Analize și opinii

Kovesi, un procuror pe măsura noului Reich

Umblă vorba prin sat că mortăciunea UE o să-şi facă un departament specializat de luptă împotriva infracţiunilor şi deci, are nevoie de un procuror pe măsură.



Vajnicul nostru preşedinte cică vrea să propună din partea României, pe zeiţa dreptăţii, locotent-colonelul, Laura Codruţa Kovesi, eu aş zice că dintr-un calcul politic ca să mai facă rost de un mandat, mai ales că el ascultă glasul terfelist al străzii, dar mai ales că unii de afară o văd pe respectiva ca un politician român de viitor, şi deci un posibil pretendent la scaunul de vânzător şef, oficial, al ţării, iar atunci trimiterea ei într-un post unde poate să dovedească competenţa de care dă dovadă, nu face decât să salveze poziţia actuală a moaiului de la Cotroceni, prostia coaliţiei parlamentare, fiindu-i de ajutor, dar nu în aşa măsură încât să-i asigure viitorul mandat.

Din păcate pentru noi nu cred că toţi ăia de la Bruxelles sunt chiar aşa de proşti încât să accepte pe mult decorata Kovesi, şi asta numai pentru că se gândesc că atunci România ar fi lăsată pradă corupţiei, şi nu ar mai putea să distrugă nimeni afacerile româneşti care stau în calea binefăcătorilor investitori din UE, şi nu numai. Problema este că madam Merkel e pe cale să instaureze Reich-ul visat de înaintaşul ei în Europa, şi are nevoie de o dreptate pe măsură.

Deci, sunt toate şansele ca locotent-colonelul Laura Codruţa Kovesi să primească postul de la Bruxelles. Moaiul cotrocenist nu ar trebui să-şi facă probleme că sunt destui care pun botul la propaganda moştenită de la securistul, Traian Băsescu, dovedit şi ca KGB-ist de către arhiva securităţii olandeze, şi care nu o să aleagă niciodată un candidat al coaliţiei de guvernământ actuale indiferent cine este acesta, terfeliştii din străinătate punând şi ei umărul la bunăstarea terfeliştilor autohtoni, şi din păcate nu numai a lor, pe teritoriul României niciun candidat preferat de către cei care nu votează în România nu a câştigat vreodată la vot. Acum mă aştept ca strigacii din piaţă să adauge la strigăturile lor şi plânsetul după Codruţa.

Unii îşi pun speranţa în judecătorii care desfiinţează cazurile instrumentate de DNA, dar eu cred că aceştia fac jocul celor de afară, demonstrând din nou competenţa managerială a Codruţei, pentru care a primit atât de multe medalii şi e admirată de Klemm, care ar lua-o la el acasă să aducă dreptatea şi între corupţii ăia din SUA, chiar dacă legislaţia e diferită de cea de la noi. O capacitate ca Kovesi ar avea o soluţie să bage măcar preventiv, cum le place şi la prostovanii din România, la bulău pe penalii din politica americană.

Dar Pas cu Pas o să ajungă şi acolo, că doar s-a umflat democraţia liberă de inteligenţă şi peste ocean împotriva naţionalistului ăla misogin de Trump. Deocamdată să ajute Kovesi noul Reich dorit de Merkel să se instaleze, şi apoi trece şi oceanul. Nu plângeţi după zeiţa nedreptăţii deocamdată terfelişti, că încă nici nu s-a înfiinţat serviciul respectiv, aşa că poate să mai tropăie şi să distrugă ce mai e românesc şi funcţionează prin ţară, chiar dacă CCR-ul nu o ajută, iar justiţia din România prin judecătorii care nu au fost îngenuncheaţi de sistemul prostovanilor îi tot desfiinţează rechizitoriile procurorilor pe care Kovesi îi îndrumă atât de bine că salivează prostovanii văzând dreptatea de care au parte.

Presupunând că o să plece Kovesi la chemarea stăpânului, ca să dovedească şi altora cât de competentă este, cred că o să fim distruşi de corupţia care o să înfloreacă, şi atunci ce se fac terfeliştii din piaţă sau după net când nu o să mai aibă nicio apărare împotriva corupţiei celor care nu le plac?

Autor: Ionescu Miron

Sursa: Opinia1.ro