Analize și opinii

Lovitura de stat ca proiect de țară

Deci ca să ințelegem cam pe unde suntem. In 2012 printr-un referendum perfect valid, Băsescu a fost demis. Mai trebuiau indeplinite formalitățile procedurale prin care se valida vacantarea funcției prezidențiale, urmând ca in termenul prevăzut de lege să se organizeze alegeri anticipate. Corect până aici? Corect.. Numai că așa cum știm, printr-o mizerabilă și odioasă conspirație la care a concurat un uriaș aparat trans-național, primtr-o lovitură de stat, Băsescu s-a intors la Cotroceni.



Pentru menținerea lui in funcție, deși politic era un om mort, s-au pus in mișcare forțe inimaginabile: servicii secrete de la noi și străine, reprezenați ai cancelariilor marilor puteri, mai cu seamă ai SUA și Germaniei, șefii UE și haitele de birocrați de la Bruxelles, europarlamentari băsiști, conserve ale serviciilor secrete și agenți de influență străini și români, etc. in siajul cărora venea toată suita de partide satelit ale fostului PD-L, PNL-ul de azi, in jurul căruia gravitau o mulțime din organizații, care ca și astăzi, cu suțienere și implicare puternică din partea instituțiilor forță, sprijină prin acțiuni de gherilă urbană, violentă la nevoie, Statul Subteran a cărui interfață pentru legitimitate externă este președintele de azi al republicii pus cu mâna de ei la Cotroceni..

Acum, in anul de grație 2018, când mizele economice, strategice și geo-politice au devenit infinit mai mari, când prin apariția lui Trump la Casa Albă a fost zdruncinat intreg staus quo-ul neocon de pe ambele maluri ale Atlanticului, practic toată această mașinărie infernală a fost pusă din nou in mișcare, dar nu cum s-ar putea crede pentru salvarea Gauleiterului de la Cotroceni care poate fi oricând inlocuit, ci pentru preluarea totală a puterii.

Mutarea cu procurorii făcută de Statul Subteran (SS) nu este deloc una nouă. Numai că acum, in locul țăranilor vânați de Gestapoul SS prin toată țara pentru că au votat la referendum, sunt jandarmii români care au apărat ordinea de drept.

Atacul la Jandarmerie nu este intâmplător. Să ne gândim că in plan intern, spre deosebire de Armata națională care a fost dezmembrată și reorganizată ca armată NATO și pusă la dispoziție in interesul militarist al marelui hegemon, Jandarmeria română a rămas o structură militarizată organizată la nivel național, fiind o forță foarte puternică de luptă, cu lanț de comandă ierarhic militar, care la prima vedere nu s-a aliniat noilor comandamente trasate de sponsorii externi ai Statului Subteran, încurcând la #revoluțiamuiei, finalizarea loviturii de stat. Ori asta nu poate rămâne așa.

Dacă ne mai amintim, in 2012 și Băsescu a intrat in conflict cu Poliția română renunțând intr-un final, de teamă la serviciile acesteia. E remarcabil cum după șase ani, fiind din nou in fața unei lovituri de stat, la ordinul formal al președintelui, se caută ca Ministerul de Interne, structura sa cea mai puternică, să fie adusă printr-o serie de trădări la vârful statului și acțiuni subterane, in stadiu inoperațional.

Ce urmează, greu de spus in momentul acesta, mai cu seamă că viziunea administației Trump nu se mai intâlnește cu cea a vechilor “tovarăși de drum” cultivați intr-o rețea de interese globală, de administrațiile americane anterioare.. Bașca #ințelegerilesecretecuevreii..

Dar mai e și mâine o zi..

Autor: Petre Caluian

Sursa: Petre Caluian

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • INTRUCAT DOSARELE LOVITURII DE STAT SI A MINERIADELOR ZAC LA PARCHETUL MILITAR DE PESTE 25 DE ANI “Dosarul MITINGULUI din 10 august 2018” trebuie solutionat de catre TRIBUNALUL PENAL INTERNATIONAL DE LA HAGA.