Analize și opinii

Liviu Dragnea, primul atac la multinaţionale: ”Noi trebuie să ne întrebăm de unde consumăm apă, gaze, electricitate: de la firme străine care duc profiturile în străinătate!”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a deschis un front împotriva companiilor cu capital străin în primele declaraţii pe care le-a făcut după anunţarea PSD ca şi câştigător net al acestor alegeri cu 45% din voturi.

646x404

Într-o declaraţie la Realitatea TV, Liviu Dragnea a spus, întrebat fiind ce intenţii are în politica economică în perioada următoare, că face o mărturisire pe care nu a mai făcut-o la alte mijloace mass-media. El a spus: „Ştiţi că sunt pescar pasionat şi-mi place peştele. Am fost acum două săptămâni în piaţa Obor şi întrebam de crap şi de caras. Şi mi s-a oferit, iată, ce crap din Spania avem, ce caras frumos din Ungaria (…). Dar din România ce aveţi? Am întrebat şi mi s-au arătat câteva ştiuci amărâte.

Dar România are un bazin hidrografic uriaş, de ce nu putem producem local? Asta este astăzi cea mai mare problemă în România”, a   declarat Dragnea. El a continuat: „Noi trebuie să ne întrebăm de unde consumăm apă, gaze, electricitate? De la firme străine care duc profiturile în strănătate. Noi vrem să facem o Românie unde să producem local ceea ce avem nevoie”, a mai spus preşedintele PSD.

Aceasta este prima declaraţie agresivă contra multinaţionalelor în contextul în care în Ungaria şi în Polonia partidele de la putere trec deja la răscumpărarea companiilor de utilităţi vândute investitorilor străni.

În România, Apa Nova, deţinută de francezii de la Veolia, este subiectul unei anchete a procuratorii privind majorarea abuzivă a tarifelor la apă rece.

Furnizarea de electricitate este în mâinile italienilor, cehilor şi germanilor, iar compania Enel care are distribuţia şi furnizarea de energie inclusiv în Bucreşti, a fost acuzată, în cadrul unor anchete parlamentare, că nu şi-ar fi îndeplinit planul de investiţii.

Distribuţia de gaze din toată România este în mâinile francezilor şi germanilor, care îşi împart partea de sud, respectiv partea de nord a României.

Producţia de gaze este împărţită în mod egal între austrieci şi români, însă producţia de petrol este integral cedată prin contracte pe 30 de ani către austriecii de la OMV Petrom.

Autor: Sorin Paslaru

Sursa: Ziarul Financiar

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cred ca nimeni nu-si inchipuie ca romanii au votat majoritar PSD-ul, din convingere, ci pur si simplu, la aceste alegeri, a iesit in evidenta instinctul de conservare al poporului roman, de a se apara de lacustele alogene si ONG-iste, care au invadat in ultima vreme Romania.
    Cand PNL si USR sustin pt postul de premier, un candidat parasutat direct de la Bruxelles ,dupa ce inainte a avut o guvernare in stil de „varza de Bruxelles”, iar USR ne propune candidati cu nume „neaos romanesti”, gen Seidler, Echert, Schuster, Sachetti, Gutium, Ozmen, Iank, Wiener, Osman, Findrihan, Dobrovie, Wagner, Abu Amra, Gorczynski, Tascu-Stavre, Boloveschi, Kloyber, Memet, Mark, Iurisniti, Andrusceac, Coliban, Sawaia, Bulfon, Chichirau, Teleki, atunci romanii de rand fug de astfel de partide, ca si „dracul de tamaie”.

  • Caudia nu are de unde pica. Dupa dezastrul PNL ‘lupul german’ e acum sub masa si-si linge …. ranile.

  • Mandatele stau “in asteptare” si prin alte parti ale lumii, ex.US! Il asteptam pe Mos Craciun, deturnat de la simbol de catre Guvernul din umbra, pe la noi transpus in ingineria Santa Klaus. Pai 39,49%-prezenta la vot, reprezinta in realitate, procentul aferent acelei categorii de oameni care au constientizat in al 12-lea ceas pericolul in context geo-strategic in viziunea guvernarii globaliste-NOM, sens in care, in deplinatatea facultatilor mintale si in cunostinta de cauza, s-a realizat exercitarea masiva a optiunii de vot in favoarea unui PSD resuscitat, reformat, renascut din propria cenusa, caruia i s-a conferit democratic legitimitatea de a guverna si iertarea de pacate in lumina prevederilor Codului penal ajustat, modific.,raschetat dupa cum au cerut interesele de grup clientelare din afara, ca mai toata legislatia, in speranta unui NOU INCEPUT. “Daca IISUS a iertat, cine sunt eu sa rastignesc!” Hrisostom Filipescu.
    Probatoriul expus cu tarie, curaj, prin grija PRU, cu privire la influentele externe in treburile interne ale statului, iata ca se regaseste in scopul obtinut de partidul salvator devenit a 3 a forta-n stat, rezultat care isi are seva (in absenta structurilot in teritoriu) in activitatea retelei de ong-uri finantate din exterior, predominant finantare sorosista, vezi GDS,199O-MOMENT care a marcat in fapt si in drept guvernarea paralela a tarii, monitorizata pas cu pas in context integrativ, partenerial, global, ceea ce intr-un final a generat subminarea economiei de stat, destructurarea identitatii nationale, spirituale. Vot, Constitutie, Program de guvernare. Asa sa fie! Dar fara Dumnezeu-CONSTIINTA insasi interconectata la Sursa Suprema Suverana a Vietii, Nimic nu e!
    V-am ales, va rugam sa guvernati in consecinta, cu discernamant, asumat, si mai ales in formula statuata prin vot democratic! Renegociati clauzele contractuale perfectate cu investitorii/parteneri straini, pers. fizice, juridice, companii multinationale, anulati acolo unde sunt intrunite conditiile prev de lege pivind frauda, ca procedura prealabila in vederea rascumpararii, preluarii in patrimoniul nationala a ceea ce se cuvine in fapt si-n drept tarii, noua paradigma in considerarea renationalizarii, resuveranizarii. Concomitent, observam cu atentie ce se intampla prin Cercul de Foc al Pacificului cu falia tectonica San Andreas, prin Antarctica, dosarele de pedofilie instrumentate de FBI REFLECTAND la cum ni se racoleaza copiii, ademeniti prin burse, proiecte, cluburi de noapte, atrasi in servicii secrete ale proiectelor finantate din bugete subterane, negre, contrar indemnaului lui Iisus: “Lasati copiii sa vina la Mine!”

  • In primul rand industria de productie si distributie energetica (e.g. termo, cryo, hydro, nucleara, eoliana, solara, bio etc.) trebuie renationalizate in conditii de maxima transparenta si in maxim un an de zile; in al doilea rand daca pleaca societatile comerciale cu capital strain din Romania vor trebui inlocuite cu firme cu capital autohton de stat si private competitive si performante care in momentul de fata nu exista. Vae Victis!!!