Analize și opinii

Iulian Capsali: ”O țară asediată”

Toate ca toate, dar mi s-a făcut o așa rușine azi noapte când am intrat în vama românească de la Giurgiu, să intru în gropi nu alta. Vama, în fine, tristă, întunericită, amărâtă. Ulterior însă, șoseaua care intră în DN este șocantă! Pur și simplu îți distrugi mașina dacă treci de 5 km/h, este ca după un bombardament cu mortiere, senzație amplificată de bezna totală. Eram în mijlocul unui film prost, de cerșit premii europene.



Sunt chestiuni care transcend partizanatele politice. Unul dintre ele este modul în care îți reprezinți țara, în care intră și cum îți întâmpini vizitatorii sau conaționalii reveniți în Patrie. Este absolut scandalos să ne prezentăm în acest mod! Și așa îți trădezi țara, prin impresia jalnică pe care o lași celor care îi trec pragul.

Vămile românești trebuie să arate ca un aeroport: luminate a giorno, cu “piste” impecabile, curățenie perfectă (la plecare am remarcat mizeria dezolantă de pe câmp, peturile, pungile, lipsa copacilor, a coșurilor de gunoi șamd), vameși vigilenți dar nu apatici, în uniforme elegante.

Sunt porțile de intrare în țară, iresponsabililor! Nu contează partizanatul politic, nu contează animozitățile interne!
Este imaginea României în joc – nu mă interesează concubina lui Dragnea sau circul patriotard al lui Orhidel!

Zilnic, mii de oameni ies și intră prin vama Giurgiu, cu sentimentul rușinii și al neputinței, urmăriți de disprețul autorităților locale și al guvernanților.
Până când?

PS: Să nu mă trezesc cu retarzii #rezist pe aici care să-mi spună că se vor rezolva toate când DNA Kovesi va transforma țara într-un lagăr de concentrare!

PPS: Regret că, după un minunat pelerinaj la Sf. Munte, răbufnesc pe o temă atât de mundană, dar cele duhovnicești nu m-au putut face nesimțitor la demnitatea mea de român, batjocorită de acești turpizi mediocri.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ar fi frumos sa fie drumuri bune dar mai bine NU!
    Si plosnitele, vampirii, lipitorile si toate jivinele care vin “la supt” vin mai incet…

  • “dedesubt”, “dedesupt”…
    Muntele Sfant…
    Mare-i Gradina Lui Dumnezeu! Dumnezeu sa ne ierte pe toti de oriunde am fi si sa ne iubeasca infinit!
    Pace, Lumina, Bucurie!