Analize și opinii

Ludovic Orban este șeful PNL cu jumătate de normă

În ultima vreme am fost atenți la războiul din Siria, la mișcările statelor din interiorul UE, la ce zice Trump și la cum se poziționează China, dar am scăpat total din vedere politica românească. Practic, lumea a uitat că, în România, cel mai mare partid de opoziție este PNL și că scaunul brătienilor este ocupat acum de Ludovic Orban.



Ce-l recomandă pe fostul trubadur din Regie pentru postul de președinte al PNL doar liberalii și Klaus Iohannis știu, dar nimeni nu s-a gândit să comunice informația și mai departe, așa că alegerea lui Orban în fruntea PNL este, în continuare, un mister.

La preluarea președinției PNL, Orban se afla într-o situație dezastruoasă. Era implicat într-un proces și anchetat de DNA și nu avea loc muncă, el nefiind parlamentar.

Să-l ajutăm pe șefu!

După ocuparea funcției de președinte al PNL, colegii s-au gândit să-l ajute. Poziționându-se pro-justiție chiar dacă era anchetat de DNA și cu sprijin prezidențial, Ludovic a devenit din penal onorabil, iar PNL s-a întors la curățenia spirituală cu care ne-a învățat fostul PDL. Da, mi se pare esențial de menționat că PNL-ul actual pare să fi împrumutat mai mult din obiceiurile marelui om de stat Traian Băsescu decât din valorile învechite ale liberalilor vechi.

Filiera libaneză

Bun, Ludovic era acum un om cinstit, fără probleme penale și prieten cu justiția, dar nu-i mergea vechimea la cartea de muncă, nu avea asigurare medicală și-l certa nevasta acasă că stă toată ziua la partid și nu mai aduce niciun ban acasă.

Astfel, tot colegii de partid i-au venit în ajutor și i-au găsit un contract cu juma’ de normă la o firmă de construcții din Arad, SC Revicond Canaltech SRL.

Interesant este că această firmă este branșată la contracte cu statul, printre clienții săi fiind: Transgaz, Apa Nova Ploiești și Administrația Națională a Rezervelor de Stat. Dar știindu-l pe Ludovic om cinstit, nimeni nu se gândește la trafic de influență.

Totuși, mai departe observăm acționariatul, format din Said Ghanem și Daniel Ioan Boca. Said Ghanem, cetățean libanez și apropiat de Omar Haissam, prieten bun cu foștii pedeliști Blaga și Videanu.

Trecând peste aceste speculații de presă, în legătură cu contractul de muncă al lui Ludovic Orban se ridică următoarele întrebări:

  • Ludovic Orban chiar lucrează, patru ore pe zi, la compania SC Revicond Canaltech SRL din Arad, el locuind în București? Este greu să faci consultanță în construcții (post pe care este el angajat) fără să fii prezent la fața locului.
  • DNA îl acuză pe Ponta că-n perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat a obținut de la societatea civilă de avocați Șova și Asociații niște bani pentru activități care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate. Merită cercetat de DNA și cazul Orban?

Autor: Alexandru David

 

 

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Un altfel de asistat social.
    “Cine nu sare, nu vrea schimbare!”
    In concret: ce munceste si pe banii cui?
    Intrebare valabila pentru toti prestatorii de genu’. In baza carei prestatii primeste pensia?

    Ce munciti, fratilor?
    Cine va plateste?

  • Oare, ce pretentii pot avea romanii, de la acest Greiere slugoi si stupid, cu ADN de securist(transmis din tata-n fii), ce raspunde la numele de Organ?

  • ALEARGA pana la Arad, ca de-aia si-a luat antrenor!

    Alergam in jurul cozii cu totii, sa stam linistiti. Cineva vegheaza!