Analize și opinii

Klaus Iohannis perpeleşte la foc scăzut conştiinţa naţională, Constituţia, valorile religioase, tradiţionale şi spiritualitatea milenară!

Cine lucrează în haită, îşi pierde identitatea! Devine hăitaş. Din ipostaza de adversari ai suprimării celor 102 taxe propuse spre eliminare de pesede, Iohannis şi Cioloş demonstrează clar acest lucru. Entuziasmul celor doi trebuie pus la răcit, altfel va da în clocot şi ne va opări de tot. Amîndoi gîndesc cu buzunarele lor, nu cu mintea! Cum să-i fie un pic mai bine poporului, cînd ei sînt ascultătorii Bruxelles-ului, Washighton-ului? În tactica lor de lucru nu există ruşine, ci neruşinare.

klaus-iohannis-palma

Recent, Iohannis a afirmat că nu vrea „premieri penali”, dar, însuşi, el, preşedintele, este cercetat penal şi face naveta în instanţe, acuzat de fals şi uz de fals.  Ehei!, vor cădea cozile cîinilor încărcaţi cu prea mulţi covrigi răscopţi la simigeria din Hermannstadt, pe vremea cînd era Bürgermeister. Cei care l-au votat la marea feisbuceală din 2014 îşi plîng de milă.

În Bucureşti se desfăşura marşul unioniştilor, dar Iohannis o ştersese englezeşte, nu nemţeşte, lăsînd un bilet în poarta palatului: „Plecat să duc marfă în Europa, revin la cîteva minute după ce strada va fi curăţată de voi”. Fraţii noştri de peste Prut i-au înţeles absenţa nemotivată, ştiind că preşedintele ales de miliţiile planetei e un „minoritar”, iar pe nemţi, nimeni nu-i poate grăbi să-şi înghită halba de bere pe nerăsuflate. Unioniştii au fost urcaţi în dube şi amendaţi drastic, dar nimic n-a încălzit minţile şi sufletele cuplului Iohannis-Cioloş! La manifestaţiile post Colectiv, Iohannis a făcut băi în mulţimea plantată special pentru el, interesat să pună umărul la răsturnarea guvernului Ponta. De zeci de ori şi-a dat aramă pe faţă, iar pentru el e floare la pălărie folosirea avionului prezidenţial şi convoiului de maşini oficiale cu girofaruri(gen Gabriel Oprea), ca pe nişte trăsuri: „Birjar, ia-o pe aici, ia-o la dreapta, ia-o spre Valea Oltului, via Frau Carmen, ia-o spre aeroportul din Sibiu!”. Acelaşi Iohannis i-a forţat mîna horticultorului Cioloş să-şi găsească „partida” politică, pentru că vrea ca omul Bruxelles-ului să rămînă prim-ministru. Prin implicarea sa în competiţia electorală a încălcat din nou Constituţia! Iohannis habar n-are cum stă treaba cu tehnocraţia şi trebuie să-i amintim că guvernul Cioloş, care e tehnocrat doar la gulere şi la manşete, e musai să închidă uşa pe dinafară după alegerile parlamentare.

Klaus Iohannis perpeleşte la foc scăzut conştiinţa naţională, Constituţia, valorile religioase, tradiţionale şi spiritualitatea milenară. O fotografie a lui Iohannis,  la „Masa Tăcerii!, aşezat pe unul din cele 12 scaune, de parcă aştepta să i se aducă halba de bere, e o dovadă a persiflării marelui Brâncuşi. Din bun-simţ nu poţi face acest lucru. O  fotografie în picioare lîngă „Poarta Sărutului”, precum… la poartă nouă, era o exprimare artistică reală a statutului său. Iohannis nu s-a mulţumit cu toate gafele deja celebre şi a atacat frontal normalitatea, moralitatea şi familia tradiţională. Şi-a bătut joc de ele cu bine-cunoscutul şi crispatul său zîmbet. Foarte deschis legalizării sodomiei, el a folosit termenul de toleranţă faţă de deviaţii-sexual, moralizîndu-i pe „fanaticii religioși”, care, vezi doamne, țin cu tărie să fie respectată religia ortodoxă și tradițiile neamului nostru! Ne-am săturat de toleranţa sa pentru străini şi diavoli, de promisiunile neîmplinite, pentru că, de fapt, n-a făcut nimic pentru progresul şi bunăstarea poporului român! Unde s-a mai pomenit ca o ţară să aibă un preşedinte cercetat penal şi acesta să facă pe niznaiul? Cum toleraţi ca preşedintele Ţării să afirme despre cetăţenii români că sînt „fanatici religioşi”? Ruşine să-i fie! Cum acceptaţi şă-şi exprime acordul cu privire la căsătoriile sodomiştilor? O societate suferindă ca a noastră n-are nevoie pe post de preşedinte de un gafeur permanent, un Gică-contra ce nu respectă Constituţia României şi valorilor ei morale, un preşedinte care înclină ca firul de papură după cum bate vîntul miliţiei planetare şi europene, un preşedinte cercetat penal pentru fals şi uz de fals. Iohannis a jignit 90 la sută din populaţia Ţării, declarată creştină. Cu toate gafele, abuzurile şi slugărniciile sale, Iohannis s-a lins pe bot de un alt mandat prezidenţial. Başca deja dorita şi posibilă suspendare. Poate, chiar, demitere. Deie domnul!

Coaja mămăligii lui Iohannis s-a îngroşat prea mult! A uitat complet că votul acestor „fanatici religioşi” l-a făcut preşedinte, cu toate că aparţine unei alte minorităţi etnice şi religioase. Votul dat de români este un exemplu real de toleranţă, în limita bunului simţ, nu toleranţa pe care el o manifestă pentru anomalia sodomică, eliminată, ca boală, la cerinţă expresă, din dicţionarele medicale. Ca minoritate etnică, preşedintele trebuie să ştie că poporul român are valorile sale sfinte, valori de patrimoniu naţional, care trebuie respectate ca atare, adică respectate cu sfinţenie  Pentru comportamentul său şi-a mîncat papara meritată pe feisbucul ăla pe care ni-l serveşte nouă la micul dejun, prînz şi cină pe post de reţetă prezidenţială, ca hrană alterată înainte de a fi preparată! Depăşindu-şi prea adesea prerogativele, Iohannis şi-a permis să-l tragă de urechi pe procurorul general Augustin Lazăr, cerînd judecătorilor urgentarea unor dosare penale, cum ar fi „dosarul Revoluţiei” şi al „Mineriadei.” Dana Gârbovan, Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) a afirmat că solicitarea lui Iohannis este nefirească şi „arată exact o mentalitate greşită la care Executivul şi celelalte puteri ale statului se raportează”. Categoric nu-i este permis să se pronunţe în diferite speţe, dînd „indicaţii preţioase” asupra a ceea ce trebuie şi ce nu să facă Justiţia.

Sigur, cele două dosare ar fi trebuit soluţionate acum, poate 20  de ani! Dacă tot a comis abuzul, firesc ar fi fost să ceară şi urgentarea dosarului în care este pîrît că deţine cu acte false imobilul din Sibiu. Firesc ar fi fost să ceară instanţei să-i impună înapoierea banilor din chiria pe respectivul imobil, ba chiar ar trebui să ceară redeschiderea dosarului său de incompatibilitate de dinaintea alegrilor prezidenţiale şi alte posibile cauze de dosar, pe care presa le are în vizor, cum ar fi dosarul retrocedărilor ilegale din Sibiu, pe perioada mandatului său de primar. Avocatul său a obţinut patru sau cinci amînări la contestaţia în anulare, privind imobilul deţinut cu acte false. N-ar strica să se ocupe cineva şi de succesoratul organizaţiei naziste „Grupul Etnic German”, de care actualul şef al statului nu este tocmai străin. Iohannis trebuie să ştie că românii dintre graniţe şi cei din afară vor, ca necesitate imperioasă, igienizarea tuturor sectoarelor Puterii de stat, a Justiţiei şi Preşedinţiei! Vor o hotărîre dreaptă şi imediată cu privire la mînăreala caselor lui Iohannis, obţinute cu bani din meditaţii şi cu acte false. Nu amînări la infinit ale proceselor! Cîte meditaţii să fi dat Iohannis, de a reuşit să facă o avere de invidiat? O fi avînd şi el o „Mătuşă”, fie ea Tamara, Hanna, Elsa ori Barbara? Să ne spună dacă a plătit taxă la stat şi impozit la ANAF pentru încasarea sumelor din „meditaţii”. Orice alt preşedinte de stat, cercetat  penal şi autor al unor încălcări constituţionale, şi-ar fi dat demisia de onoare. Cu tot respectul declarat funcţiei de preşedinte, nu actualei persoane în funcţie, nu sînt singura care afirmă că Iohannis ar fi trebuit suspendat demult!

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: Ziarul Natiunea