Analize și opinii

Iulian Capsali: ”PAS CU PAS”

Au făcut zob sistemul de sănătate, spitalele sunt goale, asimptomaticii sunt vânați ca porcii mistreți pe domeniile lui Țiriac; bolnavii reali (cancer, boli cardiovasculare, boli autoimune etc) sunt “victimele colaterale” în războiul contra dușmanului covid.

Stați să vedeți ce vor face cu școlile din toamnă. Școala online e o sursă de tâmpire forțată.

În Antichitate, școala se făcea peripatetic, discuția dintre ucenic și maestru punea bazele cunoașterii. Masificarea învățământului adusă de modernitate a coborât standardele, dar au existat mereu școli de elită, până la venirea comuniștilor.

Chiar și atunci, au fost profesori excepționali, care au fost faruri călăuzitoare în locurile hărăzite de Dumnezeu. Am avut parte de câțiva dascăli care mi-au bucurat viața. Acum, se trece la următorul nivel: școala cu un ochi pe zoom, altul pe jocurile de pe calculator. Totul mediat de ecranul cu lumină albastră.

Vom asista la o tâmpire accelerată a tinerilor români.

Este ceea ce doresc corporațiile: o masă abrutizată și mediocră, care poate fi muncită bine, fără familie, care fumează jointuri, autosatisfăcută, ținută captivă unui virus care reprezintă un pericol difuz, permanent, a cărui “concentrație” scade și crește continuu prin avertismente oficiale.

Tot ce aduce această guvernare PNL cu sprijinul direct al “opoziției” PSD este alienarea copiilor, a părinților și a profesorilor. Din cauză de “covid”.

Nu se va ieși din această nouă “realitate”.

Unii se vor obișnui cu ea cum s-au obișnuit cu sistemul comunist. Iar “rebelii”, conform noii legi clocite în laboratoarele guvernamentale cu firele duse în pădure, pot fi oricând spitalizați ca “asimptomatici”, exact cum dizidenții pe vremea lui Ceaușescu erau trimiși cu forța în spitalele de psihiatrie.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali Facebook