toți suntem la fel! Nu mai tolerați crima. Corupția ne omoară!!!!!!”( Andrei Caramitru, pe pagina lui de FACEBOOK, 20 mai 2019)

Deci cetățeni… fără Jandarmerie și fără Inspectorate școlare… dar cu Vlad Voiculescu, de care este îndrăgostit Liiceanu Gabriel, la Sănătate… Mai știm cine e Vlad Voiculescu? Păi, Vlad Voiculescu e cel care a pus sub semnul întrebării modul în care Spitalul Sfânta Maria din Capitală a fost acreditat pentru transplant de plămâni și a încercat, în 2016, să oprească activitatea acestuia. Din fericire însă, chirurgul Narcis Copcă l-a „învins” pe Vlad Voiculescu, fermecătorul de Liiceni, și clinica Sfânta Maria și-a văzut de treabă cu următorul rezultat:

„De la acuzele tehnocraților și șicanele lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății pe o perioadă infimă de timp, dr. Copcă a reușit, într-un singur an, să realizeze patru transplanturi pulmonare, ultimul fiind realizat săptămâna trecută. Un număr foarte mare, pentru un centru de transplant aflat la început, și o reușită aplaudată internațional pentru patru transplanturi consecutive, cu evoluție favorabilă a pacienților.”( EVZ.ro , 17 decembrie 2018).
………………………………………………………………….

Să nu uiți, Darie, toate astea, când mergi la vot ! Să cumpănești atent dacă lumea pe care ți-o promite Andrei Caramitru e cea pe care ți-o dorești. Și dacă te simți confortabil cu acest Gâgă umflat de autosuficiență acută „croind la planuri din cuţite şi pahară”, la bistroul din colț!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Vlad Voiculescu, ministrul tehnocrat a incurajat activitatea medicalo-comerciala a CLINICII AKH VIENA aproband decontari din BUGETUL NATIONAL AL SANATATII la preturi fantasmagorice!!!!! Colegii domniei sale, tehnocrati, au favorizat prin acordare de subventii, facilitati fiscale, inlesniri, favoruri, firmelor cu capital strain in defavoare firmelor cu capital romanesc contribuind astfel la accentuarea starii de subdezvoltare a tarii, incurajand preluarea strategica a Romaniei, invrajbirea intre categ sociale, institutii, participarea la proteste destabilizatoare, diversioniste, la pierdere de timp si bani la FONDUL NATIONAL DE INVESTITII PENTRU ROMANIA. Sa nu uitam de mortii de la “Colectiv”, de “Cumintenia Pamantului”, de patrunderea in piata a organismelor modificate genetic, infestate, contaminate, de apa “potabila” din capitala tarii, sarma din colonul primarului general, somnul ratiunii care naste monstri.

  • La ce enormitati debiteaza, e clar ca idiotul asta neomarxist i-a intrecut pe Tudor Chirilă si Florin Bădiță la un loc, in ceea ce priveste consumul de “iarba”! Parerea mea e ca, si daca ar lua cele mai tari pastile de cap, tot nu se mai vindeca!

  • “Iară noi? noi, epigonii?… Simţiri reci, harfe zdrobite,
    Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte,
    Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;
    Dumnezeul nostru: umbră, patria noastră: o frază;
    În noi totul e spoială, totu-i lustru fără bază;
    Voi credeaţi în scrisul vostru, noi nu credem în nimic!

    Şi de-aceea spusa voastră era suntă şi frumoasă,
    Căci de minţi era gândită, căci din inimi era scoasă,
    Inimi mari, tinere încă, deşi voi sunteţi bătrâni.
    S-a întors maşina lumii, cu voi viitorul trece;
    Noi suntem iarăşi trecutul, fără inimi, trist şi rece;
    Noi în noi n-avem nimica, totu-i calp, totu-i străin!

    Voi, pierduţi în gânduri sunte, convorbeaţi cu idealuri;
    Noi cârpim cerul cu stele, noi mânjim marea cu valuri,
    Căci al nostru-i sur şi rece – marea noastră-i de îngheţ,
    Voi urmaţi cu răpejune cugetările regine,
    Când, plutind pe aripi sunte printre stelele senine,
    Pe-a lor urme luminoase voi asemenea mergéţi.

    Cu-a ei candelă de aur palida înţelepciune,
    Cu zâmbirea ei regală, ca o stea ce nu apune,
    Lumina a vieţii voastre drum de roze semănat.
    Sufletul vostru: un înger, inima voastră: o liră,
    Ce la vântul cald ce-o mişcă cântări molcome respiră;
    Ochiul vostru vedea-n lume de icoane un palat.

    Noi? Privirea scrutătoare ce nimica nu visează,
    Ce tablourile minte, ce simţirea simulează,
    Privim reci la lumea asta – vă numim vizionari.
    O convenţie e totul; ce-i azi drept mâine-i minciună;
    Aţi luptat luptă deşartă, aţi vânat ţintă nebună,
    Aţi visat zile de aur pe-astă lume de amar.

    “Moartea succede vieţii, viaţa succede la moarte”,
    Alt sens n-are lumea asta, n-are alt scop, altă soarte;
    Oamenii din toate cele fac icoană şi simbol;
    Numesc sunt, frumos şi bine ce nimic nu însemnează,
    Împărţesc a lor gândire pe sisteme numeroase
    Şi pun haine de imagini pe cadavrul trist şi gol.

    Ce e cugetarea sacră? Combinare măiestrită
    Unor lucruri n’existente; carte tristă şi-ncâlcită,
    Ce mai mult o încifrează cel ce vrea a descifra.
    Ce e poezia? Înger palid cu priviri curate,
    Voluptos joc cu icoane şi cu glasuri tremurate.
    Strai de purpură şi aur peste ţărâna cea grea.

    Rămâneţi dară cu bine, sunte firi vizionare,
    Ce făceaţi valul să cânte, ce puneaţi steaua să zboare,
    Ce creaţi o altă lume pe-astă lume de noroi;
    Noi reducem tot la pravul azi în noi, mâini în ruină,
    Proşti şi genii, mic şi mare, sunet, sufletul, lumină, –
    Toate-s praf… Lumea-i cum este… şi ca dânsa suntem noi.”

    Eminescu, Epigonii