Analize și opinii

Liviu Pleșoianu: ”Cine este cu adevărat Monica Macovei, cea care face un lobby agresiv împotriva noilor legi ale Justiției din România?”

I-am informat pe toți europarlamentarii cine e, de fapt, distinsa lor colegă. În text fac trimitere și la amplul raport publicat de Lumea Justiției:



Dacă nu înțelegem contextul, nu avem cum să înțelegem situația reală. Legile Justiției pe care le schimbăm acum sunt legile europarlamentarei Monica Macovei, colega dumneavoastră. Monica Macovei este un fost procuror comunist (în timpul regimului totalitar al lui Nicolae Ceaușescu) care folosește în prezent sloganurile naziste oribile ale lui Goebbels atunci când se referă la adversarii ei politici. Nu se sfiește să-i numească „Ciuma Roșie”, folosind astfel exact termenii propagandei naziste! Săptămâna trecută, europarlamentara Monica Macovei a încălcat în mod revoltător Directiva (UE) 2016/343, privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție (vă rog să citiți mai jos detalii despre ce a considerat firesc să facă doamna Macovei chiar în clădirea Parlamentului European).

CONTEXT – modul nedemocratic și netransparent în care a acționat europarlamentara Monica Macovei pentru a-și trece propriile legi ale Justiției în anul 2005 (legi pe care le schimbăm noi acum)

În anul 2005, în timpul mandatului de ministru al Justiției al actualei europarlamentare Monica Macovei, legile Justiției din 2004 au fost masiv modificate și au intrat în vigoare prin… asumarea răspunderii guvernului. Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ pentru două dintre legi și aviz pozitiv cu numeroase amendamente (de care nu s-a ținut cont) pentru a treia. Nu a existat NICIO dezbatere publică și NICIO dezbatere parlamentară!

Timp de mai mult de 10 ani, legile Justiției concepute de actuala europarlamentară Monica Macovei au generat nenumărate abuzuri de neconceput pentru un stat democratic și au deschis poarta pentru o implicare nelegală și neconstituțională a serviciilor în cursul actului de justiție.

https://www.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/photos/a.1456823171201424.1073741828.1413816785502063/1956631431220593/?type=3

Pentru a fi bine informat(ă) cu privire la situația reală din România, vă invit să citiți un amplu raport redactat de jurnaliștii de investigație de la Lumea Justiției – RAPORT privind activitatea subversivă din Justiție și serviciile de informații în scopul exercitării puterii în stat de grupuri de interese politico-judiciare-economice în perioada 2005 – 2017:

https://www.luju.ro/…/report-on-the-subversive-activity-con…

Scrisoare deschisă către toți membrii Parlamentului European: Veți tolera comportamentul scandalos al colegilor dumneavoastră – europarlamentara Monica Macovei și europarlamentarul Sven Giegold, care încalcă fățiș chiar Directiva Parlamentului European?

Stimați membri ai Parlamentului European,

În calitate de membru al Parlamentului României, vă cer cu toată considerația să reacționați public față de maniera grosolană în care europarlamentarii Monica Macovei și Sven Giegold au încălcat și nesocotit Directiva (UE) 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 (privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție). După cum sunt convins că știți deja, Directiva UE solicită în mod clar abținerea de la a prezenta persoanele suspectate sau acuzate, în instanță sau în public, purtând uniforme penitenciare, pentru a evita să dea impresia că sunt vinovate:

„(21) Atunci când este fezabil, autoritățile competente ar trebui, de asemenea, să se abțină de la a prezenta persoanele suspectate sau acuzate, în instanță sau în public, purtând uniforme penitenciare, pentru a evita să dea impresia că sunt vinovate.”

În data de 30 ianuarie 2018, la ora 18.00, în Parlamentul European, europarlamentarii Monica Macovei și Sven Giegold au fost organizatori și gazde ale expoziției fotografice „România în stradă. Vrem Justiție, nu corupție”. Printre alte fotografii făcute în timpul protestelor pe care le stimulează europarlamentara Monica Macovei, a fost expusă și una în care apar mai mulți politicieni purtând uniformă penitenciară. …Sunt două mari probleme cu această fotografie:

Cei mai mulți dintre politicienii plasați grafic în uniforme penitenciare sunt persoane care nu au fost niciodată declarate vinovate de către o instanță judecătorească. Mai mult, apare acolo și figura unei persoane care nu e nici măcar suspectă sau acuzată de ceva!

Europarlamentarii Monica Macovei și Sven Giegold au organizat această expoziție și au hotărât să expună în Parlamentul European o fotografie care încalcă în mod grosolan prezumția de nevinovăție prin „prezentarea persoanelor suspectate sau acuzate, (…) în public, purtând uniforme penitenciare, pentru a DA impresia că sunt vinovate”!

Ca parlamentar român, am încredere în buna dumneavoastră credință și sunt convins că nu veți lua decizia de a ignora această scrisoare deschisă. Asigurându-vă de toată considerația mea, vă rog să vă ridicați public împotriva acestei grave încălcări a prezumției de nevinovăție, despre care face vorbire atât Directiva (UE) 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, cât și articolele 47 și 48 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene (denumită în continuare „carta”), articolul 6 din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale (CEDO), articolul 14 din Pactul internațional cu privire la drepturile civile și politice (PIDCP) și articolul 11 din Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Am încredere că nu veți ezita să vorbiți public despre această situație foarte gravă, deoarece sunt pe deplin convins că sunteți un membru al Parlamentului European care nu ar încălca niciodată prezumția de nevinovăție. Astfel de atacuri oribile la adresa fundației Drepturilor Omului nu pot rămâne nesancționate! Astfel de devieri scandaloase de la valorile europene esențiale nu sunt tolerabile!

Rămân la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări doriți să-mi adresați și aștept cu mult interes reacția dumneavoastră, ca europarlamentar, cu privire la comportamentul scandalos al colegilor dumneavoastră.

Cu salutări cordiale,

Liviu Pleșoianu, membru al Parlamentului României

Sursa: Liviu Pleșoianu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Spurcaciunea asta sorosista si anticrestina este roasa de turbare de cand o stiu, asupra a tot ce este roman si romanesc. Intreb si eu : oare daca i se administreaza acestei Infectii umane, tratament antirabic, credeti ca mai are vreo sansa sa se vindece? Eu, unul nu cred.

  • Aceasta naparca a produs eliminarea din Codul Penal a infractiunilor invocate la condamnarea si executare lui Nicolae si Elenei Ceausescu – subminarea economiei de stat, uneltire impotriva intereslor statului, … si dezincrimiminarea coruptiei sexuale si instigarii la sinucidere sociale – permisiunea acordata ca LIBERTATE TOTALA degeneratilor sexuali, practicantii “cultului fecalei”.
    … atat rau cat a facut nu se gaseste in istoria romanilor, este obligarea neamului la jugul strainilor si a celor mai cazuti vrajmasi ai credintei stramosesti.

  • De aia sint nu doar liberi ci si in functie!!!! anti-romanii si anti-crestinii, tradatoride neam si Tara Kovesi, Maior, Helvig – decorati/medaliati de puteri straine!!!, Iliescu, Basescu, Iohanis – pentru inchinarea Tarii sub jugul bolsevismului (anti-crerstinismului) Apusean… si multi altii care nu au reusit sa “termine” neamul, Tara si Credinta Dreapta – Crestinismul, doar Ortodoxia.
    Ce va facetica romanii plecati in pribegie (economica fortata!!) fac Biserici in toata Europa satanizata de vre-o mie de ani incoace???
    Cu piedici, confuzii, exagerari dar “colonizeaza” si culturalizeaza (revelaza adecarata cultura religioasa crestina!) peste tot…
    Numarasem doar in Spania vre-o suta de Biserici… asemanator in Italia, …. normal ca limbile “lor” sint “piece of cake” pentru rumani…
    Cine stie limba romana traieste de doua ori – o data ca individ in societatea umana si inca o data ca om cu usa deschisa spre intelepciune, oricare ar fi nivelul sau de scolarizare sau suma viciilor.

  • SUSTINEM SCHIMBAREA DE CAND LUMEA, DOAR-DOAR S-O SCHIMBA CEVA IN LUME. Pe parcurs, sesizam ca deciziile nu au fost tocmai cele mai potrivite, neavand la momentul respectiv toate informatiile, capacitatea, abilitatile, intelepciunea…NE asezam si noi la masa ca intr-o familie, cu bunici, parinti, copii, nepoti?! Fara tacamuri!