Analize și opinii

Liviu Pleșoianu: ”Să vă spun ce mi-ar PLĂCEA mie, domnule REBENGIUC…”

..Mi-ar PLĂCEA să nu comiteți greșeli grave de exprimare exact în minutul în care ne spuneți cât de mult vă revoltă „nivelul de cultură al celor ce ne conduc astăzi”. Mi-ar PLĂCEA să nu vă mai aud niciodată spunând „Ți-ar PLACE? Ți-ar PLACE”, mai ales în contextul în care, cu o mimică superioară și profund scârbită, ne povestiți despre cât de inculți sunt alții…



…Mi-ar mai PLĂCEA, domnule Rebengiuc, să nu mai jigniți MILIOANE de ROMÂNI care pur și simplu se întâmplă să gândească altfel decât dumneavoastră. Dacă tot vorbiți despre comunism, trebuie să vă spun că tocmai abordarea dumneavoastră este una tipic comunistă – „cei care nu se află în același tranșeu ideologic cu mine sunt o clasă inferioară și trebuie ridiculizați, anatemizați, eventual deportați”. Dacă nu semnează petiția pentru care strângeți dumneavoastră semnături, nu înseamnă că semenii dumneavoastră sunt doar niște BURȚI de care sunt legate niște MÂINI dispuse să semneze orice în schimbul unor MICI!

E profund jignitor ceea ce ați spus (“Dacă se dădeau mici aici, se înghesuiau: semnătură contra a doi mici!”) și consider că ar trebui să aveți bunul-simț de a vă cere scuze. Milioane dintre românii pe care tocmai i-ați jignit INCALIFICABIL v-au urmărit prestația excepțională din toate piesele de teatru și din toate filmele în care ați jucat roluri memorabile! Milioane de români pe care tocmai i-ați jignit ORIBIL reprezintă, la rândul lor, PUBLICUL dumneavoastră! Sunt oameni care vă apreciază foarte mult ca actor, dar care au dreptul la opinii politice, sociale și juridice DIFERITE de ale dumneavoastră! Și nimic – nici măcare statutul de MONSTRU SACRU – NU vă dă dreptul de a vă jigni semenii și PUBLICUL!

…Cât despre campania în sine, cu toată dragostea, vă mai spun că mi-ar PLĂCEA să gândiți puțin și să realizați că petiția „Fără penali în funcții publice” e perfect stupidă. NU are cum să fie vreodată constituțională o prevedere care încalcă un drept fundamental al omului – acela de a fi REABILITAT! NU aveți cum să interziceți pe viață dreptul unui om de a fi ales și dreptul oamenilor de a-l alege, oricine ar fi acel om. În fond și la urma urmei, este DREPTUL SFÂNT al alegătorului de a alege pe cine VREA! Iar dumneavoastră – MONSTRU SACRU – și ceilalți actorași nu aveți DREPTUL să-mi luați mie un DREPT – acela de A VOTA EXACT PE CINE VREAU EU! Ceea ce încercați să faceți e oricum NECONSTITUȚIONAL și nu reprezintă nimic altceva decât simptomele clare ale unei maladii sociale noi: AUTORITARISMUL CIVIC NIVELATOR!

…Asta mi-ar PLĂCEA mie, domnule REBENGIUC. La fel de mult cum mi-ar PLĂCEA să vizionez pentru a „n”-a oară filmul „Moromeții”, în interpretarea MONSTRULUI SACRU Victor Rebengiuc. Pentru că, vedeți dumneavoastră, mă număr printre cei care sunt capabili să separe planurile. Abia aceasta – capacitatea de a separa planurile – este dovada începutului adevăratei civilizații…

Autor: Liviu Pleșoianu

Sursa: Liviu Pleșoianu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Conu Leonida fata cu REACTIUNEA si Moromete fata cu FONCIIREA.

    # fara Caragiale?
    # fara Moromete?
    # fara Dumnezeu?

    Corect politic: # fara NEOAMENI!; # fara EXTRATERESTRI MALEFICI!; # fara ARME DE CONTROL AL MINTII!; # fara …BAPHOMET?????? !!!!!!!!!!!!!!!!

    # Doamne ajuta!

  • Buna ziua! Si mie mi-ar placea domnule Plesoianu sa cereti domnului Rebengiuc sa prezinte scuze. Nu sa ceara!