Analize și opinii

Liviu Pleșoianu: ”Refuz să mă închin în genunchi la diverse clanțe de ambasade și instituții pentru a mi se da voie să exist și să mă autodetermin!”

Acesta este drumul pe care îl propun, aceasta este esența Proiectului meu de Țară. Vă invit să strângem rândurile…



România, odată rupte lanțurile, va înceta să mai fie majordomul altora și se va transforma într-o sursă de Inspirație, într-un stat cu adevărat liber, cu adevărat independent, cu adevărat suveran, un stat care pune ființa omenească în centrul oricărei preocupări.

România, odată strânse rândurile, va începe să meargă pe Drumul său, transmutând actuala energie a Urii Vide în destin creator. Falsul proiect național al eternei „lupte anticorupție” va fi înlocuit de „lupta pentru OM”. Tema anihilatoare de spirit a luptei ÎMPOTRIVĂ va fi înlocuită de tema deschizătoare a luptei PENTRU.

România, odată create punțile, va deveni un centru mondial al dialogului dintre națiuni, ieșind din acceleratorul dement de particule beligerante. Nici „pro-ruși”, nici „anti-ruși”, nici „pro-americani”, nici „anti-americani”. Doar pro-oameni! E suficient…

România, odată deshise zăgazurile, va oferi alternativa unei lumi în care procesul de învățământ se ocupă de ființa omenească în toată complexitatea ei, fără a rezuma totul la producția de oameni-unelte care sunt tratați întotdeauna ca mijloc și niciodată ca scop în sine. Lumea va arăta cu adevărat bine doar atunci când vom fi preocupați ca la finele școlii să se apuce de muncă oameni care văd în propria lor activitate o modalitate de a lucra pentru binele celorlalți oameni. Pentru că nu are niciun rost să te plângi de dezumanizare, câtă vreme nu schimbi nimic astfel încât să purcezi la REUMANIZARE!

România, odată eliminată IPOCRIZIA, va vorbi lumii despre ce înseamnă cu adevărat o UNIUNE. Pentru că uniune nu înseamnă neam de clone. Uniune nu înseamnă finanțarea la nivel european și mondial a unui imens aparat birocratic ce deservește interese transnaționale. Uniune, în adevăratul înțeles al cuvântului, nu poate exista decât cu condiția de a reașeza omul în centru – atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Când vorbesc despre „țara unui vis posibil”, vorbesc despre asumarea unui rol de care lumea cea mare are nevoie tocmai în aceste vremuri tulburi. Reîntoarcerea la UMAN este singura șansă de supraviețuire a speciei omenești. Orice altă „soluție” este utopică. Iar România poate juca acest rol esențial pe scena lumii. Proiectul meu de țară are ca esență, ca sâmbure – reașezarea ființei omenești în centrul oricărei preocupări.

Vă invit să strângem rândurile! Toți cei care refuzăm să ne lăsăm teleghidați, toți cei cărora linia orizontului le șoptește despre o altă cale. Eu refuz să accept ca țara mea să fie o colonie în devălmășie. Refuz să fiu pion pe o tablă de șah unde jucători fără nume și chip ne asmut unii împotriva altora, căutând să ne conducă spre prăpastia eternului conflict. Refuz să stau cu capul plecat la umbra ipocrită a bocancului „salvatorilor”. Refuz să mă închin în genunchi la diverse clanțe de ambasade și instituții pentru a mi se da voie să exist și să mă autodetermin!

Fie să FIM! …Mă voi încăpățâna să spun asta până vor auzi toți! Apoi, în 2019, vom vedea câți vom fi… Pentru că nu e vorba despre mine, e vorba despre NOI!

P.S. În data de 9 mai 1877, a avut loc sesiunea extraordinară a Adunării Deputaţilor, care a proclamat Independenţa de Stat a României. În faţa Adunării, ministrul “Afacerilor Străine”, Mihail Kogălniceanu, a declarat: “Aşadar domnilor deputaţi, nu am cea mai mică îndoială şi frică de a declara în faţa Reprezentanţei Naţionale că noi suntem o naţiune liberă şi independentă!”.

Autor: Liviu Pleșoianu

Sursa: Liviu Pleșoianu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • 10 Mai 2018
    Cu REUMANIZAREA, REINSUFLETIREA, RENASTEREA DIN PROPRIA CENUSA… practic revenirea din stadiul de organism modificat genetic, letargie, depresie, coma indusa la toate nivelurile, straturile, rangurile, pozitiile, domeniile de activitate, servicii, departamente. In op. pers., de aici trebuie sa incepem.

  • Pentru ziua de maine, aveti in vedere, activitatea FIRMELOR DE RECUPERARE, caci date fiind conditiile de fond si forma create cu “maiestrie” prin grija guvernatorului, proprietar de Singapore, aceste FIRME in fapt si-n drept, nu recupereaza – cu recuperarea s-au ocupat deja bancherii & CO prin …COMISIOANE, DOBANZI, PENALITATI, PENALITATE LA PENALITATE, DEVALIZARILE, MEGA DESPAGUBIRILE IN MEGARETROCEDARI…INTRETINEREA INFLATIEI, ETERNA CRIZA… acesti RECUPERATORI cu sediul in afara tarii!!!!!!!! pretind pur si simplu ca au drepturi legale in baza cesiunii de creanta, invocand ca sunt inregistrate legal la ANPC, in baza OUG nr. 52/2016, nefacand proba ACTULUI DE IDENTIFICARE, INREGISTRARE LEGALA, NEATASAND CONTRACTUL in baza caruia au preluat asa numita creanta pt a putea aduce la cunostinta “debitorului” clauzele contractuale, valori, termeni, si cel mai grav, cu inalcarea reglementarilor privind TERMENUL DE PRESCRIPTIE – conditie “sine qua non” in a emite vreo pretentie. Pentru cei hartuiti, oameni simpli care la ora actuala desfasoara dif. activitati, sa aiba in vedere: DECIZIA nr. 507/1/2016 pronuntata in materie de ICCJR, cu valoare de practica judiciara, in sensul producerii efectelor asupra tuturor cauzelor aflate in curs de judecata; dispoz. art. 82 N C. civ. cu privire la LIPSA CALITATII DE REPREZENT… de parte in contract, proces; OUG nr. 52/2016 de infiintare a acestor firme – ozn-uri, venite de nicaieri, aparute ca ciupercile dupa ploaie, sa-si umple buzunarele pe seama sarmanilor fara aparare, cunostinte de specialitate, oameni simpli care-si fac bine treaba lor, unii prin spitale, altii prin scoli, gradinite, unii intervin in situatii de urgenta…si chiar nu inteleg ce li se intampla cand vin acasa osteniti. ANPC-ul sa atentioneze consumatorul! Legiuitorul sa verifice legalitatea! Cesiunile de creanta, de drepturi litigioase, de eternul litigiu!

  • DECIZIA 9 in DOSARUL nr. 507/1/2016, prin care ICCJR stabileste: “Admite sesizarea formulata de Tribunalul Brasov, Sectia I Civila, in DOSAR NR. 21531/197/2015, PRIVIND PRONUNTAREA UNEI HOTARARI PREALABILE si in consecinta, stabileste ca : In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 84 alin (1) din Cod Procedura civila, cererea de chemare in judecata si reprezentare conventionala a persoanei juridice in fata instantei de judecata nu se poate face prin mandatar persoana juridica, nici prin consilier juridic sau avocatul acesteia din urma”.
    De notorietate faptul ca in unele DOSARE aflate pe rolul instantelor, reprezentarea firmelor creditoare ( BANCI, FIRME LEASING, SAU ALTE SOCIETATI) se face prin mandatar-alte FIRME (ex. KRUK, EOS etc.) sau consilier juridic, avocat (case de avocatura) al … ACESTOR MANDATARI!!!!! N-ai vazut asa ceva in toata istoria dreptului, mama, bunica, strabunica stiintei dreptului…MANDATAR DE MANDATAR PRIN MANDATAR MANDADAT DE MANDATAR….
    Aceasta circumstanta trebuie invederata instantei de judecata in baza unei contestatii la executare. Or, FIRMELE DE RECUPERARE in baza carui TEMEI LEGAL PROCEDEAZA LA EXECUTARE SILITA, POPRIRE ET C?! Mii de cruci. Milioane.

  • Contractele produc efecte numai intre partile contractante (Principiul RELATIVITATII CONTRACTELOR). Prin urmare, nu semnati acte cu RECUPERATORII!!!! Acestia dobandesc calitatea de PARTE in momentul, ATENTIE!!!!!! IN MOMENTUL SI IN BAZA contractului pe care-l semnati la amenintarile, hartuielile, notificarile- sperietoare. NU VA MAI LASATI FURATI!

  • 11 MAI 2018
    DESPRE PROGRAMUL DE RECUPERARE IN IN LITERA SI SPIRITUL LIMBAJULUI MULTIDIMENSIONAL AL UNIVERSULUI.
    Liber la imaginatie, lucruri bune, potrivite, durabile, sustenabile, insufletite.
    Zi frumoasa la toata suflarea!
    Doamne ajuta!

  • Cu Reumanizarea. Omul. Templul adevarat al lui Dumnezeu este Omul insusi – pct. 3 din Legile Omeniei, Zalmoxiene, Sfatul Batranilor.

    Cf. dex recuperam = recapatam, recastigam, redobandim;
    Recuperam medical, social, capacitate de munca, timp, bunuri, resturi, deseuri, cheltuieli, creante, taxe – taxa auto…energie?!…paduri?!…drepturi fundamentale?!…zilele omului?!
    Suflet?! Pierdut, ratacit, ranit, vandut. Rupt in bucati, facut praf si pulbere. Rascumparat, mantuit, regasit, fericit.
    Sa nu uitam LOCUL in care ne-am NASCUT. De LOCUL in care am vazut lumina zilei si de poporul din care ne tragem seva, ne-a legat si ne leaga intotdeauna energii uriase, cu influente nebanuite. Sa nu uitam ca in acest loc ne vindecam, regasim, renastem, pentru ca numai in acest LOC paternul bioenergetic functioneaza cel mai bine. Mediul natural, firesc, normal. Compatibil.
    Scopul general al recuperarii din pdv spiritual (sufletesc) este acela de a ne ajuta sa regasim stima de sine, credinta, increderea, speranta, din pdv medical, de a redobandi forma fizica anterioara unei afectiuni, a preveni agravarea unei boli. Nu exista un program de recuperare care sa poata fi considerat standard pt. toti pacientii. Acesta se adapteaza de la caz la caz, de la speta la speta, functie de patologie, cauze, factori diversi, varsta, sex, mediu de viata, educatie, alimentatie, noxe, factori traumatizanti: fizici, psiho-emotional, climatici, sociali, economici, financiar-bancari, fiscali, juridici etc.
    CAUZA. Cauza unei boli, unui litigiu, a unui proces penal, a unei CRIZE, suferinta unei tari, a unui neam, unei civilizatii. De aceea trebuie sa depistam mai intai CAUZA, sa o eliminam, in caz contrar, aceasta putand alimenta in continuare boala, accentuand starea de CRIZA, sau poate migra de la un organ la altul, de la un teritoriu la altul, de la o autoritate la alta, de la o institutie la alta, asigurand starea de imbolnavire, infestare, infectie intocmai cum se intampla in cazul unui mar stricat asezat langa un mar sanatos. Cand CAUZELE vor fi eliminate, suferinta va disparea. Universal-valabil. Pe cale de consecinta, intretinand Cauza, mai mult, turnad gaz pe foc, bagand batu’n gard, strategic, dolosiv, nu facem decat sa mentinem CRIZA, BOALA. Degradarea, regresul, psihoinvolutia, decaderea, caderea. Extinctia unei civilizatii. Parerea mea,

  • Buna dimineata!

    Lumea reala este cu Sophie, cu protocoale secrete, bugete secrete, conturi secrete, societati secrete, programe secrete, civilizatii, baze, arealuri, vortexuri, portaluri secrete. TOP SECRET.

    Cer si Pamant.

    Om.

    Lumea. O taina. Cat universul. Infinit.