Analize și opinii

Liviu Pleșoianu: ”Boala cea mai gravă de care suferim de prea multă vreme- boală care ne-a fost indusă cu bună-știință – este boala dezbinării. Dacă ceva ucide – DEZBINAREA UCIDE!”

Mă amuză teribil sondajele care dau următorul titlu: “Iohannis conduce detașat”. Desigur, toată lumea a înțeles că Iohannis e detașat… pe aici. El e detașatul doamnei Merkel și al altora… Cât despre procente… să-și producă liniștiți stări euforice toți cei care au impresia că necuprinderea mea în sondaje sau strategia “ignorăm” mă va opri. Nici gând!



Știu EXACT cine și ce a făcut cu țara asta și le recomand respectivilor să se pregătească. Eu NU merg alături nici cu cei din serviciile interne, nici cu cei din servicii externe, oricare ar fi ele! Eu merg alături doar cu OAMENII care înțeleg că vine timpul schimbării reale, că e vremea ca România să se descătușeze! În loc sa devină istorie, România va începe să facă ISTORIE!

Mă întreba cineva în privat de ce m-am hotărât să candidez. Pe scurt: pentru că mai am puțin și explodez văzând cohortele de impostori care ne țin captivi! Cred că e timpul să începem să umplem cu noi înșine spațiul trasat de granițele acestei țări. N-avem deloc nevoie să devenim un neam de clone. N-avem nevoie să devenim un popor-surogat, cu linia destinului trasată în laboratoarele altora. Boala cea mai gravă de care suferim de prea multă vreme – boală care ne-a fost indusă cu bună-știință – este BOALA DEZBINĂRII. Dacă ceva ucide – DEZBINAREA UCIDE!

Și cred că primul lucru pe care ar fi bine să-l facem este să începem un proces de VINDECARE, în plan individual și colectiv. Cred că putem reașeza România în ea însăși doar dacă ne reașezăm pe noi în noi. Cred că avem toate șansele să ne vindecăm. Însă cu condiția să începem să lucrăm împreună la un adevărat Proiect Național, nu la surogate de proiecte naționale… Cred cu tărie că, poate chiar de-acum, România – pe lângă faptul de a redeveni ea însăși – poate deveni pentru lumea cea mare ȚARA UNUI VIS POSIBIL… Acesta este MOTIVUL meu…

Autor: Liviu Plesoianu

Sursa: Liviu Plesoianu